Tytuł SSI S.A. Informacja o prognozach na rok 2008
Treść:
Zarząd Emitenta SSI S.A. informuje iż podtrzymuje prognozy na rok 2008, o których spółka informowała w raporcie bieżącym nr 1/2008. Zaplanowane przychody wynoszą ok 14 mln zł, a zysk ok 2,1 mln zł. Przesłanką do podtrzymania prognoz na 2008 rok jest stała współpraca z dużymi odbiorcami Sieć Marketów Kaufland, Ikea, UPS, Hurtownia Podzespołów Komputerowych AB S.A., wybór SSI S.A jako dostawcy systemów przeciw pożarowych dla TESCO na rok 2008 oraz budowę systemu identyfikacji kibiców dla Zagłębia Lubin. Dodatkowo zarząd informuje, że Emitent, ani żadna ze spółek zależnych Emitenta nie zawarła kontraktów na opcje walutowe, lub żadnych umów tego rodzaju. W związku z tym wyniki finansowe Emitenta i jego spółek zależnych nie są i nie będą w żadnym stopniu obciążone ryzykiem związanym z opcjami walutowymi. Podstawa prawna: § 3 ust. 1 Załącznika Nr 1 do Uchwały Nr 346/2007 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 30 maja 2007 r. "Informacje Bieżące i Okresowe w Alternatywnym Systemie Obrotu".
To ciekawie czy jutro peknie to 130 tys ktore jest wystawione po 0.23 zl. Skoro prognozy zostaja utrzymane i brak zaangazowania w opcje - kto tak wywala najpierw po o.23 a teraz po 0.22 zl? Ja mam troszke akcji i poczekam na lepsze czasy.
Suuuuper,
jeszcze jest w zanadrzu stacja monitoringu ( trwaja próby), nowe stadiny do roboty,
zlecenia z Wasko, spólka Serwice docelowo wejdzie na NC,
pozdr.
nic dodać, nic ująć! Zysk Spółki w porównaniu do 2007r. wzrósł 3-krotnie /za 2007r. podali 704 tys./. Widać, że rozwijają się prawidłowo i wcześniej czy później muszą zostać zauważeni! 2009r. powinien być dla Spółki przełomowy!
moim zdaniem obecnie oddają papier ci którzy wcześniej kupowali za 50 gr. i więcej. Widząc, że po kilku dobrych infach kurs nie drgnął, tracą cierpliwość i wywalają. Dotychczas były to zlecenia rzędu paru tysięcy sztuk do 10 tys., a teraz na S stoi jedno zleconko na 133 tys. sztuk /ciekawa sprawa/.
ciekawa sprawa moim zdaniem ktoś odważnie staszy leszczy dfalej:)dla mnie to dobra informacja:)od nowego roku znowu kupuje:) sprzedam prezenty i kupuje:):):)hahaha
no nie wiem, czy to jest straszenie leszczy? Z tego zleconka już skubnęli 9.930 szt., na "ustawiane" zlecenie też mi to nie wygląda, bo gdyby to było umówione to nie stało by tak długo, chyba, że są pewni, że nikt tego nie kupi. Jak widać wariantów jest dużo, a zreszta te 133 tys. szt. to niecałe 28 tys. zł.
To dajcie teraz na koncowy fixing i wyciagniemy go na te 0.23 grosze. Niech kazdy da nawet i po PCK po 100 acji - ladnie bedzie wkoncu wygladalo na zielono!!!!