• Wzrost zysku o +307%,przych. +41% analogicznie roku poprzedniego Autor: ~Raport [193.108.118.*]
    W drugim kwartale 2023 roku Spółka odnotowała wzrost przychodów do poziomu 1 145 413,72 zł
    wobec 811 087,79 zł w analogicznym okresie roku poprzedniego, co oznacza wzrost o +41,22 %.
    Należy podkreślić, iż w wynikach sprzedaży nie są jeszcze ujęte przychody przejętego w czerwcu
    ( raport bieżący ESPI nr 7/2023 z dnia 16.06.2023r.) przedsiębiorstwa AB-ENGINEERING Tomasz
    Cieśla, świadczącego usługi dostępu do internetu pod nazwą „Space Net” . W ujęciu narastającym,
    Spółka osiągnęła w I połowie 2023 r. przychody 2 255 978,23 zł, wobec 1 633 192,80 zł w
    analogicznym okresie roku poprzedniego, co oznacza wzrost o + 38,13 %
    II kwartał 2023 r. jest kolejnym okresem, w którym zanotowano ponownie wzrost przychodów.
    Struktura przychodów oparta jest głównie na stałym strumieniu sprzedaży generowanym z usług
    abonamentowych internetu światłowodowego, telewizji i telefonii komórkowej.
    Wzrost przychodów jest skutkiem realizowanej konsekwentnie przez Spółkę strategii rozwoju
    infrastruktury własnej i sprzedaży usług konwergentnych na terenach podmiejskich i wiejskich oraz
    poprawie sprzedaży w segmencie klientów biznesowych, co zapewnia stabilność związaną z
    kształtowaniem się wyników finansowych w przyszłości.
    Wzrost zanotowały pozycje: usługi obce, wynagrodzenia i amortyzacja. Na podobnym poziomie
    ukształtowały się pozycje zużycia materiałów i energii, z kolei spadła wartość pozycji zużycia
    materiałów i energii.
    Ogólnie w zakresie kosztów operacyjnych, Spółka odnotowała wzrost poziomu ponoszonych
    wydatków wynoszący 1 032 699,16 zł w kwartale sprawozdawczym 2023 r. wobec 828 072,07 zł w II
    kwartale 2022 r.
    Istotny wzrost Spółka odnotowała na zyskowności prowadzonej działalności, gdzie w II kwartale 2023
    r. zysk netto wyniósł 180 649,58 zł wobec 44 339,41 zł w porównywalnym okresie roku poprzedniego,
    a w ujęciu narastającym wynik ten kształtował się następująco: 427 787,38 zł w pierwszym półroczu
    2023 r., w stosunku do 158 393,98 zł w pierwszym półroczu 2022 r.
  • Re: Wzrost zysku o +307%,przych. +41% analogicznie roku poprzedniego Autor: ~bida [103.50.33.*]
    Dnia 2023-08-14 o godz. 09:41 ~Raport napisał(a):
    > W drugim kwartale 2023 roku Spółka odnotowała wzrost przychodów do poziomu 1 145 413,72 zł
    > > wobec 811 087,79 zł w analogicznym okresie roku poprzedniego, co oznacza wzrost o +41,22 %.
    > > Należy podkreślić, iż w wynikach sprzedaży nie są jeszcze ujęte przychody przejętego w czerwcu
    > > ( raport bieżący ESPI nr 7/2023 z dnia 16.06.2023r.) przedsiębiorstwa AB-ENGINEERING Tomasz
    > > Cieśla, świadczącego usługi dostępu do internetu pod nazwą „Space Net” . W ujęciu narastającym,
    > > Spółka osiągnęła w I połowie 2023 r. przychody 2 255 978,23 zł, wobec 1 633 192,80 zł w
    > > analogicznym okresie roku poprzedniego, co oznacza wzrost o + 38,13 %
    > > II kwartał 2023 r. jest kolejnym okresem, w którym zanotowano ponownie wzrost przychodów.
    > > Struktura przychodów oparta jest głównie na stałym strumieniu sprzedaży generowanym z usług
    > > abonamentowych internetu światłowodowego, telewizji i telefonii komórkowej.
    > > Wzrost przychodów jest skutkiem realizowanej konsekwentnie przez Spółkę strategii rozwoju
    > > infrastruktury własnej i sprzedaży usług konwergentnych na terenach podmiejskich i wiejskich oraz
    > > poprawie sprzedaży w segmencie klientów biznesowych, co zapewnia stabilność związaną z
    > > kształtowaniem się wyników finansowych w przyszłości.
    > > Wzrost zanotowały pozycje: usługi obce, wynagrodzenia i amortyzacja. Na podobnym poziomie
    > > ukształtowały się pozycje zużycia materiałów i energii, z kolei spadła wartość pozycji zużycia
    > > materiałów i energii.
    > > Ogólnie w zakresie kosztów operacyjnych, Spółka odnotowała wzrost poziomu ponoszonych
    > > wydatków wynoszący 1 032 699,16 zł w kwartale sprawozdawczym 2023 r. wobec 828 072,07 zł w II
    > > kwartale 2022 r.
    > > Istotny wzrost Spółka odnotowała na zyskowności prowadzonej działalności, gdzie w II kwartale 2023
    > > r. zysk netto wyniósł 180 649,58 zł wobec 44 339,41 zł w porównywalnym okresie roku poprzedniego,
    > > a w ujęciu narastającym wynik ten kształtował się następująco: 427 787,38 zł w pierwszym półroczu
    > > 2023 r., w stosunku do 158 393,98 zł w pierwszym półroczu 2022 r.

