• system ERP dla dużych firm ?? Autor: ~frankie [78.110.165.*]

jestem wlasnie przed decyzja wdrazania CDN XL w naszej firmie. Po analizach i pierwszych przymiarkach jest to wlasnie cos czego potrzebuje duża firma - my zaczynamy od 50 stanowisk i szybko będzie wiecej (jest to firma produkcyjna). Startujemy z administratorem, sprzedaza, zamowieniami i produkcją no i oczywiscie księgowością, w tej nowej wersji 8.0 jest nowy CRM - tez bedziemy go chcieli dołaczyć, ale to później. Jak dla nas bardzo przydatny bedzie magazyn wysokiego skladowania- całkiem fajnie to wyglada.
    W zasadzie jestem zdecydowany, ale chętnie poznam wasze opinie na temat tego systemu
  • Re: system ERP dla dużych firm ?? Autor: ~adamsz [62.111.232.*]
    dodaj trochę więcej danych, a jaki profil przedsiębiorstwa, ostatnio rozmawiałem ze znajomym który u siebie w firmie wdrażał CDN XL i wcale nie był z tego zadowolony, strasznie kulało wdrożenie programu
  • Re: system ERP dla dużych firm ?? Autor: buracky [78.8.51.*]
    Systemów ERP na rynku jest conajmniej kilka ! Wszystkie firmy, które sprzedają taki soft mogą przyjechać na prezentację - za darmo. Wiem bo sam organizowałem i wdrażam różne. Są lepsze systemy niż XL. Mój przedmówca słusznie zapytał o więcej szczegółów bo taki system to nie pudełko...
  • Re: system ERP dla dużych firm ?? Autor: ~M.D. [85.128.99.*]
    Witam, podobnie jak moi poprzednicy poproszę o więcej szczegółów. Jednakże już na podstawie podanych informacji sugerowałbym zastanowienie się nad tym rozwiązaniem. Jestem pracownikiem firmy doradczej, przygotowującej firmy do wyboru i wdrożenia systemów głównie klasy ERP. Z doświadczenia oraz doświadczeń naszych klientów z góry mogę powiedzieć, że CDN nie jest najlepszym rozwiązaniem jeśli chodzi o firmy produkcyjne. Jest to jednak szeroki temat i sądzę, że nie jest to miejsce do rozwodzenia się nad uzasadnieniem. Jeśli chciałby Pan dowiedzieć się więcej proszę o kontakt.
    maciej.duczynski@infoconsulting.pl
  • Re: system ERP dla dużych firm ?? Autor: ~Danzing [79.189.239.*]
    Jeżeli już decyduje się Pan na wdrożenie jakiegokolwiek systemu warto skorzystać z narzędzia porównawczego TEC. Można je znaleźć w portalu www.decyzje-it.pl. Warto przeczytać opisy wdrożeń, na rynku jest wielu graczy (co najmniej kilkunastu)
  • Re: system ERP dla dużych firm ?? Autor: ~specjalista ERP [213.158.199.*]
    Dnia 2009-01-02 o godz. 07:16 ~frankie napisał(a):
    >
    jestem wlasnie przed decyzja wdrazania CDN XL w naszej
    > firmie. Po analizach i pierwszych przymiarkach jest to
    > wlasnie cos czego potrzebuje duża firma - my zaczynamy od
    > 50 stanowisk i szybko będzie wiecej (jest to firma
    > produkcyjna). Startujemy z administratorem, sprzedaza,
    > zamowieniami i produkcją no i oczywiscie księgowością, w
    > tej nowej wersji 8.0 jest nowy CRM - tez bedziemy go
    > chcieli dołaczyć, ale to później. Jak dla nas bardzo
    > przydatny bedzie magazyn wysokiego skladowania- całkiem
    > fajnie to wyglada.
    W zasadzie jestem zdecydowany, ale
    > chętnie poznam wasze opinie na temat tego systemu

