ocenę sytuacji wytrwałych forumowiczów w stylu, nawet dobrze, że spadnie, bo dokupię taniej. To pytam, kupujecie akcje, żeby zarobić, czy po to, żeby je mieć. Niektórzy twierdzą, że nie ma problemu jak spadnie, bo kupili po 3, po 2.... Niemal jutro orgazm po otwarciu. Dla mnie to byłoby zmartwienie, nawet jakbym kupił po 2 grosze.
Mogę tylko po sobie powiedzieć: Na 70% transakcji tracę, na 30% zarabiam tyle że odbijam ostro to co tracę. Na Cognorze zarobiłem w zeszłym roku na rajdzie od 3.5 do 6.3. W tym od 4.2 do 10.5. Zrealizowałem zyski, trzymam resztę akcji nadal, też dokupuję. Dziwisz się, że jestem optymistą? Ja hipotekę mocno nadpłaciłem dzięki prezesowi:)I tak, jestem leszczem z moimi ilościami akcji. To tyle ode mnie:)
Jak sprzedalem po 9 z groszami przed dywidendą, pytał mnie na forum "gtr" w co wejść. Rekomendowałem benefit, budimex i pzu, z naciskiem na benefit. Gtr mi odpowiedział, ze benefit to nie dla niego. Porównaj ceny i nie mów, że zarabiasz, bo kupiłeś tanio - nie na tym to polega, ze trzymasz twardo, bo zakochałeś sie w prezesie i zaliczasz każdy zjazd
ia ja ciebie podziwize jestes golas siedzisz cały weekend na tym forum i pouczasz innych jaka to zła spolka a oni zli inwestorzy ,nie stac ciebie gdzies pojechac a nie jeczec na forum ,jak wzrosnie to znikniesz ,chlopie to kasa nie twoja to nie ty decydujesz czy spadnie czy wzrosnie ,skoro zarobiłes to widocznie nie jest zla spolka to nie jecz tutaj idz podlej kwiatki
Pewnie, ze nie jest to zła spółka, kwiatki jutro podleję, jak ty będziesz zapinał pasy. Nie oceniaj innych, sjad mozesz wiedzieć kto golas, forma i treść twojej wypowiedzi swiadczy, że jestes młody i niewyksztalcony
Dnia 2023-08-20 o godz. 12:08 ~dollar napisał(a): > Pewnie, ze nie jest to zła spółka, kwiatki jutro podleję, jak ty będziesz zapinał pasy. Nie oceniaj innych, sjad mozesz wiedzieć kto golas, forma i treść twojej wypowiedzi swiadczy, że jestes młody i niewyksztalcony
moze jakis przemyslenia panie dollar ----pisz wiecej bzdur ,tyle ,ps młody i niedoswiadczony oj daj mi boze zeby tak było
Młodzieńcze 'insiderze' zgodnie z sugestią wlaśnie podlałem kwiatki. I popatrz, weekend się skończył, a ja nadal nigdzie nie wyjechalem. Zapnij teraz pasy...
Podatek placi się po zakończeniu roku, jeśli o tym nie wiesz, to pewnie realizujesz straty. Natomiast jeśli pytasz o kasę jaką trzymam w giełdzie, to jestem drobniak, nie obracam 700k jak niektórzy tutaj... podobno, he he
Ja obracam ale nie mam czas wiec trzymam 2-3 spółki maks. I Cognor jest jedna z nich, mam akcji grubo i chce mieć więcej bo są prawie darmo. Niewiele jest takich spółek. Ja inwestuje w wartość a nie obietnice gry i c/z 50, nie zarabiam spekulacyjnie kokosów ale płace co roku podatek i to wystarcza…
nie masz racji, tym bardziej tu będę, ale minie trochę czasu zanim kurs zacznie się odbijać. Altruistą nie jestem, g..o mnie obchodzą wasze zyski czy straty. Lubię czasem swoje dywagacje zamieścić na forum, a że odbierane są negatywnie - na to nic nie poradzę. Tak czy siak złośliwości we mnie nie ma. Na ten moment, moja koncepcja jest taka, że w ciągu kilku dni będę w 100% na kasie, bo sądzę, że zbliża się globalna czkawka