nieźle zamieszali we Wiedniu , najpierw zwalili do 1,17 Euro - nastawili koszyczki w Warszawie , po czym odjechali na 1,7 Euro jak już Warszawa im oddała ......:)
Przy rekomendacji 9,04 zł. brałem ile chciałem po 3, XX i sprzedałem po 7,XX , do 9,XX . Taki jest tutaj układ od wielu lat. Dzisiaj po 4,50 mogliście brać i brać ..... Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę co T.putin wyprawia z firmami zach. w rosji ???. Przejmowanie za bezcen + 10 % podatku. 1/3 majątku WXF jest tam. Od dawna było widać sztuczne utrzymywanie kursu na 5 zł. bo poniżej zaczyna się trend SPADKOWY !!!!!!!!!!!!!! proste jak ...... żeby odwrócić trend spadkowy potrzeba wzrosłów o 17 % od ceny 4,26 zł. We W-u 0,81 euro X 4, 47 = 3, 62 zł. jest z czego jeszcze spadać . Fundusze się nie interesują tymi akcjami i niby kto ma dbać o normalny kurs ???/ pozdrawiam i do przemyślenia.
to rekomendacja dla potencjalnego inwestora strategicznego pod przejęcie, ale rynek wycenia to jakby Putin żył wiecznie i aktywa w Rosji nie byłyby nic warte, ale wystarczy poczytać ze zrozumieniem raport z wczoraj i masz odpowiedź dlaczego 14 zł +/-