• Jest coś co mnie bardziej niepokoi.... Autor: ~Szu [37.30.114.*]
    Niż dzisiejszy spadek. Nie ma na razie sygnałow że 3 kwartał będzie lepszy niż 2... Każdy musi sam podjąć decyzje co chce zrobić... Ja za głęboko tu siedzę i mi się nie śpieszy... po prostu będę akumulował jak spadnie mocniej... Podejrzewam że pozytywy to najwcześniej w przyszłym roku... Jak wasze przewidywania?
  • Re: Jest coś co mnie bardziej niepokoi.... Autor: ~RCX [87.116.242.*]
    Ja to akurat trzymam pod info o zakończeniu konfliktu na UKRAINIE zatem nie wiem, rok, dwa zobaczymy ale dobrze wiem, ze z perspektywy nawet 2-3lat ciężko będzie mi tyle zarobić co zarobię tutaj i na MIRBUD bo te spółki wyskoczą w powietrze po tym jak się Ukraina zacznie odbudowywać. CIERPLIWI WYGRYWAJĄ.
  • Re: Jest coś co mnie bardziej niepokoi.... Autor: ~pytek [77.112.8.*]
    z odbudową Ukrainy to ostrożnie , żebyś się nie zdziwił.
  • Re: Jest coś co mnie bardziej niepokoi.... Autor: ryssiekk [78.9.164.*]
    Też bym nie stawiał wszystko na Ukrainę. Trzymam oczywiście papier, bo dopóki nie sprzedałem to wciąż nie straciłem, ew. tylko na papierze. Wg. prognoz hossa na naszej giełdzie potrwa conajmniej do lutego- sierpnia 2024. Cognor zawsze jest jej beneficjentem. To papier, który dał sporo zarobić i w jego przypadku warto być cierpliwym. Mam niezłą średnią zakupu poniżej 4. Sprzedaż to podatek w tym roku od zysku, spore prowizje sprzedaży i potem zastanawianie się w co wejść na nowo. Wolę więc kalkulować, że papier się odbije, czego jestem pewien, niż teraz sprzedać i założmy odkupić taką samą liczbę akcji po niższej cenie.
  • Re: Jest coś co mnie bardziej niepokoi.... Autor: ~Szu [37.30.114.*]
    Tu się zgodzę... Po wojnie to stal będzie płyneła szerokim strumieniem z całego świata na Ukraine... wątpie żeby Cognor coś z tego tortu dostał... Możliwe że będzie jakieś przełożenie pozytywne dla spółki ale nie ma co dzielić skóry na niedzwiedziu... Juz raz nas "przyjaciele" wyru....li na odbudowie Iraku a już były kontrakty podpisane....
  • Re: Jest coś co mnie bardziej niepokoi.... Autor: ~Althor [37.47.218.*]
    Ja trzymam pod zbrojeniowe wydatki. Zastanawiam się tylko na co im nowa walcowania ale prezes wie co robi:)
  • Re: Jest coś co mnie bardziej niepokoi.... Autor: ~szwejk [77.253.134.*]
    Dnia 2023-08-21 o godz. 09:47 ~Althor napisał(a):
    > Ja trzymam pod zbrojeniowe wydatki. Zastanawiam się tylko na co im nowa walcowania ale prezes wie co robi:)

Budujemy setki pojazdów opancerzonych . Cognor produkuje blachy o podwyższonej wytrzymałości
  • Re: Jest coś co mnie bardziej niepokoi.... Autor: ~pytek [77.112.8.*]
    o to , to .
  • Re: Jest coś co mnie bardziej niepokoi.... Autor: ~Inwestor [31.60.117.*]
    Ale malkontenctwo sie zebralo!!!
    Twoj papier Twoj wybor, chcesz to sprzedaj i nie defetyzuj!

Milego dnia.
  • Re: Jest coś co mnie bardziej niepokoi.... Autor: ~Observer [5.173.240.*]
    Jednym słowem Szu, martwi Cię, że mało spadło a chciałbyś kupić za grosze. Aby jednak nie wzięto Cię za trola spadkowego ładnie dodałeś, że trzymasz. Trzymaj, kupuj, sprzedawaj i zarabiaj. :)
    Dnia 2023-08-21 o godz. 09:51 ~Observer napisał(a):
    > Jednym słowem Szu, martwi Cię, że mało spadło a chciałbyś kupić za grosze. Aby jednak nie wzięto Cię za trola spadkowego ładnie dodałeś, że trzymasz. Trzymaj, kupuj, sprzedawaj i zarabiaj. :)

