W tym roku produkcja ropy w Kazachstanie ma wynieść około 92,6 mln ton. Docelowo w 2025 rok ilość pompowanego surowca ma wzrosnąć do 103,2 mln ton. Kazachstan, choć nie należy do Organizacji Eksporterów Ropy Naftowej (OPEC), to jednak współpracuje z nią. Państwo to często zmniejsza wydobycie surowca.
Powiedzenie „Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie” oznacza, że jeśli ktoś traktuje kogoś źle, to ten postąpi podobnie, odpłaci się tym samym, odwzajemni się złem za zło. Przykłady użycia: Nie powinnaś się dziwić, że tak cię potraktował, w końcu jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie.
Prawdziwą fortunę wydał szejk z Dubaju na...krówki. Pewnego dnia przyszedł do nas Arab z kilkoma żonami, wybrał cukierki, poprosił o zapakowanie do oddzielnych torebek i każdej z żon wręczył jedną
Bardzo mi przykro posiadać te akcje ,.kupowałem na kilka miesięcy przed wykluczeniem z giełdy po nocnych nigdzie nie rejestrowanych obradach po których wyrzucili spółkę z notowań a po czasie okazało się że mc Donald oszacował zasoby x 2 tzn z 2 mld szacunkowych zrobił 4mld szacunkowe a faktem było wiadro ropy w którym Ryszard swoje lico skalal że nawet na koszule kropla nie spadł co wywąchał czuły nos niejakiego czarnowidza z chluchowa ale to wszystko było scenariuszem z nigdy nie wydanej książki pod tytułem "wiadrem ropy przez dekadowe oceany" kto by pomyślał że to takie banalne. Niejeden smiałek chciał posiąść dziewice a rodziły się bękarty.
Dnia 2023-08-31 o godz. 21:50 ~TheEndPolska napisał(a): > W tym roku produkcja ropy w Kazachstanie ma wynieść około 92,6 mln ton. Docelowo w 2025 rok ilość pompowanego surowca ma wzrosnąć do 103,2 mln ton. Kazachstan, choć nie należy do Organizacji Eksporterów Ropy Naftowej (OPEC), to jednak współpracuje z nią. Państwo to często zmniejsza wydobycie surowca.
Arabia Saudyjska, o hoho, tam to wielka produkcja ropy i Kazachstan to karzeł.