Jestem jeszcze na paru innych spółkach i np na takim PKP Cargo w sumie jest bardzo podobnie! Spółka mocno poprawiła wyniki ale na kurs to się nie przekłada i jeswt męczący trend boczny, który mocno zniechęca do trzymania akcji!
Amrest 6xwiekszej kapitalizacj zarobił 100mln i rośnie 5% a tu przy dużo wyższym zysku kurs zjechał ponad 30%.
Naprawdę nie widzicie ze tu jest grany scenariusz powrotu w okolice typowych dla tej spółki notowań.
C/wk 0.3
PKP Cargo jest złym przykładem. Ta spółka jest pod kontrolą państwa, zarządzana przez kolesiów. Wyniki mogą się zmienić w zależności od widzimisię Jarka czy Mateuszka. A tu mamy zdrową, prywatną firmę podatną tylko na trendy rynkowe.
Witam, dziś rozpoczynam przygodę:-)
W przyszłym tygodniu jak będą Spadki zwiększę pakiecik o 100%, jeśli nie to odjadę z tym co mam a zaskurniaki z peronu wsadzę gdzie indziej
Ano właśnie , szybko skupione. Jak to w końcu dotrze do tych, co się pozbywają akcji za grosze to kurs pójdzie w górę. Jedno co się zmieniło to zmniejsza się ilość akcji w sprzedaży po niskim kursie.
I to wygląda tak że do sprzedaży jest kilkaset akcji w kilku lub nawet kilkunastu zleceniach ! Np 552 akcje na sprzedaż w 11 zleceniach1 Czyli po średnio 50 sztuk na zlecenie!
I to wygląda tak że do sprzedaży jest kilkaset akcji w kilku lub nawet kilkunastu zleceniach ! Np 552 akcje na sprzedaż w 11 zleceniach1 Czyli po średnio 50 sztuk na zlecenie!
Wychodzi na to że do tej zabawy przyłącza się coraz większa ilość "inwestorów" ! A biura maklerskie zacierają ręce! tylko one zarabiają! A swoją drogą nie najlepiej świadczy to o naszej GPW! Zresztą nie tylko to! Ile to może trwać? Pewnie skończy się jak wykrystalizuje się konkretny ruch!
Według mnie to na początku przynosiło zysk dołującym kurs, ale teraz patrząc na liczby już tego nie widać. Co tych co się przyłączyli to - skoro kurs jest tak niski to mogą wybierać z dołków.
a ja myślę że odwrotnie, próba wywalenia jeszcze akcji, póki się da, bo dalsze spadki są nieuniknione. Na rynku dramatycznie brakuje kasy, jest słaby popyt, nie wspominając o kapitale do inwestowania na giełdzie.
Popyt to akurat będzie rosnąć. Kończą się też zapasy magazynowe tym co wcześniej zachomikowali. widać to innych firmach z tej branży - wychodzą z dołka.