Mam aż za dużo w portfelu Cognora... od dawna i kupione po taniości... I masz racje... jeśli mam kupić to wolałbym by spadło bardziej bo i tak już średnią podniosłem. Na profity będziemy czekać rok jak nie 2-3 lata... Po prostu się dostosuje do tego co będzie... mocno spadnie dokupię, odbije... też nie będę narzekał. Jedyne co mnie naprawdę martwi to brak koniunktury... no ale życie.
  • Re: Jest coś co mnie bardziej niepokoi.... Autor: ~Moimzdaniem [79.184.120.*]
    Mam bardzo podobną sytuację co Szu, z tym że poważnie liczę się z potężnym spadkiem kursu wynikającym z recesji i ogólnych spadków na giełdach, dlatego zbieram tyle gotówki żeby na spadkach dokupic i poczekać. Rok temu tak było i sie udało i sądzę że teraz też tak będzie.
  • Re: Jest coś co mnie bardziej niepokoi.... Autor: ~Swir [83.6.180.*]
    Zapamiętaj polska nie dostanie ani złotówki i zleceń do odbudowy Ukrainy ,Ukraińcy się na nas wypna zapamiętaj to jeden z drugim
  • Re: Jest coś co mnie bardziej niepokoi.... Autor: ~nowy [81.199.89.*]
    Może być, ale u nas rusza budowlanka i inwestycje, CPK, kolej, nie wspomnę o nadchodzącej modernizacji energetycznej i atomie. Stal będzie potrzebna w mln ton, dodatkowo zbrojeniówka, HSJ mam monopol na pewne podzespoły jak płyty pancerne i jeśli KLTV (400szt) ma być produkowanych w Polsce to z plytami od HSJ, ponadto oni komponenty pod Jelcze tez robią i jie tylko. Kwestia czasu. Poza tym obecnie C/wk poniżej 1 a C/Z poniżej 2. Dziekuje dobranoc

Wszystko zależy od wyborów... PiS jeśli nie utrzyma władzy to może nie być żadnego CPK... co za tym idzie rozbudowy kolei... Co do zbrojeniówki, widziałem jakiś czas wywiad z byłym generałem, teraz doradcą Tuska do spraw wojskowości... W skrócie:" To co robi Błaszczak to szaleństwo... a dalej " Z wielu umów na sprzęt będzie trzeba się wycofać, inne mocno ograniczyć...""Nie potrzebujemy... chroni nas Nato... bla bla bla i tak dalej... Więc co do powyższych to jeszcze nic pewnego...
    Wcale mnie to nie zdziwi... może tak być...
  • Re: Jest coś co mnie bardziej niepokoi.... Autor: ~Krzysztof [86.14.37.*]
    Mozesz podpowiedziec gdzie ta gotowke zbierasz , tez chcialbym troche uzbierac .
    Dnia 2023-08-21 o godz. 18:45 ~Moimzdaniem napisał(a):
    > Mam bardzo podobną sytuację co Szu, z tym że poważnie liczę się z potężnym spadkiem kursu wynikającym z recesji i ogólnych spadków na giełdach, dlatego zbieram tyle gotówki żeby na spadkach dokupic i poczekać. Rok temu tak było i sie udało i sądzę że teraz też tak będzie.

Kojarzę Cię... Też tu jesteś od dawna... No zobaczymy... Niestety bez nowej fali koniunktury na stal troche jeszcze poczekamy na kokosy :)
  • Re: Jest coś co mnie bardziej niepokoi.... Autor: ~nieznany [37.30.12.*]
    a nie niepokoi Was że za te 2-3 lata to już COGNORA nie będzie na giełdzie? Jak widać dla Prezesa nie ma znaczenia po ile kupuje, przecież nie pod wzrosty na giełdzie. Myślę że w ciągu 1-1,5 roku może ogłosić przymusowy wykup.
  • Re: Jest coś co mnie bardziej niepokoi.... Autor: ~nowy [80.240.196.*]
    jak dla mnie moze robic oby po uczciwej cenie, a taka na dzisiaj uwazam najmniej 15... a kupowal juz po 11 wiec za 15 tez wezmie to co zostanie. Zdajmy sobie sprawe ze cognor jest jedna z najnowoczesniejszych spolek hutniczo metalurgicznych w europie... dostepna obecnie z pol darmo...
  • Re: Jest coś co mnie bardziej niepokoi.... Autor: ~stalowy [5.68.51.*]
    Nie wiem czy kiedykolwiek Zola zapowiadał lepszy kwartał
[x]
COGNOR -2,77% 6,49 2025-11-07 17:04:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.