• Raport Autor: ~Kar [89.64.107.*]
    https://infostrefa.com/infostrefa/pl/wiadomosci/46047911,arctic-paper-mial-w-ii-kw-836-2-mln-zl-przychodow-i-68-9-mln-zl-ebitda-zgodnie-z-szacunkami
  • Re: Raport Autor: ~zen_on [87.99.119.*]
    Szacowali przychody na 836 mln zł, a EBITDA na 60-70 mln zł
    Wyszło: przychody na 836,243 mln zł, a EBIDTA 68.932 mln zł
    Q2 zysk 46,889 mln zł

Ciekawe co na to kurs, czy już jest w cenie czy nie, i jak wypadną kolejne kwartały.
  • Re: Raport Autor: ~Fubik [136.228.220.*]
    Mysle ze w kolejnych kwartałach gorzej raczej nie będzie - segment papieru powinien podciagnąć wynik bo spadną im koszty wytworzenia przez spadek cen celulozy. Rottneros raczej nie będzie dowoził istotnych cyfr zapewne albo na 0 albo lekki plus bo mocno obrywają przez spadek cen celulozy + zwykle w Q3 i Q4 były przestoje remontowe i to z automatu też wpływało na wynik chociaż z racji mniejszego popytu może to nie będzie mieć znaczenia.

Moja konkluzja jest taka, że jak spółka ma osiągać takie wyniki finansowe (Q2) w okresie istotnie gorszej koniunktury gdy mówiąc kolokwialnie połowa zakładu stoi to ja o tą spółkę się nie boję. Przeczekam ten gorszy czas, dobiorę akcji bo jak koniunktura się poprawi to i wynik ponownie wyskoczy pionowo jak kurs EC będzin.

• Re: Raport Autor: ~1234567890 [46.204.68.*]
    Diabi wiedzą, jak kurs, dolne widły mnie nie zdziwią, choć wyniki powinny być w cenie, z drugiej strony doświadczenie podpowiada, że rozczarowujące wiadomości nigdy nie są w cenie (na sesji po ich publikacji).
[x]
ARCTIC 0,12% 8,13 2025-11-14 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.