Po takim raporcie 5% na minusie kurs hahahaha co tu za amatorka siedzi, tu powinna być pompa! Na ile to zleci teraz 40gr ? Niżej, komedia ,lepiej jak by fatalny raport opublikowali może była by podbitka pod wywalenie.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.240.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Wzrost zysku o +307%,przych. +41% analogicznie roku poprzedniego Autor: ~src [5.184.225.*]
    Jak np 4mass gdzie można było pakować gdy opublikowali wyniki za 1kw
  • Re: Wzrost zysku o +307%,przych. +41% analogicznie roku poprzedniego Autor: ~Proste [209.141.35.*]
    Jaki raport taki kurs brak zainteresowa7= spadki
  • Re: Wzrost zysku o +307%,przych. +41% analogicznie roku poprzedniego Autor: ~szajs [41.106.3.*]
    Dnia 2023-08-14 o godz. 14:19 ~Proste napisał(a):
    > Jaki raport taki kurs brak zainteresowa7= spadki

Po takim raporcie to powiny być górne widły ale że gniot to leci 30-40gr i kiszona ,kpina.

• Re: Wzrost zysku o +307%,przych. +41% analogicznie roku poprzedniego Autor: ~dero [5.173.240.*]
    Ja tam akurat się cieszę, że ludzie uważają ten raport za słaby. Cieszę się, bo niedługo będę miał mały kapitał, więc pomyślę od dopakowaniu telgama :) Tak, że spadkowe trole, wołajcie razem ze mną: dawać tego śmiecia na dolne widły. xd

A to, że dwa dni przed raportem i dwa dni po raporcie, dalej potencjał jest identyczny, wystarczy do zrozumienia tego co będzie tutaj w długim terminie i żadna chwilowa panika nie ma na to wpływu. :)
  • Re: Wzrost zysku o +307%,przych. +41% analogicznie roku poprzedniego Autor: ~taa [139.99.148.*]
    Dnia 2023-08-14 o godz. 15:07 ~dero napisał(a):
    > Ja tam akurat się cieszę, że ludzie uważają ten raport za słaby. Cieszę się, bo niedługo będę miał mały kapitał, więc pomyślę od dopakowaniu telgama :) Tak, że spadkowe trole, wołajcie razem ze mną: dawać tego śmiecia na dolne widły. xd
    > >
    > > A to, że dwa dni przed raportem i dwa dni po raporcie, dalej potencjał jest identyczny, wystarczy do zrozumienia tego co będzie tutaj w długim terminie i żadna chwilowa panika nie ma na to wpływu. :)

