• C/WK Action vs Komp Autor: ~HatsuneMiku [104.28.64.*]
    Lubię porównywać ten wskaźnik na tle branży.
    Komp jest 3x tańszy niż Action. A obie spółki przechodzą to samo.
    - obie oprócz detalu prowadzą hurt b2b (komp sprzedaje więcej w retail = wyższa marża?)
    - obie mają swoje rozpoznawalne i dużo warte marki retailowe (marka Komputronik chyba więcej warta niż Sferis)
    - obie mają wysokomarżowe marki własne ActiveJet vs CaliforniaAccess
    - obie mają swoje działy produkcji serwerów i PC
    - obie umieją się dogadać z największymi vendorami
    Itd itp

Pytanie kiedy Komp uzyska podobne C/WK do Action? actionowi to zajęło ponad rok od zamknięcia postępowania restrukturyzacyjnego?
  • Re: C/WK Action vs Komp Autor: ~aa [85.221.255.*]
    też to zauważyłem. Do tego całkiem podobnie przychodowo.

Action jest chyba nieco bardziej zdywersyfikowany sprzedażowo.

• Re: C/WK Action vs Komp Autor: ~As [31.61.189.*]
    Moim zdaniem tak niska cena komputrona długo nie potrwa. Dlatego zapakowałem się pod korek i czekam
  • Re: C/WK Action vs Komp Autor: ~As [31.61.189.*]
    Jest jeszcze szansa na dobre podkupienie akcji jak uchwalą na wza ta emisję. Może po 5zl jeszcze coś wpadnie
  • Re: C/WK Action vs Komp Autor: ~aa [85.221.255.*]
    z tą emisją coś mi nie gra, bo to raptem 4mln złotych... to nie dużo przy tej skali komputronika.
  • Re: C/WK Action vs Komp Autor: ~mrfiesta [188.147.68.*]
    Wtrace się ta cena w tym lakonicznym infie jest z d... Dwa ze myslicie ze grubasy na to pozwola jak ma sie kase mozna podwazyc taka decyzje prawnie i udowodnic ze jest ze szkoda Juz raz taki pomysl byl przy 800tys akcji stanal pelnomocnik SII i czemu prezez nie poddal pod glosowanie a nie bylo wymaganych 2mln akcji w blokoadzie. Caly czas ktos kreci kursem zeby tanio zebrac
[x]
KOMPUTRON -4,58% 6,66 2025-10-10 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.