• BARLINEK PP Autor: ~nowy [79.184.71.*]
    kupilem troche akcji barlinka pp i co dalej?? jak moglbym to sprzedac?? prosze o odpowiedz POZDRAWIAM
  • Re: BARLINEK PP Autor: maciej_z_krakowa [80.120.66.*]
    Jeżeli nie wiesz co kupiłeś, to wyjaśniam Ci, że nabyłeś prawa do zakupu nowej emisji Barlinka po cenie emisyjnej. Praw poboru Barlinka juz nie sprzedaż, poniewaz czas ich notowań się skończył, pozostaje Ci objęcie nowych akcji Barlinka. Nie znam szczegółów emisji, wiec nie powiem Ci za ile PP masz prawo objęcia jednej akcji i w jakiej cenie. To musisz sobie sprawdzić w prospekcie emisyjnym.
    Dziwi mnie tylko, że kupowałe coś o czym nie masz zielonego pojęcia.
  • Re: BARLINEK PP Autor: ~Adam1983 [83.29.87.*]
    Do 19.12.2008 masz czas żeby złożyć wniosek o nabycie akcji z nowej emisji, do czego uprawniają cie zakupione PP
    2PP = 1 akcja za 1,40zł
    Jak nie zrobisz tego do 19 to przepadną ci PP a co za tym idzie wydana kasa na nie.

Pozdrawiam
  • Re: BARLINEK PP Autor: ~nowy [79.186.29.*]
    a gdzie mam ten wniosek zlozyc?? prosze o odpowiedz Z gory dziekuje
  • Re: BARLINEK PP Autor: maciej_z_krakowa [80.120.66.*]
    będę złośliwy - zapewne w osiedlowym warzywniaku lub w aptece. Możesz tez spróbowac na lokalnym bazarze.
  • Re: BARLINEK PP Autor: ~adam1983 [83.29.87.*]
    Zapewne w biurze maklerskim obsługującym twój rachunek inwestycyjny.. u mnie w mbanku mam do tego wniosek, który wystarczy wypełnić jak jest w innych to nie wiem w każdym razie masz na to czas do 19 grudnia i pamiętaj, że żeby dostać akcje musisz mieć na rachunku maklerskim środki do skupu ilości akcji o jaka składasz wniosek ... ilość akcji x 1,40zł

Pozdrawiam
  • Re: BARLINEK PP Autor: ~edo [83.30.10.*]
    Uznam że nie wiesz dlatgo masz podpowiedż ,W swoim Dm na koncie musisz posiadać kase na wykup akcji , jeżeli nie masz to sprzedaj akcje w takiej ilośći żeby starczyło na prowizje i Nowe akcje zapis robisz sam przez internet po przez zrobienie odpowiedniego wpisu Jak Nie umiesz Dzwon do swojego DM Tam Tobie powiedzą coi jak . Jak nie zrobisz zapisu na nowe akcje stracisz Całą kasę którą dałeś na PP, Takie są przepisy . Dzwon do DM i załatwiaj. EDo
    ok ale mam tylko akcje pp a ich nie moge sprzedac dla podpowiedzi mam 42000 akci pp!!!! co mam zrobic!!
    To sie obkupiłeś ja mam tylko 5000 :P
    42000PP uprawnia cie do zakupu 21000 akcji seri L po 1,40zł za akcje więc musisz mieć 29400zł na rachunku maklerskim dostępne dnia 19 grudnia inaczej PP przepadną i kasa, która na nie wydałeś ( pp to nie akcje )

Pozdrawiam
  • Re: BARLINEK PP Autor: ~Edo [83.30.10.*]
    Macieju Nie schodż na psy , wiemy że tu durnota goni durnote Nie dorównuj tutejszym baranom.
    edo moglbys mi pomoc bo chyba za bardzo zaszalalem ztymi pp! ile musze miec kasy na wykup akcji??? WIELKIE DZIEKI
  • Re: BARLINEK PP Autor: ~Bankrut [85.222.86.*]
    Szykuj 29400 na wykup akcji albo kasa włożona w pp przepada. I pamietaj że na to musisz mieć gotówkę na koncie, nie mogą to być należności ze sprzedaży akcji. Swoją drogą to jak można kupowac coś, o czym się nie ma pojęcia? Jak ty do tej pory przetrwałeś na giełdzie?
  • Re: BARLINEK PP Autor: ~edo [83.30.10.*]
    nie znam przelicznka tutaj jeden pisze 2PP = 1 akcja za 1,40zł czyli twoje pp poziel przez dwa x 1,40 plus prowizja jak niw masz albo zgadzasz się i wszystko tracisz albo pożycz i rób zapis , ogólnie Nie opłaca się małym w takie nr wchodzic bo nie stać ich na finansowanie SA>
    ok wielkie dzieki tzn ze jestem w czarnej du...ie!! ale wj....lem
    a po ile kupiłeś te PP ?
  • Re: BARLINEK PP Autor: ~nowy [79.184.72.*]
    tez dalem dupy po 0,22 !! dobra chyba zdobede pieniadze na wykup!!!! oby
    To drogo dałeś ja zapłaciłem po 0,11 lepiej zdobądź, bo 9240zł poleci w .... :/
    Ja też musiałem kasę kołować, bo zapomniałem zostawić środki na rachunku i całość, jaką mam to w należnościach po dzisiejszej sprzedaży, ale będą dostępne dopiero 22 grudnia heh, ale na szczęście 3500 łatwo skołować z 30k było by już gorzej :)

Pozdrawiam i powodzenia w zbieraniu kasy
[x]
BARLINEK -3,17% 1,22 2014-01-07 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.