• Odbierają przed wystrzałem Autor: ~Troskliwy [81.219.231.*]
    Kiedy ludzie zrozumieją ze w tym roku banki będą miały rekordowe zyski ?
  • Re: Odbierają przed wystrzałem Autor: ~Obserwator [188.33.224.*]
    Mi wygląda to na kolejną podpuchę.

• Re: Odbierają przed wystrzałem Autor: ~Obserwator [188.33.224.*]
    Po wielodniowych spadkach, trzeba było trochę podciągnąć kurs, aby było z czego spadać.
  • Re: Odbierają przed wystrzałem Autor: ~Troskliwy [81.161.192.*]
    Wuja dał mi cynk ...banki juz świętują. Takich zysków jeszcze w historii nie mieli. Przypomne za kilka tyg
  • Re: Odbierają przed wystrzałem Autor: ~Eliminator [46.204.76.*]
    Millenium spadło najbardziej że wszystkich. Myślę że wskoczymy na ponad 6 zł bo wrzesień decyzja co dalej z wakacjami.
  • Re: Odbierają przed wystrzałem Autor: ~Marek [95.215.79.*]
    A wiadomo że wybory i wakacje to już przesądzone nikt nie będzie się przejmował bankami
  • Re: Odbierają przed wystrzałem Autor: ~Marek [95.215.79.*]
    Banki tak ! ale nie Śmieć Millenium on ma zyski jak babcia w warzywniaku co to za zyski zobacz Alior 500 milionów a tu 100 nie wrzucaj wszystkich banków do jednego wora Getin i Millenium to jedno a Alior Handlowy to drugie.
  • Re: Odbierają przed wystrzałem Autor: ~Obserwator [188.33.241.*]
    Dnia 2023-08-22 o godz. 08:07 ~Marek napisał(a):
    > Banki tak ! ale nie Śmieć Millenium on ma zyski jak babcia w warzywniaku co to za zyski zobacz Alior 500 milionów a tu 100 nie wrzucaj wszystkich banków do jednego wora Getin i Millenium to jedno a Alior Handlowy to drugie.

Wszystkie Banki - niestety - nie mają płynności. Przychody mają ze spłaty zaciągniętych niegdyś kredytów hipotecznych, odsetek i opłat manipulacyjnych.
    Bank, aby dobrze funkcjonować, musi udzielać dużo kredytów inwestycyjnych. Tym czasem, coraz więcej firm zawiesza działalność lub ją kończy.
    Podwyżka stóp procentowych będzie gwoździem do trumny.
  • Re: Odbierają przed wystrzałem Autor: ~odrodzenie [5.173.126.*]
    Banki Spółdzielcze w Polsce miesięcznie w 2023 wypracowują ok. 400 mln zł. zysku netto.
    Ekstrapolując na cały rok: to może dać ok. 5 mld zł zysku (pozwoli uzupełnić wymogi kapitałowe).
    Właśnie te małe oddziały gminne i powiatowe przeżywają obecnie swoiste "odrodzenie".

• Re: Odbierają przed wystrzałem Autor: ~Obserwator [188.33.241.*]
    Dnia 2023-08-22 o godz. 10:10 ~odrodzenie napisał(a):
    > Banki Spółdzielcze w Polsce miesięcznie w 2023 wypracowują ok. 400 mln zł. zysku netto.
    > Ekstrapolując na cały rok: to może dać ok. 5 mld zł zysku (pozwoli uzupełnić wymogi kapitałowe).
    > Właśnie te małe oddziały gminne i powiatowe przeżywają obecnie swoiste "odrodzenie".
    >

To świetnie. Oby tak dalej. Zarabiają na kredytach rolniczych.
[x]
MILLENNIUM -1,87% 14,66 2025-09-24 11:41:21
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.