• RELPOL - PO KOREKCIE Autor: maciej_z_krakowa [172.17.0.*]
    Korekta której się spodziewałem
    https://www.bankier.pl/forum/temat_relpol-czas-na-korekte,6508355.html
    nie była wcale głęboka, a właściwie wcale jej nie było. To potwierdza silę trendu wzrostowego o którym informowałem państwa tu:
    https://www.bankier.pl/forum/temat_relpol,6483321.html

problemem jest to, że Relpol dotarł do poziomu lokalnego szczytu z września br czyli poziomu 4.30-4.70. Kluczowym dla dalszego rozwoju trendu, będzie próba ataku na ten poziom. Historia uczy, ze pokonywanie takich ważnych poziomów nie odbywa się "na jeden szczał" ale zazwyczaj popyt dość długo walczy z podażą.

Dla ciekawości powiem, ze RLP jest bliski wygenerowania sygnału K dla najdłuższego z monitorowanych przeze mnie trendów. Osobiście nie używam tego trendu dla potrzeb spekulacji. Sygnały są rzadko i zbyt późno od momentu zmiany trendów.

Dla ciekawych daty sygnałów S dla trendów średnio i długoterminowych
    średnioterminowy S - 31.07.2007
    DŁUGOTERMINOWY S - 06.09.2007
    potem było tak:
    03.10.2007 średnioterminowy K
    12.10.2007 średnioterminowy S - w międzyczasie była nowa emisja z odcięciem PP dlatego kurs tak dramatycznie spadł
    01.09.2008 średnioterminowy K
    30.09.2008 średnioterminowy S - falstart trendu
    19.11.2008 średnioterminowy K

jak widać od sygnału długoterminowego S minął już rok i trzy miesiące a kurs jest przynajmniej 10 razy niższy (z uwzględnieniem PP oczywiście). Tak więc, jeżeli teraz nastąpi sygnał K dla tego trendu, można oczekiwać dużych wzrostów w przeciągu nadchodzących kilku kwartałów.

• Re: RELPOL - PO KOREKCIE Autor: ~KK [195.140.236.*]
    SZCZAŁ TO KAZIK POD DRZEWEM
  • Re: RELPOL - PO KOREKCIE Autor: ~ralf [90.156.64.*]
    Nieważne pod czym ale wazne, że trafił ;)
  • Re: RELPOL - PO KOREKCIE Autor: ~cercio [83.3.199.*]
    Witam Macieju.A kiedy będzie fala B?
    Czy sygnał kupna dla Relpolu dała ci ta ostatnia czarna świeca młot?
    Przepraszam,nie młot tylko wisielec.
  • Re: RELPOL - PO KOREKCIE Autor: ~janek [74.63.89.*]
    Oooooohohoho - Cercio teoretyk widzę uaktywnił się w niedzielny wieczór.
    Cercio - powiedz tak szczerze - czy Ty kiedykolwiek kupiłeś chociaż jedną akcje jakiejkolwiek spółki?
  • Re: RELPOL - PO KOREKCIE Autor: maciej_z_krakowa [80.120.66.*]
    crercio nie pajacuj. Ja pisze o sygnałach na dłuterminowym trendzie, co to się zdarza raz na wiele miesięcy, a Ty zauwazyłeś dzienną czarną świecę i na dodatek źle ją odczytałeś. Ta świeca nie jest ani młotem ani wisielcem.
    Teraz nanieś sygnały dla średnioterminowego trendu na wykres relpola i sprawdź ich trafność prognostyczną.
    Po co strzepisz ozór jeżeli nie masz nic do powiedzenia?
  • Re: RELPOL - PO KOREKCIE Autor: maciej_z_krakowa [80.120.66.*]
    Dnia 2008-12-21 o godz. 21:22 ~KK napisał(a):
    > SZCZAŁ TO KAZIK POD DRZEWEM

jak widzę KK nic nie rozumie z tego co czyta. Nie zauważyłeś że SZCZAŁ napisałem celow i wziąłem w cudzysłów? To taka filipinka językowa.
  • Re: RELPOL - PO KOREKCIE Autor: ~doji [93.96.15.*]
    maciek ja wlasnie w paitek wyszedlem ze społki bo stwierdziłem że narazie niema szans na wzrosty. według mnie podaż dzielnie przeciwstawiła się atakowi popytowi na ostatnie szczyty i nawet lekko sciągneła kurs w dół i według mnie popyt narazie niema wystarczającą mocy na atak na szczyty no ale poczekamy zobaczymy
  • Re: RELPOL - PO KOREKCIE Autor: maciej_z_krakowa [172.17.0.*]
    dwie sesje temu RLP dał sygnał K dla najdłuższego z monitorowanych przeze mnie trendów - tzn wg mojej metody rozpoczął długoterminowy trend wzrostowy.
  • Re: RELPOL - PO KOREKCIE Autor: ~tytan111 [82.210.133.*]
    a trend wzrostowy - ale do jakiego poziomu?
  • Re: RELPOL - PO KOREKCIE Autor: ~tytan111 [82.210.133.*]
    tak apropos czy wiecie jak przed kupnem akcji sprawdzic czy w miedzyczasie firma nie przewiduje wydania nowych akcji tak aby nie kupic i od razu stracic? z gory dzieki za pomoc.
  • Re: RELPOL - PO KOREKCIE Autor: ~tom [83.24.44.*]
    nie ma ograniczeń dla wzrostu tego typu...;0) w/g A.T. to jest bardzo rzadka ,formacja spodka , a wiec może być tylko wyżej.......z korektami :) jest także odwrotność tej formacji......tzw. formacja ---odwróconego spodka -----czyli kiepska erekcja i szybki obwis ,ale dzięki Bogu , nie mamy tutaj z nią doczynienia ....hehe......a więc TYLKO W GÓRĘ !!!!! i inaczej byc nie może !!!
  • Re: RELPOL - PO KOREKCIE Autor: maciej_z_krakowa [172.17.0.*]
    Dnia 2009-01-05 o godz. 21:26 ~tytan111 napisał(a):
    > a trend wzrostowy - ale do jakiego poziomu?

tego nie wiadomo. Trend trwa dopóki się nie skończy
  • Re: RELPOL - PO KOREKCIE Autor: ~tom [83.24.33.*]
    pierwszy przystanek na 8 zł......i mam nadzieję że wszystkim nam na tym zależy.......a co dalej......okaże się .........
  • Re: ranny z Ciebie ptaszek Macieju...... Autor: ~tom [83.24.33.*]
    ale kto rano wstaje................................../ masz kupione akcje ?? mogą być grube zlecenia jak przebije 4,70 zł.....
  • Re: ranny z Ciebie ptaszek Macieju...... Autor: maciej_z_krakowa [172.17.0.*]
    problem w tym, ze nie ma podaży i mocniejsze wejście musi pociągnąć znaczne wzrosty, a tego potencjalny kupiec nie chce. Dlatego "pyka" i czeka na podaż.
[x]
RELPOL -1,02% 5,84 2026-03-11 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.