Takie pytanie. Ruch na papierze większy niż wcześniej...może kupuje Ipopema czy jak tam ona się nazywa albo przerzuca z wora do wora a to oznacza że mają jakąś ilość papiera na boku. Co jeśli za jakiś czas uzbierają te brakujące 4 procent. Po jakim kursie będzie przymusowy wykup. Gdzieś czytałem że średnia z kursu 3 lub 6 miesięcy. Czy ktoś wie jaka na dzień dzisiejszy są to kwoty. A może ktoś ma stronę gdzie takie informacje są zliczane i podawane
Narazie brakuje im 1,1 miliona. Od końca zaproszenia przewinęło się około 55 tys , ile z tego zebrała ipopema , niewiadomo , wiec ciężko przy obecnej cenie będzie im zebrać te 4%
Zawsze i we wszystkim musisz mieć strategię. Nie ważne w tej sytuacji są zyski, perspektywy firmy, co zrobią inni itd. Ważne jest to, że jest zainteresowanie papierem i zdjęciem spółki z giełdy. To na tym możesz zarobić. Ja uważam, że Dudy lub inni wielcy trzymają ich w szachu i podpinając się pod nich to oni wynegocjują dla Ciebie godziwa cenę. Cedrob już wie, że nie będzie tanio. Jak dla mnie drobnica się wysprzedała w 99% w perspektywie 10 lat kiedy kurs był na dnie. Cedrob już się obłowił eliminując z akcjonariatu Kowalskich, wszystko co pańswowe czyli banki, fundusze i ubezpieczycieli a teraz została im do wykupu garstka osób prywatnych i Dudy, którzy przez tyle lat mieszania w spółce powinni mieć trochę akcji i tego nie oddadzą za darmo, bo już wcześniej byli zmuszeni to zrobić. Moja strategia jest taka, że trzymam to co mam do samego końca.
Myślę że 50 zł to dużo za mało. Sam areał ziemi zarządzany przez Gobarto jest więcej wart. Spółka wysoce perspektywiczna, rozwijają hodowlę, produkcję i dystrybucję modelowo.
Widocznie nie było aż takiej potrzeby by musieli interweniować albo mają obiecane że na końcu dostaną tyle ile chcą a my musimy tylko poczekać do samego końca i też dostaniemy tyle co rodzina D.
Tez mysle ze dudowie sa dogadani. Juz kiedys o tym pisalem. Nasza sprawa w sadzie mam wrazenie nie byla dudom w smak, bo odwlekalo zalatwienie sprawy z ich punktu widzenia. Cerbrud chcial sie najpierw rozprawic z drobnymi, ale mu sie niestety nie udalo, jaka szkoda..Teraz jest jak jest - nadal drobni sa zakala z punktu widzenia Cerbrudu. Mysle ze uklad sil jest obecnie taki: ~3% drobni oraz dudowie w kilku miejscach razem ponad ~5% .
Centralnie trafna narracja z Twojej strony. Są dogadani na dużo wyższym poziomie, chcą wydłubać każdą możliwą do zdobycia akcję od pozostałych. Skaczą w arkuszu zleceń niecierpliwie.