Żeby było odbicie, musi być wiadomo kto i czemu wali akcje w rynek. I ile mu zostało. Jeśli są to akcje z zabezpieczenia (co jest najbardziej prawdopodobne, to to być podane w Espi, oraz ile jeszcze zostało. Bez tego ani rusz.
To co się dzieje na tym papierze to jest obecnie czysta spekulacja, nie ma powodu do żadnych spadków. Na razie to tylko słowa,,,słowa. Jest otwarte postępowanie układowe więc wszystkie egzekucje z majątku powinny być zawieszone z mocy prawa. Sprawa wygląda podobnie do tego co się działo na RAFAKO, Prezes straszył złożeniem wniosku o upadłość i takiego wniosku ostatecznie nie złożył. Nie może być mowy o żadnym postępowaniu upadłościowym jeżeli nie jest zakończone postępowanie układowe. Spółka może jeszcze zmienić propozycje układowe i układ zostanie przyjęty. Pozdrawiam kumatych, co nie dają się wyleszczyć, jak macie kasę to kupujcie - pokażcie grubasom, że wiecie o co chodzi :)
Tak jak piałam wcześniej. Gdyby ten spadek był po wcześniejszym podbiciu kursu powyżej 1 zł, to OK. Wychodzą zarobieni, lub nowi. Ale tak? Jak tylko został twardy akcjonariat, marzący o Kowalowych scenariuszach?
Przelewają z lewej kieszeni do prawej kieszeni. Tu jest spekuła na całego, którą KNF powinien przenalizować i wyciągnąć odpowiednie wnioski tak jak to zrobił na Milisystemie dwa dni temu.
Była jakaś informacja o sprzedaży akcji przez głównych udziałowców ? Nie było !!! Skoro Książek Holding Spółka z o.o. posiadający 17 mln. akcji śpi spokojnie, to czemu ja drobny akcjonariusz mam się martwić. Głowni trzymają akcje, a przecież mają wszystkie poufne informacje, co się dzieje w ich Spółce !!!
Nawet jeśli kilka do kilkunastu mln to dla niego grosze (w zależności od wyceny), no to wizerunkowo slabo to wygląda, takie doprowadzenie do upadłości. Za jego bezpośrednich rządów czy nadzoru pojawiły się te straty, choć faktycznie próbował później ratować pożyczkami.
Tu jest walka o akcje drobnicy i żonglerka informacjami, które przekazywane są na rynek. To co się naprawdę dzieje w Spółce wiedzą wszyscy znajomi królika.
Weźcie pod uwagę że tu jeszcze nic się nie rozegrało, dopiero wychylamy wahadełko w jedną stronę... Ale ja nie mam nerwów na takie zabawy. Chociaż wydaje mi się że to info zostało przez wszystkie media tak opisane clickbaitowo ,,, żadne z artykułów nie napisał nic poza kopiowaniem i klikalnym tytułem że Finito.
Ja wam podam chociażby jeden konkret o którym mało kto wie.
Wczoraj na OtoMoto mieli 26 aut, dzień wcześniej 27, a dzisiaj już jest 14. To tak żeby nie zabrzmieć optymistycznie tylko realistycznie
Ja większość sprzedałem jakiś czas temu za 58gr.. zostało mi 50tys i dzisiaj dla zabawy dokupiłem kolejne 50 za 18groszy ale no to jest dla mnie resztka
Na razie nie ma infa, że Książek wywala, albo ktoś mu wywala (zabezpieczenia) ale w każdej chwili może być. taka informacja nie spowoduje wzrostów... A co robić, jak w obecnej sytuacji gdy zostało się powieszonym na haku? Są trzy możliwości. Pierwsza, to trzymać i liczyć że się wszystko jakoś ułoży, a kurs wróci na swoje miejsce. Druga to sprzedać i zapomnieć. I ze spokojną głową zająć się innymi inwestycjami, a i strata do odliczenia jest ważna. I trzecia możliwość. Grać częścią pakietu. Sprzedać np. 20% i i starać się odebrać niżej. Próbować odrobić aktywnie część straty.
1. W takich sytuacjach zawsze jest straszenie wierzycieli, ze jak się nie zgodzą na warunki układu to będzie likwidacja. 2. Każda ze stron próbuje wymusić lepsze warunki układu dla siebie dostępnymi metodami. 3. Strony znowu zasiądą do rozmów i uzgodnią nowe warunki układu. 4. Jednak wizerunkowo bardziej traci producent aut.
Czy zatem możliwy jest mocny wzrost kursu z uwagi na?: 1. Ekonomiczny i wizerunkowy lepszy efekt dalszego działania BAH 2. Zainteresowanie akcjami przez tzw. "spółdzielnię" (ktoś przez dwa dni kupił kilka mln akcji).
Czy na poparcie twierdzenia, że akcje BAH będą już tylko spadać, ktoś może podać przykład spólki z GPW?
Sąd ogłosił upadłość BAP a nie BAH należy czytać ze zrozumieniem Maliniak i nie wywoływać paniki . BAP jest spółką zależna BAH !!!
