Dnia 2023-08-31 o godz. 00:47 ~Jeden napisał(a): > Magzum Mirzagaljew Pozdrawia!!
on niech nie śle pozdrowienia tylko kasę
KazMunaiGas podał, że dostarczył 390 tysięcy ton ropy do Niemiec między lutym a lipcem 2023 roku. Dostawy w 2023 roku mają sięgnąć co najmniej 890 tysięcy ton. Ropa dociera na mocy umowy KazMunaiGas oraz Rosnieft Deutschland, firmy rosyjskiej objęte zarządem powierniczym rządu Niemiec. Surowiec trafia do Rafinerii Schwedt za pośrednictwem Ropociągu Przyjaźń z Rosji przez Białoruś i Polskę. Prezes KazMunaiGas Magzum Mirzagaljew spotkał się sekretarzem stanu ministerstwa gospodarki i klimatu Niemiec Michaelem Kellnerem oraz jego odpowiednikiem w Brandenburgii, Jorgiem Steinbachem. Według komunikatu ze spotkania omówili perspektywy rozwoju współpracy, a także „spodziewane ryzyko sankcji”. Niemcy mają być zainteresowane wzrostem dostaw ropy z Kazachstanu, także od innych spółek jak Karachaganak Petroleum Operating, który ma dostarczyć 1,2 mln ton ropy przez Ropociąg Przyjaźń w 2024 roku.
@nik Sprawdź czy te dwie firmy są w 100% z udziałem państwa .Przewijały się w raportach Petrola .Rozumiem że były usługodawca (chyba również na Embie).Ale do kiedy ?
Dnia 2023-08-31 o godz. 19:48 ~Michu napisał(a): > Trafiłeś w sedno pisz na wnuki wnuków może co im skapnie
bez znaczenia - nawet jeśli nas nie będzie nie rozwiążą tego problemu konsumując profity - czy ja czy dzieci czy moje wnuki - bez znaczenia - myślę że wszytkim czas tyka a najbardziej tym co mają najwięcej do stracenia z życia - pozdrawiam - nikt
Dnia 2023-08-31 o godz. 08:05 ~nikt napisał(a): > Dnia 2023-08-31 o godz. 00:47 ~Jeden napisał(a): > > Magzum Mirzagaljew Pozdrawia!! > > on niech nie śle pozdrowienia tylko kasę > > KazMunaiGas podał, że dostarczył 390 tysięcy ton ropy do Niemiec między lutym a lipcem 2023 roku. Dostawy w 2023 roku mają sięgnąć co najmniej 890 tysięcy ton. Ropa dociera na mocy umowy KazMunaiGas oraz Rosnieft Deutschland, firmy rosyjskiej objęte zarządem powierniczym rządu Niemiec. Surowiec trafia do Rafinerii Schwedt za pośrednictwem Ropociągu Przyjaźń z Rosji przez Białoruś i Polskę. >Prezes KazMunaiGas Magzum Mirzagaljew spotkał się sekretarzem stanu ministerstwa gospodarki i klimatu Niemiec Michaelem Kellnerem oraz jego odpowiednikiem w Brandenburgii, Jorgiem Steinbachem. Według komunikatu ze spotkania omówili perspektywy rozwoju współpracy, a także „spodziewane ryzyko sankcji”. Niemcy mają być zainteresowane wzrostem dostaw ropy z Kazachstanu, także od innych spółek jak Karachaganak Petroleum Operating, który ma dostarczyć 1,2 mln ton ropy przez Ropociąg Przyjaźń w 2024 roku. .
Prezes Saudi Aramco Amin H. Nasser też pozdrawia !
Prezes Saudi Aramco Amin H. Nasser w raporcie o wynikach Aramco stwierdził, „popyt na ropę naftową będzie nadal rósł przez resztę dekady pomimo presji ekonomicznej na obniżenie krótkoterminowych prognoz globalnych”.