• Trochę o naszym Polmanku Autor: ~SędziaLaguna [89.64.8.*]
    Każdy dostrzegł kilka interesujących spraw związanych ze spółką:
    1. Wyprzedzające zakupy większego inwestora w lipcu, który być może coś już wiedział o bardzo dobrym raporcie.
    2. Bardzo dobry raport jeśli będzie generował powtarzalne wyniki to w skali roku wygeneruje 12 może 15 groszy zysku na akcje, a co to oznacza dla wartości kursu, to niech sobie każdy sam odpowie.
    3. Rozwój działalności spółki na zagranicznych rynkach i w nowych obszarach.
    4. Bardzo ładną sytuację na wykresie, która w przypadku przebicia 72 groszy oznacza wejście stabilny trend wzrostowy, a z trendem podobno nie warto dyskutować ?
    5. Nikt nie ma ochoty na tych poziomach oddawać, więc być może za chwilę zabraknie papieru w cenie z piątką z przodu ?
    6. W czerwcu firma ogłosiła umowę warunkową na prawie 15 mln zł co przy marżowości z ostatniego raportu daje prognozę pięknego wyniku z tej umowy.
    7. Jeśli wypali długo wyczekiwany temat libijski to jak sądzicie gdzie możemy być z tym papierem ?
    8. No i skup w określonej cenie, który przecież trzeba będzie zrealizować do 80 groszy, więc jak pojawią się zyski w kolejnych kwartałach, to albo zarząd skupi z rynku, albo w transakcjach pakietowych poza rynkiem od tych którzy Wam papier już odebrali i spokojnie czekają na decyzje w tym zakresie, bo jeśli mają papier w cenie 56 i zabiorą Wam resztę powiedzmy do 64 to przecież zarobią i tak na tym ładny grosz, nieprawdaż ?
    To są tylko moje przemyślenia, a każdy z Was niech sam myśli i podejmuje decyzje, bo giełda to niestety także i ryzyko. Ukłony dla Wielkiego Johna, bo swego czasu jego wpisy skłoniły mnie do pochylenia nad tą spółką i zwiększenia pakietu, kiedy była trollowana.

• Re: Trochę o naszym Polmanku Autor: ~John_Anthony [5.173.198.*]
    Ukłony zwrotne, dziękuję za merytoryczny wpis. Średnią na gigantycznym pakiecie mam grubo poniżej 50 groszy natomiast mimo to po ostatnim raporcie zastawiam się nad powiększeniem pakietu i dobieraniem do 65 groszy. Poczekam jeszcze na 1 pozytywny sygnał ze Spółki i dobiorę. Dla uważnych - ktoś zebrał około 200k parę tygodni temu ze średnia w okolicy 56 groszy.
  • Re: Trochę o naszym Polmanku Autor: ~SędziaLaguna [89.64.8.*]
    Witam Kolegę Inwestora, pozwolę sobie skorygować ostrożny szacunek zakupów Grubasa zbierającego w lipcu. Mi wyszło że mógł zebrać nawet 300 kg papieru, ale to tylko szczegół. Faktycznie zakupy do 60 mogą niebawem okazać się promocją, ale nie przesądzajmy faktów. Nie ukrywam, że udało mi się pomnożyć kapitał dzięki koziołkom matołkom marzącym o milionach na Będzinie, więc jest szansa, że będę tu pakiet zwiększał, ale spokojnie czyszcząc arkusz z lewej od zniecierpliwionych leszczyków. Mam nadzieję, że mimo wszystko niebawem Zarząd ujawni insiderski zakup związany ze skupem, bo skoro są zyski z ostatniego kwartału, to i jest kasa na jakikolwiek skup. Jak wiemy, od pewnego czasu zakupy insiderskie dopiero po przekroczeniu 5000 euro muszą być ujawaniane, co nie oznacza, że niektórzy insiderzy nie robią tego poniżej tej kwoty. Pozdrawiam wszystkich Akcjonariuszy i życzę cierpliwości na papierze. Trzymam kciuki za rynek libijski i niemiecki.
  • Re: Trochę o naszym Polmanku Autor: ~HiperBessaMCI [37.30.114.*]
    No no , dobrze się bawicie wypisując te pochwały? masz za 55 groszy , możesz dobierać od wystraszonych leszczy hehe teraz ostatni tydzień/ dwa dobre koniunktury przed urwanie d....... Tylko Cdr pozostał w portfelu pod dodatek , wyniki i dobry wykres technicznie .
