• Poziom sprzedaży za sierpień Autor: ~Solo [188.117.181.*]
    Pytanie do optymistów (licznych na forum) jaki poziom sprzedaży za sierpień obstawiacie? I drugie pytanie ile by musiało być, żebyście przyznali że jest niedobrze?
  • Re: Poziom sprzedaży za sierpień Autor: ~Solo [46.204.12.*]
    Żeby jakoś rozpocząć - ja obstawiam spadek w stosunku do sierpnia 2022 o jakieś 15-20%, czyli okolice 90 mln zł
  • Re: Poziom sprzedaży za sierpień Autor: ~kava [82.139.167.*]
    pytanie do ciebie - skoro jest niedobrze to w jakim celu tu siedzisz? tak bardzo chcesz kupic akcje? :-)
    nikt o zdrowych zmysłach nie traci czasu i nie udziela się aktywnie na watkach spolek w ktorych nie widzi potencjału...
    możliwosci sa dwie - albo choroba psychiczna albo jestes trollem spadziowym ktory mysli ze swoja paplanina na forum bankiera ma wplyw i steruje kursem :-)
    Od wielu lat obserwuję Grodno - stąd czasem coś napiszę.
    Żadne forum kursem nie posteruje - bo raptem kilka osób to czyta - więc nie sądzę też aby to co piszę miało wpływ na kurs.
    Ot taka wolna wymiana myśli, trochę dla zabawy.
    Z tym że ja raczej nie piszę nic w stylu "jutro rakieta" albo "zaraz spadnie do 6 zł". Raczej bardziej o faktach, trendach, jakichś przeczuciach.
    Natomiast skoro na proste pytanie jak obstawiasz sprzedaż w sierpniu odpowiadasz w ten sposób, to przyjmuję
    że masz pełne gacie i raczej pesymistyczne nastawienie
    ... no i jeszcze uzupełnienie - nie mam obecnie akcji Grodna (trudno żebym trzymał kiedy się sytuacja spółki i ogólnorynkowa pogarsza).
    Nie planuję też kupować w tym roku.
    Czy kiedyś kupię? - Jak dojdę do wniosku że to będzie dobra inwestycja, lepsza niż inne alternatywy na rynku w danej chwili - to czemu nie.
    Ale mogę to samo powiedzieć o 100 innych papierach...
    A wracając do prognozy sprzedaży (bo trochę wątek odjechał) - ktoś coś obstawia?
    Dla zabawy oczywiście
  • Re: Poziom sprzedaży za sierpień Autor: ~MarSto [5.173.119.*]
    I tak samo udzielasz się na tych 100 spółkach? Jesteście z tym drugim śmiesznym kolega zwykłymi trolami, którzy tu nic mądrego jeszcze nie napisali oprócz tego,że wycena za wysoka.
    Pozdrawiam serdecznie - rozumiem że reprezentanta grupy lekko sfrustrowanej.
    Napisz jaką sprzedaż wg Ciebie zrobi Grodno w sierpniu.
    Zobaczymy czy masz wiedzę o rynku,
    czy tylko na takie dogadywanie bez konkretów cię stać...
  • Re: Poziom sprzedaży za sierpień Autor: ~MarSto [5.173.119.*]
    Ja w przeciwieństwie do Ciebie mam akcje i to jest podstawową różnica między nami.
    A to współczuję obecnie.
    Ja akurat inne akcje trzymam, które mnie nie stresują.

A jako akcjonariusz Grodna jakiego obrotu w sierpniu się spodziewasz?
  • Re: Poziom sprzedaży za sierpień Autor: ~Lol [185.153.35.*]
    A od kiedy to obrót się liczy? Zyski są tylko ważne na GPW. I ożywienie na rynku ma już miejsce a ten, że sytuacja na rynku się pogarsza jak dołek w gospodarce za nami.
    No właśnie - zyski są ważne.
    W firmie handlowej jednak chyba dość istotnym elementem aby generować zyski jest sprzedaż.
    No i oczywiście marża na sprzedaży, ale ta zdaje się spada.
    A koszty rosną.

Nie chcecie się pobawić w prognozowanie sprzedaży - trudno.
    I tak będzie jaka będzie - żadne zaklinanie rzeczywistości (nie ważne w którą stronę) na to wpływu nie będzie miało.

