Kaszana 17,7 mln w miesiąc tylko na Sfinksie i 107 mln po lipcu kaszana? Ale 5 "groszy wpadło za posta? Czekamy na warki i dania gotowe i w ro będzie 300mln sprzedaży przy 12-14 %marzy peroniarze zobaczą tył pociągu
AsD przestań już naganiac na wzrosty. Czekasz na frajerów na swoje akcyjki? Wzrost poniżej inflacji równa się regres. Porównaj ceny dań Sfinksa rok do roku to może zrozumiesz że klientów mieli mniej r/r . I przestań wyolbrzymiać te tzw. dania gotowe i piwiarnie Warki które są marginesem w ich biznesie co mnie kompletnie nie dziwi oglądać jak te dania wyglądają. Spółdzielnia podbiła Spółdzielnia nadal będzie teraz sypac powoli aby kursu zbytnio nie zwalić.
Nie czekam bo są zakopane na dłużej, wiec nikt nie musi odbierać. Rozumiem bez akcji kolega został i kzbacyzk jak pociąg odjeżdża, czy siedzi na forum bo nie ma cóż czasem robić hmm? Naganiacze na spadki się aktywowali. Akcji jest bardzo mało 37 mln a chodziły po 20 - 40 groszy :), pezepwlisxie moment to trudno możecie szukać innej spółki która wg was jest super i da zarobić a nie produkować się tutaj w kółko tak jak przy 40 groszach
fatalna sytuacja na papierze zmusiła troli i naganiaczy do zmiany retoryki i strategii naganiania leszczy z „nigdy nie spadnie ponizej 1zl zostałes na peronie” na „jestem tu na dluzej nie interesuje mnie za spada bo kiedys wzrosnie” :))
Asd pokaz lepiej aktualizacje trojkata gdzie to ramie teraz masz?? :)))
Misiu.. ty tani barometrze nastroju na papierze.
Nie widzisz że piszemy tylko my gl..pcze
Haha.
Kompromitujesz się powtarzasz i zapowietrzasz.
Jesteś cienki jak d..węźa naiwniaku forumowy.
mniejsza ilość klientów, wzrost cen, mniejsza ilość lokali, przyjmując inflację obrót na stałym poziomie - żle czy dobrze?
podniecacie się obrotami czy małe czy duże, będą - ..... warte bez zysku.
wzrost cen + mniejsza ilość klientów i obrót na stałym poziomie = wyższa marża - czyli więcej kasy zostaje
obrót na stałym poziomie + mniej restauracji (przynoszących stratę bo inaczej być nie może) = więcej kasy zostaje
dopiero po raporcie finansowym będzie można ocenić formę sfinksa
ja obstawiam na plus i taką mam nadzieję
obawiam się tylko kreatywnej księgowości i przesunięć księgowych w celu zmniejszenia zysku i podatku w CIT, ale przegiąć nie mogą bo 800 plus i podatki muszą być bo jak nie to Mateusz tym się zajmie :)
Dla misia Golca to nie są wygodne dane.
Misiu chce kupić albo nie misiu chce za darmo akcje firmy która jest w odbudowie i rozwoju.
Zaraz będzie musiał zapłacić 2zl za akcje I dostanie bólu glowy z chciwości i tyle.
Oprócz olbrzymiego batona przekraczającego ostatnie całodniowe obroty to ja widzę raczej małe wolumeny, jak prognozujesz lub naganiasz spadki lub czy wzrosty to pisz co uważasz, ale to co się dzieje na żywo to pisz prawdę, bo się kompromitujesz
AsD żaden pociąg mi nie odjechał inwestuję tylko fundamentalnie a od tej strony ta spółka to bankrut od dawien dawna i wisi na dobrej woli banków. Nie wydarzyło się kompletnie nic w samej spółce na przestrzeni ostatniego roku co spowodowałoby przełom ku stabilnym wzrostom a ostatnie iluzoryczne zyski były pretekstem do spekulacyjnych wzrostów. Do tego dodać mała perspektywiczna branżę w której działa Sfinks i wystarczy mi abym trzymał się z daleka.