Gniot tonie od 70gr ,niema zainteresowania to wraca na dno ,pocieszaj się ,od 70 tak bredzisz
  • Re: Wzrost zysku o +307%,przych. +41% analogicznie roku poprzedniego Autor: ~dero [5.173.240.*]
    Tak gwoli ścisłości, zacząłem bredzić na poziomie 37 groszy, potem bredziłem gdy spadało aż do poziomu 28 groszy, wciąż bredziłem gdy wzrosło do 80 groszy, potem dalej bredziłem aż spadło do 58 groszy, bredziłem jak odbiło do 70, i bredzę dalej na poziomie +-60 gr. Jak łatwo policzyć, od początku mojego bredzenia do teraz, jesteśmy na plusie 23 grosze. A od najniższego punktu mojego bredzenia +32 grosze. Więc mam jeszcze dużą przestrzeń do bredni. :D
    Co ja bredzę, z tego co widzę na szerokim, to bredziłem nawet na poziomie 19 groszy. Czyli 40 groszy niżej! :)
  • Re: Wzrost zysku o +307%,przych. +41% analogicznie roku poprzedniego Autor: ~Fed [104.166.161.*]
    Lajba tonie, ubranka rozdane pod raport nawet za 70gr a teraz powolny zjazd z braku zainteesowania. Uroki gniotów bez plynnosci
  • Re: Wzrost zysku o +307%,przych. +41% analogicznie roku poprzedniego Autor: ~Adam [195.94.198.*]
    Dodam kilka słów od siebie.
    Ktoś pozbył się papieru, bo ktoś inny wystawił zlecenie na większy pakiet a nie dlatego, że raport ten ktoś czytał.
    FF spadł poniżej 30% wg raportu.
    Skończył się ujemny zysk z lat poprzednich.
    Wnioski: nie ma złych wieści, każde info będzie windą. Wasze jazgotanie jest bez sensu.
  • Re: Wzrost zysku o +307%,przych. +41% analogicznie roku poprzedniego Autor: ~Dobre [193.108.116.*]
    Jaki wyższy pakiet tu obroty śmieszne dziś , zlecenia po 1k-10k aż jedne, wolumen 57k co ty piszesz, drobne na waciki latały.
    Każde info windą? Raport jakoś nie widuje hak cie swędzi?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [5.173.240.*]
  • Re: Wzrost zysku o +307%,przych. +41% analogicznie roku poprzedniego Autor: ~Hie [128.1.186.*]
    A tu widzę dalej jeczenie , czy on ma czy nie to nie wiem ale ja np. juz dawno nie mam wysypałem leszcza przy 70gr. Teraz kasa robi się gdzie indziej. Ty się kisisz i kwiczysz do kazdego :)
    Zagladam na rozne spolki a tam ciagle na hakach ci sami kwocza, zamiast szybko zarabiac to wisza.
    Kupuj garsciami haha i nke odpisuj bo nje przeczytam. Spadam wypoczywac
    No to świadczy tylko o Tobie, że chodzisz po forach i śmiejesz się z ludzi. Tylko o Tobie. :) A ja na żadnym haku obecnie nie wiszę. No i nie mam potrzeby chwalenia się tym, że zarabiam. Radzę sobie. Dzięki, że pytasz. Na giełdzie jestem na ultra dużym plusie odkąd zacząłem grać. Zaczynałem pakietem 3000zł, teraz mam kilkadziesiąt k w akcjach. + dobra pensja, oszczędności, skromny majątek. Milionerem nie jestem, ale biedy też nie klepię. :) No i przede wszystkim nie jestem tak zepsutym człowiekiem jak Ty, żeby chodzić po spółkach na których zarobiłem i śmać się z ludzi, którzy tam wiszą na haku, albo mieli mniej szczęścia. Choć podkreślam, że ja na TELGAMie wcale do nich nie należę. Mam tu być może większą procentowo zieleń, niż Ty kiedykolwiek miałeś na jakiejkolwiek spółce.
    ,,zamiast szybko zarabiać to wisza". To pokazuje jak słabym inwestorem jesteś. :P Nie chcę Ci źle wróżyć, ale pewnie skończysz w końcu z całym pakietem w dupie i wtedy zaczniesz prawdziwe wycie. :D Tacy co ,,szybko zarabiają" są fundatorami cierpliwych.