  • Re: Trochę o naszym Polmanku Autor: ~SedziaLaguna [89.64.8.*]
    A ja myślałem ze USD i obligacje? spokojnie czekam syp pod ten upadek koniunktury i pamiętaj ze w trudnych czasach mali są najbardziej elastyczni
  • Re: Trochę o naszym Polmanku Autor: ~HiperBessaMCI [37.30.114.*]
    Jak ktoś ma duży portfel i 18 lat na rynku to wie co to jest dywersyfikacja bo się nauczył na własnych błędach. USD PLN zrobił pierwszy krok 4.15 zaliczone z 3.95 teraz mile widziana korekta i korekta na WIG 20 do 2130 , to da RGR dalej nie trzeba tłumaczyć. Mój kapitał zmienia stan skupienia / rynek szybciej niż ty niby skupujesz POLMANa haha wciąż macie problem z tym potężnym batonem na 55gr???
  • Re: Trochę o naszym Polmanku Autor: ~SedziaLaguna [89.64.8.*]
    Uważaj aby twój kapitał Ci nie wyparował w ramach doniosłych eksperymentów fizycznych. Szkoda ze uczysz się na własnych a nie cudzych błędach. Może Ci co oddawali Polmana ze strata Wielkiemu Johnowi tez wyciągną jakieś wnioski ? Jak słusznie zauważyłeś jest coś takiego jak dywersyfikacja, dlatego skup odbywa się wg pewnej logiki. Dziś ruchomy kapitał dał zarobic na spekulacyjnym Celticu, wiec jak beda chętni do oddawania Polmanka na lewo to chętnie coś od nich wezmę. Skoro jednak pełnisz tutaj dyżur widać tez masz ochotę na ten papier z dyskontem, jak wielu innych
  • Re: Trochę o naszym Polmanku Autor: ~Serek [94.254.153.*]
    Jest kolejny pozytywny sygnał w postaci umowy, dobierasz?
  • Re: Trochę o naszym Polmanku Autor: ~Serek [94.254.153.*]
    @john
  • Re: Trochę o naszym Polmanku Autor: ~Antytroll [89.64.5.*]
    Każdy próbuje dobrać poniżej 50 groni po takim Espi. Ktoś celowo cofa, aby odleszczyć papier. Jeśli pójdzie coś w stylu kontraktu libijskiego, to będzie odcięcie od papieru, ale czy pójdzie ?? O tym wie tylko Zarząd. Ja bardziej zastanawiam się na ile ich doświadczenie w serwisowaniu instalacji przemysłowych, może być wykorzystane przy konserwacji i czyszczeniu infrastruktury związanej z energetyką atomową ?
  • Re: Trochę o naszym Polmanku Autor: ~Ja [83.8.245.*]
    No potencjał tu jest byczy tylko trochę mnie irytuje i zastanawia brak inf o Niemczech i Libii i tak sobie dokupuję jak jest promocja i czekam. Już długo trochę. Ile takie wejście w rynek zagraniczny może trwać? Przecież już tyle czasu upłynęło. Czy jest realne że te roboty dojdą do skutku czy to jakieś ściemy?
  • Re: Trochę o naszym Polmanku Autor: ~Egon [94.254.183.*]
    Popatrz na Patentusa i sam wyciągnij wnioski. Polman ma potencjał i interes aby przejść z NC Focuse na główny parkiet, a do tego potrzeba kapitalizacji która da kurs w okolicy 1,8-2,0 i jego utrzymanie przez silne raczki. Reszty chyba nie muszę Ci tłumaczyć, ale jak chcesz tu zarobic 200% w dwa miesiące to niestety pomyliłeś adresy. Ci którzy zarobili na Patentusie 300% cierpliwie poczekali na swoje kilka lat, Ci którzy tam dopiero weszli powyżej 4,0 musza się mocno poćwiczyć z cierpliwości aby kurs doszedł do 16. Tak to działa, a czy i jak tu zadziała to się dopiero okaze. To jest ryzyko i tyle.
[x]
POLMAN 0,00% 0,40 2026-05-18 09:23:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.