Pięknie wzrosły przychody R/R. Spadek dynamiki zysku netto w Q2. Ale inwestycja w Cyrimę przecież kosztuje i nie przynosi dochodu, a pomimo tego spółka wypracowała nadal pokaźny zysk - większy niż rok temu. Wzrost zysku netto R/R został zachowany. I to bez emisji czy zaciągania długów. Biorąc to pod uwagę to jestem zadowolony na pierwszy rzut oka... studiuję dalej.
"Przychody naszej spółki w II kwartale 2023 r. wzrosły w porównaniu do analogicznego okresu 2022 r. o 61%. Wynik ze sprzedaży natomiast wzrósł o 56%, a wynik z działalności operacyjnej o 65%" Wszystko w temacie!
Pisałem że raport będzie dobry ale nie wniesie zbyt wiele do kapitalizacji to minusiki dawali pod postem :D
Ehh :) Co za naród :) Trzeba chwile poczekać na Cyrime i będzie petarda
I sprawdziło się. Raport jest dobry. Ci co wywalają dzisiaj liczyli chyba na błyskawiczny zysk między kwartałami :) Jak spółka dopiero co podpisała dwie duże umowy (z opcją na ich rozszerzenie o ile dobrze pamiętam) a zyski z nich osiągnięte wykaże w kolejnych kwartałach. No niech wyskakują, koszyki już podstawiają poważniejsi inwestorzy.
Jak nie ma straty to dla mnie petarda. Bez finansowania robią cyrymie :) Jak to ruszym to 50 mln kap pęknie :D Ale widać niektórzy mysleli co innego :D