• W drodze na rynek podstawowy Autor: ~Ww [37.47.212.*]
    Zastanawia się ktoś z Was, co ruszy tą spółką
  • Re: W drodze na rynek podstawowy Autor: ~Ww [37.47.212.*]
    Znów mnie przycięli … wg mojej opinii właśnie zwiększenie kapitału własnego naszej spółki to element strategii wejścia na rynek podstawowy, ten punkt mamy już spełniony, oczywiście wymaga to pary jeszcze decyzji, ale chyba celowanie w podstawowy parkiet, może nas wyrwać z letargu
  • Re: W drodze na rynek podstawowy Autor: ~Arti [79.191.48.*]
    A co to według was zmieni że będziemy na glownym parkiecie? Przecież jak ktos chce zainwestować to moze na nc, nie widzę problemu.
    Nie znam dogłębnie przepisów, ale jakie sa różnice jakby ktoś mógł
  • Re: W drodze na rynek podstawowy Autor: ~Ww [37.47.214.*]
    Generalnie chodzi o płynność, fundusze np nie inwestują w większości w spółki na tak wczesnym etapie rozwoju, zdarzają się wyjątki, ale grube ryby w większości tu nie zaglądają, pewnie powiesz, że te akcje ma ten czy tamten, ale widzisz co tu się odwala, gdyby nie skup byłyby dni bez transakcji, samo oficjalne info o tym, że ta spółka idzie na rynek podstawowy, zrobi tu ruch, czekamy więc
  • Re: W drodze na rynek podstawowy Autor: ~Marian [108.147.101.*]
    Skąd to info ze na podstawowy się wybierają?
    Domysły tylko i wyłącznie, ale taki jest cel na bank, skąd takie pompowanie kapitału własnego to widać i czuć hehe moja opinia
  • Re: W drodze na rynek podstawowy Autor: ~CRE [46.205.132.*]
    Skoro fundusze wg Ciebie nie inwestują w spółki na tak wczesnym etapie rozwoju to co zmieni przejście na główny?

To samo jeśli chodzi o płynność.
    Primo większość nie inwestuje, ale są takie co inwestują :) duo ja byłbym pod wrażeniem jakby oni weszli na podstawowy parkiet w 2024, patrze jak to idzie IR Holding „naszego” naszego głównego akcjonariusza JC i to jest proces, ale mogą to zrobić, idą jak burza
  • Re: W drodze na rynek podstawowy Autor: ~Arti [79.191.48.*]
    Sam znalazłem ze wiekszosc funduszy ma wręcz zakaz inwestowania na Nc lub bardzo mocno ograniczony. Wiec wejście na główny troche otworzyło by wieksze horyzonty dla spolki
    Tu odrobine jest opisane
    https://www.fxmag.pl/artykul/z-newconnect-na-gpw
    Byc może szykują na główny gdyż duży projekt od laniakea pictures ma isc za granicą wiec zeby byla możliwość tez dla zagranicznych inwestorów
  • Re: W drodze na rynek podstawowy Autor: ~Kamil [89.78.244.*]
    Dokładnie. Wejście na główny to na pewno dobry krok ale jeszcze długo poczekamy na to.
    Jeśli kolejne dwa kwartały dadzą podobny zysk i po spółce będzie widać, że jest silna to raczej tylko kwestia czasu aż te zmiany wejdą.

Laniakea pictures mam nadzieję, że bardzo pozytywnie nas zaskoczy. Może w tym roku usłyszymy jeszcze datę premiery na rok 2024?
    Ktoś pytał dlaczego warto starać się o przeniesienie na rynek podstawowy -> tam dobre wyniki ktoś zauważy, tutaj przejdą to bez echa -> taka drobna różnica
  • Re: W drodze na rynek podstawowy Autor: ~Arti [5.173.139.*]
    Nawet mi przez myśl nie przeszło że po takim raporcie jest jeszcze gorzej niz bylo z kursem
  • Re: W drodze na rynek podstawowy Autor: ~Ww [31.61.179.*]
    Widzisz to jest ten nasz NC, płynność 0, inwestorów z kasą 0, taka balonowa giełda dla takich naiwniaków jak my
[x]
EKIPA -3,23% 1,50 2025-11-07 16:19:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.