sobie ergusia z rąk wyrywać. Ta spółka ma ciekawe perspektywy. Tu nie chodzi o zakup pod skup, ale o to dla kogo szykowany jest 20% pakiet !? Kto zgadnie ten Mistrz. Nie wielu jest na tym forum łebskich kolesi, No może poza Egonem bo widać że klawy jak cholera z niego gość
Tak napewno. Ciekawe kto będzie chciał kupić ten pakiet 20 procent i za ile. I po co mialby zostać tu mniejszościowym akcjonariuszem i nie mieć nic do powiedzenia.
A po co mam zgadywać. Co mi to da. Ważna jest cena akcji i tyle. Te wasze zagadki i pisanie o skupach, przejęciach czy nawet wycofaniu z giełdy guzik mnie obchodzą jeśli nie mają ( a nie mają jak widać) wpływu na kurs akcji.
Nie do końca tak jest jak piszesz. Jeszcze nie tak dawno można było kupić akcje erg po około 40zl wiec nie opowiadaj że informacje ze spółki nie przekładają się na kurs. Poza tym tutaj wszystko może się zmienić radykalnie w przeciągu 2-3 dni( patrz info o skupie). Pamiętaj, kupuj plotki, sprzedawaj fakty !
szkoda gadać to trole ze spółki : xmen , karlik , wizjoner , someone , widać że chcą utrzymac kurs jak najniżej aby zarząd zdążył kupić odpowiednią ilość , pomyśl po co się tu produkują jak nie mają akcji , ja w tej chwili liczę na spadek kursu aby odkupić to co sprzedałem a kasę ze skupu można traktować jak dywidendę , a wyliczeń nie będę wam robił
Może masz i rację, widać że kurs blokowany wszelkimi możliwymi sposobami. Zawsze można poprosić KNF o sprawdzenie czy otoczenie spółki nie macza w tym paluchów.
Zapytaj KNF skąd egon wiedział o skupie i jak to się stało że podał stopę redukcji zanim podała ją spółka. Poza tym, jak kurs jest blokowany to powinno Was to cieszyć, bo możecie kupić perłę tanio.