To zalezy jaką pan ma producke i czego oczekuje od systemu. Jeżeli jest to prosta produkcja (konfekcjonowanie) to może cdn się spawdzi. Z mojej wiedzy to CDN tak na prawdę produkcji nie ma i długo miec nie bedzie. produkcji takiej z prwdziwego zdarzenia z planowanie, z interaktywnym harmonogramowaniem, kalkulacją i planowaniem zapotrzebowania materiałowego + pewnie kontrola jakości.
    Ponadto 50 stanowisk to już nie jest mało. takiej organizacji będzi epotrzebny system z optymalizacją procesów businessowych. więcej informacji na e-maila zkowala@poczta.onet.pl
  • Re: system ERP dla dużych firm ?? Autor: ~Dagmara [78.8.105.*]
    Również mam ten sam problem. Znalazłam ofertę pewnej firmy na www.erp.wizja.net. Jestem ciekawa czy macie podobne do mojego zdanie, Proszę o opinie.
  • Re: system ERP dla dużych firm ?? Autor: ~kalis [212.191.172.*]
    trudno i się wypowiadać, bo ostatnio miałem przyjemność wdrażać inny system crm ale po obejrzeniu stronki i zgodnie ze znajomością tematu myślę, że system ma kilka ciekawych opcji zwłaszcza w księgowości, jestem ciekaw jaki system [url=http://systemy_erp.republika.pl
    ]crm elektroniczny[/url] dołączą do pakietu- bardzo przydatna rzecz jeśli chodzi o utrzymywanie dobrych relacji z klientem
  • Re: system ERP dla dużych firm ?? Autor: ~sabkom [90.156.42.*]
    proponuję Panu prezentację systemu SAP Business One naprawdę warto się zastanowić ponieważ taki system jest podstawowym narzędziem na którym będzie pracowała Panstwa firma przez kilka lat, z doświadczenia wiem że jeśli klienci zobaczą oba systemy z reguły decydują się na Business One Jeśli jest Pan zainteresowany prezentacją proszę o email na adres biuro@sabkom.pl prezentacja oczywiście jest bezplatna
  • Re: system ERP dla dużych firm ?? Autor: ~ms [77.114.122.*]
    http://www.system-erp.pl oprogramowanie do zarządzania firmą
  • Re: system ERP dla dużych firm ?? Autor: ~Daniel - ERP [83.3.62.*]
    Witam,
    Polecam system ERP Firmy PC Guard (Graffiti.ERP) http://www.pcguard.pl/
    Dokładny opis systemu znajdziecie pod linkiem http://graffiti.pcguard.pl/
    Ewentualny kontakt w sprawie informacji/ nabycia /wdrożenia/prezentacji powyższego systemu ERP: daniel.draganski@pcguard.pl
    Pozdrawiam
    Daniel Dragański

• Re: system ERP dla dużych firm ?? Autor: kadamiszyn [78.8.145.*]
    Polecam SENTE eSystem - to zintegrowany system klasy ERP, w którym znajdziemy zarówno CRM, FK, jak i Produkcję, zarządzanie magazynem wysokiego składu (WMS) czy chociażby Controlling, który dla dużej firmy jest bardzo przydatny. Więcej informacji na stronie: http://www.sente.pl/oferta/oprogramowanie-system-erp.html
  • Re: system ERP dla dużych firm ?? Autor: ~red [87.204.237.*]
    polecam firmę Verbis, naprawdę znają się na rzeczy, jestem bardzo zadowolony
  • Re: system ERP dla dużych firm ?? Autor: ~Cosmo [80.50.230.*]
    Dla firm produkcyjnych nadaje się system ERP navireo. Więcej informacji oraz opis wdrożeń znajdziecie tutaj system do zarządzania
  • Re: system ERP dla dużych firm ?? Autor: ~Cosmo [80.50.230.*]
    Dla firm produkcyjnych nadaje się system ERP navireo. Więcej informacji o programie oraz opis wdrożeń na www.navireo.pl
  • Re: system ERP dla dużych firm ?? Autor: ~Syntetyk [178.43.186.*]
    Jesli chodzi o systemy CMR, to mi sie milo wspolpracowalo z firma http://navigator-it.com/