To nie tylko dzisiaj. Wrzucane są zbliżone ( ilościowo) pakiety na S i K , prawie bądż w tym samym czasie.Wystarczy poobserwować arkusz zleceń . Jestem na Arctic od ok.5zł( w sumie byłem, bo w tym tygodniu sprzedałem) i jest to nagminne. Pzdr dla akcjonariuszy
Dokładnie tak się dzieje od dawna. Zebranie w dół bądź w górę i za jakiś czas pojawiają się podobnej wielkości, w zbliżonym czasie, zlecenia na K i S. Tylko w innych widełkach cenowych.
No właśnie ja mam mieszane odczucia odnośnie do prezesa. Brak wiary z jego strony jest według mnie odczuwalny. Narracja też średnio mi się podoba. Ale to tylko moja opinia, być może też mocno zasugerowana obecną wyceną waloru.
Nie oceniam prezesa przez pryzmat wyceny akcji, on jest od zarządzania, nie pilnowania kursu.Niestety wyceny zdrowych spółek na GPW są jakie są , jazdy widzi. Mamy spadek zamówień, więc za kilka miesięcy C/Z będzie pewnie na poziomie ~5 Więc taki standard na naszej bananowej :(:(
A ja się z Wami nie zgodzę, dory preses nie tylko dba o zyski spółki ale także o akcjonariat, czytaj kurs.
To my stanowimy sens istnienia spółki na giełdzie, to do nas zwróci się o kupno akcji gdy będzie potrzebował gotówki.
Fajnie ze dziś nie potrzebuje i może mieć gdzieś akcjonariuszy i na zlecenie BM wydawać komunikaty jak to jego spółka źle funkcjonuje. Oczywiście jest to żenujące i tak nie powinno być (patrz cognor) ale ok tak działa jak widzi swoją korzyść.
Jeszcze raz powtórzę (juz nie będę wymieniał spółek- jesteście inteligentni i sami czytacie) ale zyski arctica względem kapitalizacji są kilkukrotnie większe niż wielu spółek z bananowej. Mimo tego te spółki rosną a my zaliczamy kolejne minima.
Osobiście 80% winy przypisuje prezesowi, po pierwsze komunikaty, po drugie tu już dawno nalezalo skupić kilka mln akcji ale niestety to nie jest korzystne dla głównegi akcjonariusza, on tylko chce zgarnąć kasę a kurs to rzecz wtórna...