Zarząd British Automotive Holding S.A. [Emitent], działając na podstawie art. 17 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE nr 596/2014 z dnia 16 kwietnia 2014 r. w sprawie nadużyć na rynku oraz uchylającego dyrektywę 2003/6/WE Parlamentu Europejskiego i Rady i dyrektywy Komisji 2003/124/WE, 2003/125/WE i 2004/72/WE [MAR] w nawiązaniu do raportu bieżącego nr 3/2022 z dnia 12 stycznia 2022 roku, niniejszym informuje o powzięciu przez Emitenta informacji, że Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, XVIII Wydział Gospodarczy, w sprawie toczącej się pod sygnaturą XVIII GU 515/21, z wniosku M.Karlik spółka komandytowa z siedzibą w Poznaniu o ogłoszenie upadłości spółki zależnej Emitenta - British Automotive Polska S.A. [BAP], o której Emitent informował raportem bieżącym nr 3/2022 z dnia 12 stycznia 2022 roku, wydał postanowienie zgodnie, w którym postanowił:
1. ogłosić upadłość BAP, 2. wezwać wierzycieli BAP do zgłoszenia swoich wierzytelności syndykowi na wskazany przez niego w obwieszczeniu adres w terminie trzydziestu dni od dnia obwieszczenia postanowienia o ogłoszeniu upadłości w Monitorze Sądowym i Gospodarczym, 3. wezwać osoby którym przysługują prawa oraz prawa osobiste i roszczenia ciążące na nieruchomościach należących do BAP, jeżeli nie zostały ujawnione przez wpis w księdze wieczystej, do ich zgłoszenia w terminie trzydziestu dni od dnia obwieszczenia postanowienia o ogłoszeniu upadłości w Monitorze Sądowym i Gospodarczym – pod rygorem utraty prawa powoływania się na nie w postępowaniu upadłościowym, 4. określić, że funkcję sędziego-komisarza i zastępcy sędziego-komisarza będzie pełnił sędzia, 5. wyznaczyć na syndyka Aleksandrę Strynkiewicz-Kondracką legitymującą się licencją doradcy restrukturyzacyjnego o numerze 1203, 6. określić, iż podstawą jurysdykcji sądów polskich jest art. 3 ust. 1 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2015/848 z dnia 20 maja 2015 r. w sprawie postępowania upadłościowego, a wszczęte postępowanie ma charakter głównego postępowania upadłościowego.
Niech teraz JLR ustawi się w kolejce ze swoją wierzytelnością do syndyka masy upadłości BAP !!! A BAH uzyska nowe życie i może zmieni nazwę na OMODA !!!
JEDNOSTKOWY RAPORT KWARTALNY I KWARTAŁ 2023 Warszawa, 30 maja 2023 r. Wartość udziałów w spółkach zależnych w tysiącach złotych 31.03.2023 31.12.2022 31.03.2022 British Automotive Polska S.A. 64 246 64 246 64 246 British Automotive Polska S.A. - odpis z tytułu utraty wartości (64 246) (64 246) (64 246) British Automotive Centrum Sp. z o.o. 7 168 7 168 7 168 British Automotive Gdańsk Sp. z o.o. 3 222 3 222 3 222 British Automotive Łódź Sp. z o.o. 6 471 6 471 6 471 British Automotive Łódź Sp. z o.o. - odpis z tytułu utraty wartości (4 746) (4 746) (6 243) AML Polska Sp. z o.o. w likwidacji - - 213 AML Polska Sp. z o.o. w likwidacji - odpis z tytułu utraty wartości - - (213) iMotors Sp. z o.o. (daw. British Motor Club Sp. z o.o.)* 7 684 7 684 7 684 iMotors Sp. z o.o. (daw. British Motor Club Sp. z o.o.)* - odpis z tytułu utraty wartości (5 147) (5 147) - British Automotive Silesia Sp. z o.o. 5 5 5 SK Motors Sp. z o.o. w likwidacji (daw. SsangYong Polska Sp. z o.o.) - - 1 075 SK Motors Sp. z o.o. w likwidacji (daw. SsangYong Polska Sp. z o.o.) - odpis z tytułu utraty wartości - - (1 075)
Łączna księgowa wartość udziałów na dzień 31.03.2023r wynosi 14 657 PLN. Pytanie jaka jest obecna rynkowa wartość majątku trwałego przypadającego na te udziały w spółkach zależnych ? BAH to nie jest obecnie trup nieboszczyk, warunkiem dalszego istnienia Spółki jest jednak nowy pomysł na biznes !!!
Wiesz może jednak niech BAH się zajmuje tym w czym ma doświadczenie, myślałem raczej o współpracy z Chińczykami w zakresie sprzedaży i serwisu nowych samochodów.
Z Chińczykami!? no nie wiem... może masz rację, ale wydaje mi się że będzie ciężko wejść z Chińskimi samochodami na nasz rynek... konkurencja spora jeśli chodzi o marki zachodnie... może lepiej Tesla !? jakieś elektryki !? Nie wiem... jestem mega rozczarowany...