• Jedna miniaturowa stacja notorycznie oblegana przez skutery :) Autor: ~zbysio [95.48.59.*]
    https://zapodaj.net/images/9006dc981cb5e.jpgRuch jak na Marszałkowskiej - wartość bezcenna ,skromnie powiem 500 mln kapitalizacji nie jest dość :D :D
  • Re: Jedna miniaturowa stacja notorycznie oblegana przez skutery :) Autor: ~zbysio [95.48.59.*]
    W Polsce będą hulajnogi i segwaye tankować ,kolejka będzie jak na zdjęciu

Też was to śmieszy ?? :) :)
  • Re: Jedna miniaturowa stacja notorycznie oblegana przez skutery :) Autor: ~kier [46.76.96.*]
    a co mówią LEKARZE?
  • Re: Jedna miniaturowa stacja notorycznie oblegana przez skutery :) Autor: ~zbysio [95.48.59.*]
    do którego chodzisz ? to zapytam
    ja się pytać nie boję
  • Re: Jedna miniaturowa stacja notorycznie oblegana przez skutery :) Autor: ~kier [46.76.96.*]
    powiedział zbysio do lustra
    powiedziałeś już zonie ze zrobiłeś biznes stulecia ?
    ze zamiast samochodu będą elektryczne hulajnogi ?
    Wala do was jak do kaczek 10 sesje z rzędu
    a wy myślicie ze to grubas zbiera

grubas tego szajsu ma 70 mln i jeszcze dodruk robi ,taka bogata społka

no nic może kiedyś z jeden podziękuje
  • Re: Jedna miniaturowa stacja notorycznie oblegana przez skutery :) Autor: ~czujny [89.70.200.*]
    Zaznaczam, że nie mam akcji tej spółki. Zajrzałem tu z ciekawości. Mała spółka, a dużo tutaj ruchu. Pierwsze, co rzuciło mi się w oczy to bardzo aktywny p. zbysio. Z pewnością nie ma tego papieru, ale bardzo się tutaj angażuje i poświęca sporo czasu. Hmmm Dziwny typ. Wolontariusz? Jest mnóstwo sposobności udzielania się w wolontariacie. zbysio wybrał forum na tej spółeczce. Bez sensu tak marnować swoje wielkie serce p. zbysiu:)
  • Re: Jedna miniaturowa stacja notorycznie oblegana przez skutery :) Autor: ~zbysio [178.37.241.*]
    Dostajesz odznakę czujnego harcerza ,brawo Ty

A twój wpis czemu ma służyć ?
    Poprawić niewesołą sytuacje akcjonariuszy ?
    Ze zauważyłeś Zbysia i pewnie Zbysio czeka na akcje po 1 zł
    nic z tych rzeczy ,ta spółka to muł i wodorosty

Jeśli ta platforma ARENA byłaby w stanie zarabiać jakieś pieniądze to już od dwóch lat by zarabiała ,a tu kamieni kupa
    Znalazła innego cwaniaka ,co wam sprzeda marzenia i pewnie ze 100 mln akcji bo pewnie gdzieś w tej okolicy wyhamuje po emisjach na rozwój ,już bez mała tyle jest

Znaleźć ci dziś 10 spółek co ma kapitalizacje poniżej 100 mln mimo wartości księgowej wyższej ?
    A wy tutaj kota w worku już wyceniacie na 160 mln , a widać ze w worku pusto
    Bo wodór ? wodór jest passé już na wielu rynkach ,nasi jeszcze nie policzyli problemów z nim związanych

pozdro od Zbysia
  • Re: Jedna miniaturowa stacja notorycznie oblegana przez skutery :) Autor: ~czujny [89.70.200.*]
    Mało mnie interesuje to spółeczka. Zastanowił mnie twój wolontariat:) Nie odpowiedziałeś dlaczego. Ciekawi mnie czy szef obiecał ci procent od jego zakupów po określonej cenie? Długo pracujesz:) Odwalasz codziennie kawał roboty. Nie powiem, merytorycznej. Moim zdaniem powinien ci coś dołożyć. Bez względu na wynik:)
  • Jutro wszyscy kupujemy po 1,80 xet Autor: ~Best [89.64.33.*]
    Myślę że to już najlepszy czas na zakupy
  • Re: Jutro wszyscy kupujemy po 1,80 xet Autor: ~zbysio [178.37.241.*]
    Takie głupie założenie ze jak wam ktoś chce pomóc w zrozumieniu sytuacji to na pewno ma w tym interes
    Do końca tygodnia 1,6 zł a i tak nic nie kupie tutaj ,bo to się nie ma prawa udać w dłuższym terminie ,żeby sam OBAJTEK tu zainwestował

Dlatego w tym kraju tak oszukują starszych ludzi , a to na wnuczka a to na policjanta bo ile byś nie edukował to zawsze ludzie widzą jakieś inne , pasujące do ich sytuacji głupie rozwiązania ,żadnej analogii

Sprzedać wizje darmowej zimnej fuzji i czekać ze naiwniacy to zasponsorują (FLUID ,BRASTER )
    Wiecie w co inwestujecie ??

https://chemistry-europe.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/cssc.201700910

I na papierze fajnie wygląda ,wydaje wam się ze to masowa produkcja wodoru ,ze można z tego żyć latami
    No można, z dotacji dla badaczy ,wam zostanie czekanie na jakiś zysk w tej spółce za 20 lat

https://h2poland.eu/pl/kategorie/zastosowanie/przemysl/fotokatalityczna-produkcja-wodoru/
    2021 rok :
    "Zainteresowanie fotokatalitycznym rozkładem wody miało miejsce już ok. 50 lat temu, w czasie kryzysu naftowego, kiedy usilnie poszukiwano alternatywnych dla ropy naftowej źródeł energii. Od tego czasu notowany jest systematyczny postęp w rozwoju technologii produkcji wodoru opartych na procesach fotokatalitycznych.

Główną przeszkodą ograniczającą praktyczne zastosowanie fotokatalizy do przeprowadzania reakcji chemicznych (np. produkcji wodoru poprzez rozkład wody) jest fakt, że prawie wszystkie stosowane jako fotokatalizatory materiały półprzewodnikowe pochłaniają światło o długości fali krótszej niż 400 nm, czyli mniej niż 5% widma słonecznego. Ponadto procesy fotokatalityczne przebiegają z niską wydajnością kwantową,  "

"Wytwarzanie wodoru w sposób efektywny technicznie i ekonomicznie, a także przyjazny dla środowiska naturalnego, to wciąż olbrzymie wyzwanie. Fotokatalityczny rozkład wody, choć znany od kilkudziesięciu lat, nadal jest jedynie obiecującym sposobem osiągnięcia tego celu. Osiągane obecnie wydajności instalacji eksperymentalnych są wciąż niewystarczające, aby rozpocząć opłacalną produkcję wodoru na skalę przemysłową z wykorzystaniem fotokatalizy. Należy jednak oczekiwać istotnego postępu w tej dziedzinie w najbliższych latach."

Słowo NALEŻY jest tu kluczowe !!!
    A tumanom tłumaczę - sprawność takiego układy odzyskującego wodór z wody, to jak pozyskiwanie prądu z biegających chomików w klatce ,możecie sobie w domu zrobić elektrownie do ładowania telefonu sami

pozdro od Zbysia

[x]
ARENAPL 0,67% 1,50 2024-04-24 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.