Permedia ratuje spółkę matkę a sama stacza się na dno. Na wiosnę pozostaną tylko drzewka po tak dobrze prosperującej firmie , dlatego w pierwszej kolejności pozwalniano najlepszych fachowców, tylko co na to Commercial Union?
Przeceniane jest wszystko :-) Wg wszelkich znaków na niebie i ziemi dobry czas na zakupy... Tylko czy jeszcze nie poczekać? Mam mały pakiecik i planuje dokupić. Zarząd nie jest w ciemie bity i szybko zareagował na nową sytuację. Problemem może być zakończenie produkcji związków niklu i przestawienie się w zupełności na pigmenty.... takie zawężanie produkcji też nie jest dobre....
Ale jestem optymistą. Spółka działa na rynku od lat i przezwyciężyła nie jeden kryzys :-)
dokladnie mam takie samo zdanie :) jednak 7 zł to juz bardzo tanio a jak sam mowisz moze byc taniej ale permedia ostatnio nie reaguje na wzrostowe sesje. Zreszta zastanawia mnie bo nie tak dawno zmienił sie zarzad i pod koniec stycznia nowa strategia firmy . Sam nie wiem co o tym wszystkim myslec :) ale moze to dlatego ze jeszce nie mam wielkiego doswiadczenia z bessa :)
Trzeba usredniac co Zlocisz od 5 pln w dol.... i bedzie dobrze...ja kupilem Permedie po 12,5 i jestem dobrej mysli bo usredniac zaczne jak spadnie na 5,3 chociaz wiem ze to nie jest dobre rozwiazanie ale wszystkich jajek tez nie wolno trzymac w jedym koszyku akcje zaczolem kupowac ok 3 miesiace temu a tu masz lup inne tez cienko przenda na tym rynku bessy ...za 24 miesiace powinienem byc na plusie...Moja spolka standardowa to Nordea tylko troszeczku ja wymeczylo ale przy takim akcjonarjacie i rozwoju to nawet jak bedzie bardzo kiepsko to dlugoterminowo trzeba kupowac bo promocja na nia nie bedzie trwala wiecznie...acha na kontraktach odrobilem to co stracilem na akcjach i jestem na lekkim plusie ale kazda inwestycje traktuje osobno i jak bede musial opuscic"statek"ze to zrobie to ale na razie trzymam mocno bo jest bardzo tanio co nie oznacza ze bedzie jeszcze taniej nawet przez polowe...Po wplywach do funduszy widac ze uspokojenie na najblizszy okres nadchodzi i bedzie pewno powolna mielizna...na gieldzie 10 lat
Dnia 2009-01-05 o godz. 11:38 ~hiena napisał(a):
> czy na tą "padlinę " znajdą się jeszcze
> amatorzy ??
Chętnie oddam za 20 zeta, bo już mi przestała
> smakować !!!!
Za 5 oddasz.
A ja chetnie wezme, bo to spolka, ktora zarobi dla mnie Merca.
jest pożyczka - będzie rozwój widoczny już w 1Q09.
Nie sprzedawać, Czesi niech się całują tam gdzie jest ciemno!!.
Będą jeszcze się prosić o resztówki akcji to pewne !
Ryszard pisze że za akcje Permedii kupi sobie merca - chyba w kiosku ruchu , a jak się będzie ociągał to i na takiego mu zabraknie. Jak nie wierzycie topto przyjexdźcie pod firmę i pogadajcie z pracownikami , jeszcze kilkunastu pozostało. Dziwne , że zarząd nie poinformował giełdy , że od grudnia wstrzymano praktycznie produkcję a ilość zwolnionych w 2008r doszła do ok. 30% stanu osobowego.
Dnia 2009-01-05 o godz. 18:48 ~czesio2008 napisał(a):
> Ryszard pisze że za akcje Permedii kupi sobie merca - chyba
> w kiosku ruchu , a jak się będzie ociągał to i na takiego
> mu zabraknie. Jak nie wierzycie topto przyjexdźcie pod
> firmę i pogadajcie z pracownikami , jeszcze kilkunastu
> pozostało. Dziwne , że zarząd nie poinformował giełdy , że
> od grudnia wstrzymano praktycznie produkcję a ilość
> zwolnionych w 2008r doszła do ok. 30% stanu osobowego.
Zostalo kilkunastu, a zwolnienia objely 30 %, czyli wczesniej Ropczyce zatrudnialy ile osob ?
20 ? hehe
Mozna pogadac z pracownikami, ale nie tylko w Ropczycach ale takze z pracownikami spolki ktora sie zwie Mostostal - Energomontaż (z GK Ropczyce).
Centrala Spółki
ul. Ujastek 7, 30-969 Kraków
mnie jako akcjonariusza- leszcza interesuje zysk firmy a nie ilość zatrudnionych.
Kupiłem akcje tej spółki i liczę na wzrosty -tylko tego oczekuję, to wszystko!!!!!!!!!!
zysk netto za 2006: 8 577tys. , za 2007: 7 390tys. , za 3 kwartały 2008: 841tys ( w tym za 3 kwartał 29 tys) no to ile może być za 2008: 870 tys? przy zarobkach zarządu za 1 półrocze 2008 : 487 tys.
I kto jeszcze liczy że zarobi na akcjach? Chyba tylko Ryszard w swoim mercu