Nie ma racjonalnych powodów do spadków. Wie o tym każdy, kto obserwuje spółkę. Kina wróciły do poziomu z 2019, przejęcie Eurozetu podpompowało spółkę.
Może jednak do wyborów bujać - i na tej spółce (wrażliwej politycznie) i na całym parkiecie.
Każdy rozsądny załadował się tanimi akcjami po 4, 5, 6 zł jak był czas i spokojnie czeka na raport roczny z 2023. Będzie 10zł minimum, a jak będzie korzystny układ polityczny to tym lepiej (przyjdzie spekuła i podbije spółkę upatrując w zamianie władzy potężnych zysków dla firmy).
Kurs spada, bo rekomendacja kupuj pewnego domu maklerskiego będzie ogłoszona dopiero za kilka dni, co oczywiście wcale nie musi zmienić tej stagnacji. Ale już trzeci kwartał w kinach to zmieni, nie mówiąc o 4. kwartale w polityce.
JA WIEM ŻE MNIE SPECJALISTĘ OD ENERGETYKI I BRONI "N" WYŁĄCZAJĄ Z RÓŻNYCH SZCZEPIEŃ, TYPOWYCH DLA POZOSTAŁYCH GRUP ZAWODOWYCH, A SZCZEGÓLNIE POLITYKÓW. TO TYLKO ZE WZGLĘDU BEZPIECZEŃSTWA TAK STANOWIĄ WŁADCY ŚWIATA, ZE WZGLĘDU NA ZABEZPIECZANIE BRONI A. A I DECYDENCI CHCĄ ŻYĆ, GDYŻ ICH WIEDZA JEST MARNA W TAKICH TEMATACH. MOGĄ PIERDZIELIĆ COŚ W TELEWIZJACH RÓŻNISTYCH I TYLE. TAK JAK DZIŚ STOJĄ POD BRAMĄ BYŁEJ STOCZNI I POKAZUJĄ DO CZEGO DOSZLI, ŻE REWOLUCJA SOLIDARNOŚCI ZŻARŁA SWOJE DZIECI -ZNACZY KLASĘ ROBOTNICZĄ, O KTÓRĄ WALCZYŁA ZACIĘCIE SOLIDARNOŚĆ I OBDZIELILI SIĘ STOŁKAMI I LUKRATYWNYMI STANOWISKAMI, A ROBOLE? TERAZ TO KOMU SĄ POTRZEBNI? WYWALCZYLI STOŁKI PANOM Z ZARZĄDÓW SOLIDARNOŚCI, A TERAZ MOGĄ IŚĆ NA BRUK? JAKI WSTYD NA ŚWIATOWĄ SKALĘ BRAMA DO STOCZNI ZOSTAŁA, A STOCZNI NIE MA, ROBOLI WYWALIŁO Z PRACY W STOCZNI. GRATULUJĘ WAŁĘSIE OSIĄGNIĘĆ W OBRONIE PRZED PRACĄ ROBOTNIKÓW RP. ROZBAWIŁ MNIE TEŻ PROFESOR CENTKIEWICZ? JAK ŁKAŁ ZA ANNĄ WALENTYNOWICZ? PRZED ZNISZCZONĄ STOCZNIĄ I TYSIĄCAMI INNYCH POLSKICH ZAKŁADÓW PRACY Z PRL W NOWEJ RP ZNISZCZONYCH, W OBRONIE ROBOTNIKÓW, CO ZA PIĘKNA FARSA. "ŚWIAT SIĘ ŚMIEJE".