Tak naprawdę o cenie akcji decydują akcjonariusze - jak będą trzymać ciśnienie i nie zdecydują się sprzedawać - to kurs nie spadnie.
    Życzę zatem mocnych zaworów, bo
    najbliższe miesiące moim zdaniem będą trudne.
  • Re: Poziom sprzedaży za sierpień Autor: ~Rafal [185.55.64.*]
    Autor: ~Rafał [185.55.64.*] 2023-07-19 10:21
    Opublikowano przy kursie:  13,20 zł , zmiana od tamtej pory: -16,82%
    Jutro dalsze spadki nie dać się nabrać
    wyniki fatalne, czytać i myśleć

Autor: ~sds [82.139.167.*] 2023-07-19 11:06
    ciekawe z jakich powodów mimo wszystko tu warujecie? hehehe

No to już ci misiu odpowiadam bo mi powyżej 13zł zadałeś to samo pytanie i chyba nie za bardzo zrozumiałeś więc powtórzę, Ja i kolega "solo" przyglądamy się spółce i czekamy na odpowiednią wycenę, gdyż przy obecnych fatalnych wynikach spółki cena akcji jest za wysoka. Giełda ma to do siebie że kurs akcji rośnie lub spada, jedni ( tacy jak ty ) ubierają się na górce , a póżniej latami wiszą na hakach , naganiają spółkę, nie myślac racjonalnie bo hak zakłóca wam zdolność racjonalnego myślenia, inni tacy jak ja czy kolega solo czekamy na odpowiednią wycenę żeby kupić i zarobić, to chyba proste i nie wiem czego w tym nie rozumiesz. Widzisz jak ty przy kursie 13.20zł naganiałeś na te akcję ja pisałem żeby cierpliwie czekać , dziś jesteśmy 17% niżej a ty dalej zadajesz te same głupie pytania, jak widać nauka poszła w las, a czerwone cyferki na twoim rachunku przyprawiają cię o ból głowy, mam nadzieję że zrozumiałeś po co tu jesteśmy, prościej się tego nie da wytłumaczyć
  • Re: Poziom sprzedaży za sierpień Autor: ~Piotr [192.55.109.*]
    Równie dobrze możemy przytoczyć wasze wiadomości gdy spółka rosła a Wy pisaliście, że będzie spadać. Przestań robić z ludzi idi.otów, analiza wsteczna zawsze skuteczna, prawda? Trafiłeś raz i już błyszczysz? Piszecie, że nie naganiacie na spadki? to kto pisze o 3zł albo o groszówkach. Non stop negatywnie o firmie się wypowiadacie
  • Re: Poziom sprzedaży za sierpień Autor: ~Rafal [185.55.64.*]
    Dnia 2023-08-25 o godz. 13:24 ~Piotr napisał(a):
    > Równie dobrze możemy przytoczyć wasze wiadomości gdy spółka rosła a Wy pisaliście, że będzie spadać.

Piotr w takim razie proszę o przytoczenie lub wklejenie linka z moimi słowami że będzie spadać , a rosło, proszę uwiarygodnij swój wpis , bo jak widzisz potrafię odszukać wiadomości naganiaczy pod różnymi nickami i je wkleić, spoko piszesz że tak pisałem to czekam
    Odpisałem na Twoją wiadomość, ale użyłem stwierdzenia "Wy" mając na myśli ludzi Twojego pokroju, może Ty nie udzielałeś się jak rosło, ale za to Poul i inni tak. Teraz nie ważne co pokazuje Grodno próbujesz pokazywać tylko negatywną stronę
    Chyba się nie doczekam żeby ktoś kwotę rzucił...
    Na kasę się nie zakładamy - Piotr jakaś kwota? Bez naganiania w prawo czy lewo. Po prostu jak myślisz?
    skoro Ty spadek 15% to ja wzrost 15%
    Brawo !!!
    Czekamy na info ze spółki za tydzień.

Może ktoś dołączy ?
    Dla Was wycena będzie zawsze za wysoko, byle tylko obrzydzić spółkę innym. Powtórzę się, ale jestem w stanie zrozumieć, że ktoś kto ma akcję zachwala spółkę, ale jak można nie mieć akcji i nie chcieć ich naganiać na spadki i to bezinteresownie?
[x]
GRODNO 0,92% 11,00 2025-09-30 16:48:04
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.