Juz od kilku sesji ktos specjalnie dolowal kurs by korekta byla bardziej dojrzala , ale to juz koniec .Na Medicalg wracaja inwestorzy z Cognora gdzie mozna spodziewac sie dalszych spadkow jak rowniez dorobieni ostatnim rajdem na Novina , a tych bedzie wiecej bo wzrosty prawdopodobnie utrzymaja sie jeszcze pare dni .A Medicalg po ostatnich spadkach jest jak bezpieczna przystan z duzym prawdopodobienstwem na duze odbicie .Nie ma chetnych na odsprzedaz po niskim kursie wiec powinno rosnac .Kto ma papier to wkoncu sie doczeka .
W pełni się zgadzam. Wystarczy zerknąć (przecież to łatwo dostępne - przeglądarka dokumentów finansowych) lub portale branżowe, że zyski obecnie są naprawdę wysokie w porównaniu z historycznymi, rating MDG jest wysoko, płynność finansowa także. Nie ma może spektakularnych umów, są drobne znaki zapytania ale to nie jest spółka wydmuszka (była swego czasu wyceniana naprawdę wysoko, interesował się nią współwłaściciel Inpostu), nie dzieje się nic strasznego, wręcz przeciwnie możliwy wyskok po dobrych wynikach za kwartał oraz rekomendacji ipopemy
Totalne bzdury. Akcjonariusze Cognora wyszli w zeszłym tygodniu po podbitce w granicach 8.8zl przynajmniej ja tak zrobilem wiedzac ze wyniki będą zle. Obecnie zaczynają powoli wracac jak tutaj akcjonariat ktory oddal wyżej. Zgadzam sie ze juz dużo głębiej nie spadnie dlatego tez zacząłem odkupowac wczoraj i dzis. Ale konsola ktora powinna uspokoić kurs 36-40 na jakiś czas. Tu zgadzam sie z Nikim ze Info może jedynie wywindować papier. Czy ty myslisz naprawde ze tutaj ktos oddawal po 37 czy nizej? Papier szedl pomiedzy kontami ale jak zaczął sie duży popyt to przestalo sie opłacać. Pytanie ile zostalo odkupione a ile jest do odkupienia? Bo ciezko bylo dziś z podaza dlatego kurs szedl wyzej ... mysle ze przed wynikami jeszcze jakies info wpadnie.
Pozdrawiam cierpliwych.
No zdaje się, że problem z podażą będzie również jutro więc to będzie uspokajać i lekko podbijać cenę. Dla mniet trochę zagadką pozostają te podmioty i spółki powiązane. Ale tak jak pisałem uważam, że MDG to solidny podmiot
Pelna zgoda. Ale tu wyniki dopiero będą piekne w nastepnym roku. Zreszta kazdy kto siedzi na spolce dluzej i sie interesuje zdaje sobie z tego sprawe . Tu nie idzie gra o wyniki tylko o globalne umowy.:)
Zgodnie z art. 328⁵ § 1-3 ksh, rejestr akcjonariuszy jest jawny dla spółki i każdego akcjonariusza. Podmioty te maja prawo dostępu do danych zawartych w rejestrze akcjonariuszy w postaci papierowej lub elektronicznej, za pośrednictwem podmiotu prowadzącego rejestr akcjonariuszy.
Niestety na stronie www i w sieci nie ustaliłem kto jest podmiotem prowadzącym rejestr dla MDG. Proszę o info, czy ktoś to stosował w praktyc.