Czy oni wiedzą coś, czego zwykli akcjonariusze nie wiedzą. Z pewnością koniec wojny byłby wielkim sygnałem do kupna, bo Kety będą mocno zaangażowane w odbudowę i inne projekty. Czy budowa u nas elektrowni będzie miała pozytywny wpływ na notowania Ket? Oczywiście rynek mieszkaniowy i inwestycje w infrastrukturę zapewniają dobrą koniunkturę dla Ket ale wg mnie kurs zachowuje się jeszcze lepiej jakby coś miało się pojawić. Jak macie jakieś sugestie, to piszcie.
Spółka jest zwyczajnie chwilowo mocno wykupiona i większa korekta się należy (choć może oczywiście dalej rosnąć jak ktoś mocny będzie ciągnął). Poważnym ryzykiem, o którym trzeba pamiętać są Chiny. Co do pokoju na Ukrainie, to musi być stabilne porozumienie, a nie jakieś zawieszenie broni. Tylko w takiej sytuacji coś tam się zacznie odbudowywać. Moim zdaniem na nic stabilnego tam przez długi czas nie ma co liczyć.
GERMAN MFG PMI FLASH ACTUAL 39.1 (FORECAST 38.8, PREVIOUS 38.8) GERMAN SERVICE PMI FLASH ACTUAL 47.3 (FORECAST 51.5, PREVIOUS 52.3) GERMAN COMPOSITE PMI FLASH ACTUAL 44.7 (FORECAST 48.3, PREVIOUS 48.5)
Napewno koniec wojny byłby doskonałym momentem nie tylko dla Kęt ale i całego Wig20 ,jak dla mnie to inwestycja długoterminowa (50 zł na akcje ) dywidendy to minimum na co liczę .Czas pokaże ,jak spadnie w granicach 550 mogę uśrednić .Pozdrawiam akcjonariuszy