Śledzę notowania Pbg na żywo i jest pakiet na s 500k ktoś daje pakiet na k 503k no i stoi.... Dlaczego to od razu nie schodzi skoro ktoś chce sprzedać 500k i ktoś daje zlecenie kupna 500k to chyba od razu powinna nastąpić wymiana .. a teraz jest to powoli rozbierane jest 482 na s i 453k na k i dalej jest to wolno rozbieżne o co chodzi? Powinno być w sekundę ...chyba
Wyjaśniam. Ponieważ jako młody człowiek nie do końca rozumiesz działanie giełdy. Kiedyś to była forma barometru rynku, fundamentalnej wyceny branży perspektywicznych i ich rozwoju, spółek było 100 razy mniej ale świat był wtedy nie to że normalny do końca ale chociaż sprawiający takie wrażenie że giełda ma podstawy w twardych obszarach gospodarki. Teraz masz 100 razy więcej spółek często w odległej rzeczywistości od gospodarki, dziwne rynki tyu new connect spekulacyjne wbrew temu czym miały być, czyli masz pełne spektrum wynaturzenia. Co nie znaczy że nie można tu być albo nauczyć się z tym żyć. Tyle że teraz jak spojrzysz na to szerzej, to już są inne czasy, giełda stała się miejscem najbardziej prymitywnych i ordynarnych zagrywek finansowych, nie wiem czy grałes w pokera bo jak tak...tam nie wygrywa najsilniejszy układ kart, tylko ten, kto jest finansowo mocniejszy i nie da się "sprawdzić". Jak dodasz do tego mechanizmy grania przez automaty również na milisekundowych transakcjach, to masz mniej więcej obraz tego z czym masz do czynienia. Na dzis tyle. PS. dlaczego piszę do ciebie "młody"? Bo ile byś nie miał lat to ja i tak jestem "stary" wobec ciebie. Noooo i dlaczego tu jestem i często zarabiam? No bo prawo na to pozwala....poczytaj co to jest konwergencja, przyda ci się jak przyjdzie wojna...i wtedy decyduj czy się temu poddasz czy nie