Raport EBI
typ raportu Raport bieżący
numer 50/2008
data dodania 2008-12-29 08:53:38
spółka BLUE TAX GROUP SPÓŁKA AKCYJNA
Zawarcie znaczącej umowy
Zarząd Blue Tax Group S.A. informuje, że dnia 29 grudnia 2008 roku podpisano umowę franczyzową na uruchomienie placówki Blue Tax Ekspert. Umowa została zawarta na okres 3 lat z jednym z biur rachunkowych z Bolesławca. Jest to kolejna umowa franczyzowa podpisana przez Blue Tax Group w ramach strategii rozwoju Spółki i budowy sieci franczyzowej. Podpisana umowa będzie miała wpływ na wyniki finansowe Spółki.
Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika Nr 1 do Uchwały Nr 346/2007 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 30 maja 2007 r. "Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu".
I tak trzymać. Na kurs to tradycyjnie póki co nie wpłynie ale wcześniej czy później będzie musiało. A im dłużej się teraz pokisi tym wyżej później zaleci.
Pzdr.
Nie powiem, nie powiem coś tam w końcu drgnęło w temacie franczyzy.
Oby tak dalej, zobaczymy jaki będzie styczeń, teoretycznie powinien być lepszy niż grudzień.
To jednak odpowiem Coolemanowi bo dopiero teraz wróciłem. Atonka się nie pozbyłem. Wręcz jeszcze dokupiłem co nieco i żałuję że nie mam już za co, bo wziąłbym więcej. Co nie nie przeszkadza mi mieć również BTG, jak i Krynickiego i SSI (to jeśli chodzi o NC) Zwłaszcza Krynicki ostatnio wygląda coraz ciekawiej, myślę, że możliwy jest b.silny wzrost ale za wcześnie jeszcze żeby to prorokować:)
Pozdrawiam i przepraszam zainteresowanych wyłącznie BlueTaxem za "zaśmiecanie" wątku.
A ty coleman znowu zaśmiecasz forum na bluetax, skoro wyprzedałeś się (a przecież podobno kupowałeś bez opamietania) to odpuść sobie naszą wymianę informaci na temat tej spółki.
Duże zainteresowanie potencjalnych franczyzobiorców nowym modelem franczyzowym Blue Tax Expert
Na początku grudnia bieżącego roku spółka Blue Tax Group podjęła strategiczną decyzję o przygotowaniu i rozwoju trzeciego modelu współpracy franczyzowej pod nazwą Blue Tax Expert.
W miesiącu grudniu spółka Blue Tax Group podpisała 3 pierwsze umowy franczyzowe dotyczące modelu Expert. Aktualnie trwają rozmowy z kolejnymi potencjalnymi Klientami, którzy są zainteresowani podjęciem współpracy na bazie modelu Blue Tax Expert.
Jak wskazują dotychczasowe doświadczania model ten cieszy się bardzo dużym zainteresowaniem wśród osób i podmiotów gospodarczych, które chcą zdywersyfikować swoją dotychczasową działalność o nowe produkty i usługi dla firm z sektora małych średnich przedsiębiorstw.
Zaproponowany przez Blue Tax Group model współpracy jest również bardzo interesujący dla osób, które chcą rozpocząć działalność gospodarczą od podstaw, również dla tych którzy aktualnie podjęli decyzje o powrocie z emigracji i szukają dobrego pomysłu na własny biznes.
tadek997-życzę ci trafnych decyzji inwestycyjnych w nowym roku
co do bluetaxa to dobra spółka ale akcjonariat do d-y
sam nie dasz rady
zobacz na wykres [kanał spadkowy] dolna linia poniżej 10gr
co nie znaczy że tu musi spaść ale to zależy od akcjonariuszy
i tu problem czy znajdzie się ktoś komu nie będzie żal 12zł
tylko proszę nie pisać do mnie i o mnie
Napisze Ci tak.
Do dupy akcjonariat to jest teraz na 70% spółek na GPW.
Po drugie już przyzwyczaiłem się do myśli że trzeba tu będzie z rok poczekać na wzrosty o ile będą jakieś przyzwoite wyniki.
Po 3 to mam czas.
tadek997 przedstawiłes właśnie wizje trzeźwo myślącego akcjonariusza.Szkoda tylko ze plany jakie zakładali nie wypaliły.Czym więcej oddziałów tym więcej kasy i lepsza marka.
Pozdrawiam wszystkich i życzę szczęśliwego nowego roku
No chłopaki mają spory poślizg. Rok podsumują dopiero wyniki za IV kwartał, ale to raczej nie prędzej jak pod koniec lutego 2009.
Do tej pory niewiele się działo ale musicie przyznać że w grudniu spółka pokazała się naprawdę z dobrej strony. Otwarcie 2 oddziałów, umowy na 6 franczyz i 20 umów współpracy to naprawdę dobry wynik jak na 1 miesiąc. Jeśli w tym tempie będą podpisywać kolejne umowy i jeśli wypali blueauto.pl to za rok o ile skończy się kryzys odkujemy się. Wiem sporo tych niewiadomych, ale obecnie wszyscy tak mają. BTG nie jest wyjątkiem.
tak masz tadek997 racje tylko pytanie czy ten wzrost będzie utrzymany.Narazie mamy duże zainteresowanie.Rozliczając ten rok to kiepsko.Co do blueauto.pl to ja się nie boje bo współpracują z fastfinance a oni to firma windykacyjna.
Jak będzie to się dopiero okaże.
Do tej pory pozyskiwaniem franczyzobiorców zajmował się praktycznie tylko oddział we Wrocławiu, od nowego roku będą to robiły oddziały w Szczecinie, Poznaniu i Krakowie. Nie powinno zatem być gorzej tylko lepiej.
Zastanawiam się kiedy pojawią się pierwsze autka na blueauto.pl ?
Szukałem portalu o podobnym profilu w sieci i nie znalazłem.
Znalazłem za to portal aukcyjny zajmujący się sprzedażą samochodów polizingowych.
Tygodniowe obroty portalu to około 1 000 000 przy 50 oferowanych samochodach.
Ciekawe jaką marżę będzie miał BTG na oferowanych przez siebie autach?
3%, jak myślicie?
Ok 6 miesięcy tak sądze.Rozbudują sieć, poszerzą baze klientów i edzie wymiana aut pomiędzy firmami.Pamiętać trzeba że ten rok to też zwolnienia,redukcja personelu ,ale także i floty ,wiele firm np budowlanka mająca problemy będzie sprzedawać auta.