Jak mawiał warren buffet, giełda to miejsce przepływu kapitału od aktywnych do cierpliwych. Róbcie sobie kółka w najlepsze i śmiejcie się ile chcecie. Ile czasu będzie Ci sprzyjało szczęście? 2-3-4-5 lat? :D A potem nagle -60% zrobisz i obudzisz się z siwymi włosami i marnym pakietem. Miłego wypoczynku.
  • Re: Wzrost zysku o +307%,przych. +41% analogicznie roku poprzedniego Autor: ~Ten [51.222.15.*]
    Dywersyfikacja i co stracisz synek. Lata praktyki nauki na błędach i dziś spokojny. Do tego gra na etf w ramach zabezpieczenia kapitalu ale trzeba wiedzieć jak. Na krypto gra short zabezpieczony 3x longiem lub odwrotnie zależne od sytuacji i ściągasz kasę. Zarabia się wszędzie gdzie sie da, kiszenie dla ludzi z małą kasą.
    Od lat robię szybkie akcje zamiast się kisić , to ty guzik wiesz widzę że próbujesz każdemu udowodnić że nie potrafi zarabiać.
    Gnijesz tu a ja już międzyczasie zamknięte pozycje na kilku spółkach i jestem na kolejnych ale nie dziwi mnie świeżak z ciebie to się kis :)))
    Oby takich jak ty jak najwięcej.
    Pamiętasz jak się śmiałeś tu z piszących o paraboli itp, puszczałem pakiety aby tego się pozbyć po takiej windzie ale wolałeś się śmiać z ludzi zamiast myśleć.
    Od tego czasu kapitał zapakowany gdzie indziej tak bym sie kisił jak ty.
    Za dużo czytasz za mało praktykujesz synek
  • Re: Wzrost zysku o +307%,przych. +41% analogicznie roku poprzedniego Autor: ~Hej [79.110.54.*]
    Racja racja!! ,, Zarabia sie wszedzie gdzie to mozliwe,,
    Dutki musza byc,,
    A tamten leszczunio pewno utopil kieszonkowe zamieszkał na forum, taki miś zabielany hej
    Nigdzie go niema tylko na jednej pojekujeeeee
    Dawca dutkow!
    Dawca dutków z zielenią 75% ... Ale wy trolle wyjecie :D Żal mi was.
    Na krypto, to może wyciągniesz 1/100 tego co ja wyciągnąłem shortując. :) Też jestem spokojny i mam zdywersyfikowany kapitał. Na Polskiej giełdzie w tym momencie mam tylko telgama, ale nie gram tylko na polskiej. Żeby na giełdzie zarobić, synku, to po pierwsze, trzeba z niej coś wypłacić, a nie skakać z kwiatka na kwiatek. Ja już nie mogę być na minusie, bo wydałem więcej hajsu z giełdy niż w nią wsadziłem, a wciąż obracam sporym pakietem.

Po pierwsze, to Ty dzwonisz, nie ja. Więc niczego ludziom nie wmawiam. Niech każdy gra jak chce, to Ty mi tutaj wypisujesz, że się kiszę nic nie wiedząc. :D Coż za zakompleksiony typ. Pewnie grasz kapitałem dla dzieci, więc sam wypisujesz innym, że takim grają. ;d
    P.S. Odnośnie paraboli, wciąż jesteśmy wyżej niż moment w którym o niej pisali. :D To, że potem ciągle o niej pisali aż doszło do 80 gr, nie znaczy, że wtedy o niej zaczęli pisać. Zaczęli pisać w okolicach 47-50 groszy. Więc gdyby ktoś posłuchał tych gości od razu, to po 1, byłby w tym momencie stratny, po 2, nie miałby okazji sprzedawać po 70. Więc też ich musiałeś nie słuchać od razu, tylko po czasie, geniuszu. xd Telgam wciąż wyżej niż wiadomości o paraboli.
  • Re: Wzrost zysku o +307%,przych. +41% analogicznie roku poprzedniego Autor: ~Bajkopisarzu [145.239.198.*]
    No tak widać że o krypto nie masz pojecia dero, ty szorujesz a oni piszą o czyms lepszym zabezpieczeniu szorta etfem nawet do 5 i nie mowa o dzwigni. O tym nie wyczytasz na necie.
    Skończ się osmieszac, wielki ynwestor a ma tylko telgama a gdzie masz pozadne spolki z pl co dają stały dochod z dywidendy mlody?
    I ty piszesz o dywersyfikacji, JEDNA SPÓŁKA z polskiej gieldy i to z newwalek a na żadnej ani razu cie nie było innej tylko tu klepiesz haha

