• Quo vadis Autor: ~Takzeten [37.225.56.*]
    Jak widzicie przyszłość w perspektywie trzech miesięcy?
  • Re: Quo vadis Autor: ~Tomo [83.30.104.*]
    Coraz niżej się wydaje
  • Re: Quo vadis Autor: ~Jogi [78.131.139.*]
    BEz wezwania w dół . Chyba że raport pokażę zysk 3-4 pln/akcje za 2 kwartał. Kolejny wyrok i US będzie musiał kasę oddać bo oni spraw mają dużo , temat podatku jest ten sam gdzie już wygrali z US . Według mnie dlatego fundusze nie sprzedały akcji....
  • Re: Quo vadis Autor: ~smerf [77.253.7.*]
    Czyli co uważacie że seba zwiekszył udziały i już nie chce kupić wszystkich akcji i zdjąc spólke z giełdy . Jeszcze bedziecie sobie pluć w brode że nie macie ciechu . Na ta chile notowany jest ok 18 % niżej od ceny wezwania
  • Re: Quo vadis Autor: ~NICK [79.185.194.*]
    W OCZEKIWANIU NA WYNIKI 09-07
  • Re: Quo vadis Autor: ~anka [5.173.48.*]
    na ten moment jestem w plecy zastanawiam się co dalej bo ma tego trochę ....
    Anka spokojnie ja już raz zarobiłem kupowałem po 49 a sprzedałem cześć w zaproszeniu a reszte na rynku i zgarnełem dywidende teraz tez zrobiłem zakupy moze za szybko średnia 49 i to dużo mam 0,01 % wszystkich akcji a dojade do 0,02
  • Re: Quo vadis Autor: ~anka [89.64.38.*]
    też już zarobłam chociaż chwilę po sprzedaży...... K ogłosił wezwanie , więc baaardzo byłam zła, dywidendę zgarnęłam i potem zaczęłam znów kupować i parę tysi się uzbierało :-)
    Wiem jedno nie sprzsdali mu po 54,25 to na pewno nie sprzdadzą po 49 . Tak jak pisałem wcześniej do 54,25 przy tym kursieto ok 18 % cierpiwi zarobią
  • Re: Quo vadis Autor: ~Takzeten [5.184.112.*]
    Jest możliwy scenariusz taki, że nie będzie żadnego wezwania i zero dywidendy?
  • Re: Quo vadis Autor: ~MIKI [193.34.55.*]
    Muszą wytrzepać słabe rączki, zebrać papierki i dopiero można robić wezwanie. Wcześniej nie ma sensu. Skoro Seba płacił 54,25 zł + 5,75 zł to uznawał że to tanio.

Tak więc trzymać gardę i czekać. Szkoda że NN nie zbiera tych akcji, wtedy by pokazał Sebkowi że bez konkretnej ceny nic już nie osiągnie.

• Re: Quo vadis Autor: ~Takzeten [79.189.200.*]
    Spoko, ale nie takie było pytanie :) wiadomo że w tej cenie nie ma co oddawać, ale jak widzisz możliwość braku dywidendy, brak wezwania, itd. i nie mówię o kwestii tego roku, ale np. dwóch lat?
  • Re: Quo vadis Autor: ~Inwestor [185.69.116.*]
    wedlug tego co było w uchwałach, to Młody stworzył kapitał zapasowy pod przyszłe dywidendy. Mi z uchwał wychodziło ok 836 mln zł. Do tego z zysku za 2022 r., łącznie 7.25zł poszło na dywidendę, a reszta też na ten kapitał zapasowy. Łącznie na zapasowym jest 20zł na akcję. Młody chce zebrać 100% i sciągnąć spółkę z giełdy, to jest pewne. Nie wiem czy będzie robił kolejne wezwanie bo ulica ma mniej niż 1% akcji. Także tutaj decydują rozmowy Młodego z fundami. Ja nie zamierzam sprzedwać dopóki w akcjonariacie jest NN. Natomiast patrząc na liczby, Młodemu brakuje ok 11.75 mln akcji, gdyby teraz zrobił wezwanie po 54.25 zł to by go to kosztowało ok 637 mln zł. Na kapitale zapasowym ma trochę ponad 1 mld zł. A przecież spółka dalej będzie zarabiać. Także on spokojnie może zaoferować więcej z kolejnym wezwaniu. Dla fundów obecny kurs na giełdzie nie ma znaczenia. Według mnie musiałby zrobić wezwanie po min. 64.25zł aby fundy były gotowe sprzedać.
  • Re: Quo vadis Autor: ~Takzeten [79.189.200.*]
    Fajnie, pytanie dalej aktualne, czy możliwy brak wezwania i brak dywidendy w perspektywie dwóch lat +
  • Re: Quo vadis Autor: ~Inwestor [185.69.116.*]
    wedlug mnie nie bedzie dywidendy tylko kolejne wezwanie. w warunkach takiej inflacji trzymanie kasy na koncie nie ma sensu. a na zapasowym pod dywideny jest 20zł na akcję. Młody może dać dużo wyższą cenę w wezwaniu, a pozniej dywidendę tylko sobie wypłacić. fundy to wiedzą i dlatego nie chcą oddać po 54.25 zł.
[x]
CIECH -0,38% 53,00 2023-11-06 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.