Ponizej 80gr nie nazywałbym tego ruchu korekta a trendem. Moim zadaniem mamy do czynienia z trendem spadkowym i juz niebawem dostaniemu tego potwierdzenie w postaci wybicia poziomu 80gr
24 marca już było poniżej 80 groszy ,dla mnie dalej to korekta wzrostu z 40 groszy na 1,6 PLN!. 31 marca mamy Jeszce lukę do zamknięcia i wygląda to na presję by dobić do 0,808. Najważniejszy motyw to zmiana trendu która nastąpiła po wybuciu z 40 groszy tj historycznego trendu spadkowego od szczytu z 2007 a następnie lokalnego szczyu z 2016
A ty masz misiu jakieś poziomy i wybicie trendów, które wg Ciebie będą sygnałem hossy? To wybicie historycznego kanału spadkowego rozumiem, że wg Ciebie nie jest? Przecięcie średnich kroczacych 200 i 50 również pewnie wg Ciebie też nie.
Mialem akcje dawno temu. Kupowalem na jednej z podobnych podbitek z ktora mamy do czynienia w tym roku. Ten sam scenariusz na łapanie leszczy. Zrozumiesz to i ty to tylko kwestia czasu :-)
Tak jesli kurs powroci powyzej 1zl zmienie swoje zdanie i zmienie zdanie na temat tej spolki co nie zmienia faktu ze jestem przekonany ze kurs juz tam nie powroci.
Scenariusz na najblizsze tygodnie i miesiace to dalszy spadek kursu.
AsD napisz lepiej jak tam twoje prowzrostowe trójkąty które rysowały ci się miesiąc temu. Haha. Aby coś miało rosnąć to muszą być ku temu przesłanki fundamentalne a tutaj kompletnie nic się nie zmieniło na przestrzeni ostatnich 10 lat a będzie tylko gorzej. Efekt niskiej bazy właśnie mija i wyniki będą co najwyżej porównywalne a nawet ujemne patrząc na branżę gastronomiczną w naszym kraju.