Taki krypciarz z ciebie ze tylko short robisz a jakiego rodzaju, a longa nie robisz to co z ciebie za lewscz ze zwykły short.
    Nigdzie cie niema na forach krypto, na forach zagranicznych spolek ino tu.
    A kazda spolka ma swoje forum zagraniczna.
    Gdzie sie udzielasz to pogadamy, ktora grupa krypto???? Żadna?

Jedyne co potrafisz do pyskować każdemu ynwestorku
    Haha
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [77.111.246.*]
  • Re: Wzrost zysku o +307%,przych. +41% analogicznie roku poprzedniego Autor: ~dero [5.173.224.*]
    Gdybym bym milionerem, to raczej bym nie siedział na forum bankiera i nie wypisywał z biedakami waszego pokroju. :P To wy dzwonicie, to nie ja was zaczepiam. Po prostu komentowałem sobie z innymi raport, a Wy zaczęliście mnie wyzywać. Powtarzam, idźcie leczyć kompleksy na swoją grupkę telgamową, czy inne fora spółek, które macie. Zakompleksione dzieci :)

• Re: Wzrost zysku o +307%,przych. +41% analogicznie roku poprzedniego Autor: ~dero [5.173.224.*]
    xD
    Zmęczyłem się czytając ten komentarz. Gdybyś zaczął pisać poprawną polszczyzną i używać poprawnie interpunkcji, byłoby nam łatwiej :D

Synku, kopałem ETH zanim Ty wiedziałeś czym są krypto waluty xD DOGE coin dał mi kilka tysięcy procent zysku, bo holdowałem od 2014 roku, gdy kosztował kilka zer i jedynkę, a sprzedałem po 20 centów.

Co ja mam zrobić, żeby paru zakompleksionym dzieciakom coś udowodnić? Bo nie ma mnie na forum spółek zagranicznych? no nie udzielam się na nich i co z tego, to czemuś dowodzi? Możecie leczyć kompleksy gdzieś indziej? Miałem więcej pozycji na GPW i NC, ale już nie mam, z polskiej giełdy zostawiłem TELGAMA, czyli najbardziej spekulacyjną spółkę z tych które posiadałem, bo tutaj może być mega duży wystrzał, albo kiszenie latami.

To co Ci się wydaje na mój temat mnie nie interesuje xD Co za zakompleksione dzieci.
  • Re: Wzrost zysku o +307%,przych. +41% analogicznie roku poprzedniego Autor: ~Hrabia_Wojciech [83.7.120.*]
    Dero, nie ma sensu odpowiadać tym obszczymurkom. To miernoty po podstawówce, którzy kiedyś chcieliby się dorobić.
  • Re: Wzrost zysku o +307%,przych. +41% analogicznie roku poprzedniego Autor: ~Xdserd [185.15.108.*]
    Miernoty to sa ci co nie sprzedali przy 70gr, odczekali i do kupili obecnie. Nawet na bananie głównym nie warto się kisic. Takie spółki z nc dają szybko zarobić.
  • Re: Wzrost zysku o +307%,przych. +41% analogicznie roku poprzedniego Autor: ~No [89.76.147.*]
    Sporo teraz daje ładnie zarobic
  • Re: Wzrost zysku o +307%,przych. +41% analogicznie roku poprzedniego Autor: ~Tee [77.111.246.*]
    I kasa z kpo realna coraz bliżej
  • Re: Wzrost zysku o +307%,przych. +41% analogicznie roku poprzedniego Autor: ~greta [37.130.229.*]
    nie ma żadnej kasy z KPO , bo nabór został zakończony i wyniki ogłoszone
[x]
TELGAM 0,00% 0,38 2025-09-19 15:12:08
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.