• Czy ja dobrze widzę , spadek zysku i połowę ?! Autor: ~Sygnalista [31.11.186.*]
    Dziwię się że ta firma jest tak wysoko notowana. Konkurencja gigantyczna teraz byle Zdzisiek spod sklepu z piwem może zacząć produkować odzywki i nie potrzeba na to wielkiego kapitału. Poza tym produkty SFD są takiej sobie jakości. Produkt z datą ważności i tu kolejny problem co zrobią z rosnącymi zapasami. I ta wycena może nie jest oderwana od rzeczywistości ale tanio też nie jest. Po wybiciu z bazy kurs się załamał i ledwo co utrzymuje się w okolicach 4 zł. Tu nie drożeją firmy co mają dobre wyniki to co będzie z tymi co mają złe wyniki. Nawet przychody słabo idą do przodu
  • Re: Czy ja dobrze widzę , spadek zysku i połowę ?! Autor: ~Entuzjasta [5.173.249.*]
    Wesoła rachunkowość, o tym zdaje się nikt nie mówi :)

To jak księgowej zapytasz 2+2 ile jest, a on odpowie, a ile ma być.

I tak było w tym przypadku :) no może ze znacznym udziałem Prezesa.
  • Re: Czy ja dobrze widzę , spadek zysku i połowę ?! Autor: ~bingo [83.142.142.*]
    tu nie ma żadnej wesołej rachunkowości, jest walka o przychody, brak kontroli kosztów i chyba zbyt dużo wiceprezesów jeden chce dużo sprzedać drugi chce ciąć koszty trzeci nie wiem nad czym panuje chyba nad tymi trzeba dwoma a płacić trzeba i to niemało myślę że dla ratowania sprzedaży pociągnęli cenami w dół a magazyn zaciągał jeszcze wysokie ceny zakupu spadek był dość duży w2 kw
    ale taka sytuacja powinna już zmierzać ku końcowi i w 3 kw ten obszar już powinien całkiem dobrze wyglądać .
    3 kw opanowanie przychodów, opanowanie kosztów i zakładam powrót do normalnej zyskowności zwłaszcza że otoczenie jest bardzo silne jeżeli tak nie będzie to wystąpi duże rozczarowanie i wiceprezesi dostana naganę
  • Re: Czy ja dobrze widzę , spadek zysku i połowę ?! Autor: ~xyz [185.84.24.*]
    uwielbiam te bankierowe rozkminy, tutaj zawsze pocieszą że wytłumacza że przecież jest super i zły raport to w najgorszym wypadku neutralny raport ;)
[x]
SFD 1,69% 3,00 2025-09-23 14:58:44
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.