• PRZYSZŁOŚĆ Autor: ~Chudy [31.61.244.*]
    Im dłużej szperam, grzebię i szukam tym popadam w niebezpieczny optymizm graniczący z euforycznym uniesiem.
    Chyba nie mamy na gpw żadnej spółki z certyfikatami FDA obecnej na rynku w USA, która sprzedaje topowe w skali świata, zeweryfikowane i sprawdzone przez tysiące klientów rozwiązanie.
    Uwalniając się od Lynx i sztywnego powiązania ze sprzętem spuścili z łańcucha swój potencjał wzrostowy. Zaczynam się zastanawiać czy nie rozwiną się wręcz jak Livechat.
  • Re: PRZYSZŁOŚĆ Autor: ~Chudy [31.61.244.*]
    Ehhh tak to jest jak się z komórki pisze ....

Wiecie może ile czasu zajmuje im podłączenie nowego klienta, który chce skorzystać z ich algorytmów, do ich ekosystemu?
    Na logikę powinna to być krótka piłka, bo to nie są skomplikowane systemy jak np. te, które np. podpina pod swój produkt Datawalk, co wymaga dużo czasu i opłacenia mega drogich speców w USA od field engineering'u (300 k usd rocznej pensji!!!).
    Ehhhhh ....

VCAST i jego rejestracja to będzie moim zdaniem jak odpalenie instalacji z podtlenkiem azotu ....

Mam wrażenie, że rynek albo nie dowierza, że firma może rozbić albo powoli zaczyna rozbijać bank.

Jestem beneficjentem tej niewiary, bo sam byłem znając ich historię mocno sceptyczny, ale od tygodnia w zasadzie przerzuciłem tu gros środków, bo nie widzę nic bardziej pewnego w najbliższym czasie.

Wiadomo, że gaming może rozbić bank, ale tam trzeba trafić w gusta graczy, a potem od nowa trzeba coś wymyślić.
    Są super przyszłościowe spółki jak NCL, SDS, BCX, SCP ale na ten moment rozwijają dopiero swoje produkty, a MDG super produkt już ma i jest gotowy sprzedawać go na całym świecie. :)

Chyba czas na spacer, żeby głowę przewietrzyć i ochłonąć.
  • Re: PRZYSZŁOŚĆ Autor: ~Piracik33 [45.134.212.*]
    Na wszystko potrzeba czasu:)
    Dopiero po ostatnich wzrostach duzo inwestorow , zainteresowało sie spółka ale jeszcze duzo boji sie wejść. Potrzeba nam mocnego espi na dużą umowe i zobaczysz co sie stanie:)
    Realnie czy może być coś mocniejszego niż kolejny IDTF w USA?
    Na prezentacji strategii wyglądało, jakby USA było obsługiwane przez raptem kilka IDTFów.

No chyba, że masz na myśli 2024 i vcast'owe kontrakty ....
    Mam na mysli ekspansje na nastepne kraje. Byl temat Izraela na poczatku roku. Kilka ekspozycji na targach medycznych. Mam nadzieje ze juz niedlugo przełoży sie na nowe espi bo na to czekaja niezdecydowani inwestorzy:)
  • Re: PRZYSZŁOŚĆ Autor: ~Eryk [188.33.232.*]
    Ja tu zostaję na minimum 2 lata co dalej czas pokaże.Dla mnie są MEGA!!!!
    Ok, ale realnie to wszystko nieduże rynki w porównaniu do IDTF. Taki IDTF to moim zdaniem tak jakbyś wszedł na rynek w kilku krajach.

Taki Izrael to małe miki, raptem 9 mln mieszkańców vs 331 mln w USA ....:-))) dlatego IDTFy są tak ważne. :))

Niemniej każdy kontrakt to kolejny strumień gotówki, który będzie spływał do spółki przez kolejne lata. Ba, uważam, że z czasem każdy taki strumień będzie coraz większy biorąc pod uwagę demografię i jakość produktu MDG.
    Pelna zgoda. Ale czy tyle wiedziales o spolce przed dzisiejsza lektura?
    Otóż nie,do tego dla wielu to dalej czarna magia i potrzebują dowodow w postaci espi. Ale każdy miesiac bedzie windowal spolke coraz wyżej wraz ze wzrostem świadomości inwestorow. O to jestem spokojny. Siedze od pazdziernika i do 4q 24 minimalny czas. Nigdzie mi sie nie spieszy:)
    Ponad 10 lat temu wiedziałem o nich wszystko, w końcu Dziubiński kończył studia na tym samym wydziale mojej alma mater, wybrał tylko inną specjalizację. :-))
    Potem jak zaczęli mieszać i kombinować to sobie ich odpuściłem .... ostatnie 2 tygodnie nadrabiam zaległości i mam wrażenie, być może mylne, że udało mi się jeszcze po taniości zameldować na pokładzie dzięki właśnie brakowi zaufania rynku do MDG ...
  • Re: PRZYSZŁOŚĆ Autor: ~Chudy [77.65.209.*]
    No pięknie idzie, może powoli zaczyna docierać do szerszej świadomości, to co tutaj się z dużą dozą prawdopodobieństwa będzie działo w niedalekiej przyszłości. :-)
  • Re: PRZYSZŁOŚĆ Autor: ~hormon [37.225.70.*]
    Będąc wielokrotnie w latach poprzednich kŕótkoterminowym akcjonariuszem spółki odpuściłem jesienni zimowe zakupy czekając na potwierdzenie zapowiedzi. Na bananie wszyscy obiecują, robią przeglądy opcji strategicznych i niewiele z tego wychodzi. W pewnym momencie uwierzyłem że jednak dadzą radę. I kupiłem. Cel nr 1 to 150 pln
  • Re: PRZYSZŁOŚĆ Autor: ~Nowy [188.147.108.*]
    Oni to sprzedają od 10 lat i prawie żadnych zyskow
  • Re: PRZYSZŁOŚĆ Autor: ~hormon [37.225.70.*]
    Mam wrażenie że tu z 10 osób wie o co tak naprawdę teraz chodzi. Reszta ciągle żyje przeszłością
  • Re: PRZYSZŁOŚĆ Autor: ~AdrianMaliniak [91.236.137.*]
    I niech jak najdłużej tak pozostanie.....
[x]
MEDICALG -1,02% 29,25 2026-05-22 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.