Jest bardzo pozytywnie. Dobre dynamiki pomimo znacznego umocnienia złotówki względem USD, podwyżek płac i strajków w Hollywood (2 projekty VFX im się przesunęły). W przyszłym roku wszystkie te 3 czynniki nie będą już obniżać zyskowności. Coraz bardziej powtarzalne przychody, coraz bardziej prestiżowe zlecenia, coraz bardziej zdywersyfikowane portfolio klientów. To już nie ta sama firma co kiedyś. Wycena 0,67x przychody to jakaś anomalia za taką firmę.
Jest dobrze! Mam swoje 40mln i 4mln zł :) Obawy o słabnącego dolara z mojej strony były jak najbardziej uzasadnione, ale spółka pokazała pazur. Przed nami najlepszy kwartał i zobaczymy jak w tym okresie to będzie wyglądało.... Jednak słaby 1Q wypłaszcza dynamiki zysku w całym półroczu...
''Jednak słaby 1Q wypłaszcza dynamiki zysku w całym półroczu...''
zrozum, że nie ma rozwoju bez ponoszenia kosztów, a te potrafią zabijać zyski w raporcie zarząd kilka razy podkreślał, że wzrost kosztów spowodowany jest głownie rośnięciem biznesu całej grupy pli a jednak udało się r/r zrobić wzrost marzy ebitda do 7,7% z 2,6%, a kw/kw wzrosła dwukrotnie do 13,8%
Ty to jesteś oryginalny... Jak ci pasuje to piszesz, żeby nie patrzeć na PLI kwartałami bo spółka ma dwa dobre i dwa słabsze. Gdy teraz ma jeden rekordowy i jeden że stratą to piszesz żeby tak nie patrzeć... Myślisz że ja tych rosnących kosztów nie widzę? Stwierdzam fakt nt zysku netto za 1H3023.Tyle.
cyt ''Tym razem pytanie przepali obwody, ale jest ważne dla zrozumienia mechanizmów giełdy. Jeśli założyć, że to rynek ma rację, a rynek to po prostu inwestorzy, to czy w takim układzie większość z nich: - Ma rację 25.5% - Myli się 42,5% - Trudno rozstrzygnąć 32% '' To wynik pewnego badania, warto się zastanowić....
Re: Wyniki Autor: bialoczerwony1972 [79.191.225.*]
Czy ktoś tu się spodziewał odpału, wideł oprócz ubranego pod Wieśka de^bila kibica??? No ręka w górę niech ten geniusz inwestycyjny nie będzie sam na tym forum xD
Znowu ad personami, ale rozumiem twój dysonans po reakcji rynku na wyniki. A jak bym był ubrany w PLI to pisałbym posty jak fanpli albo ty czyli często i z optymizmem. Znaczy bredzisz. Od dawna jestem zdania, że ulokują darmowe emisję dla zarządu, rady nadzorczej i pracowników, a akcjonariuszy wyp....... w kosmos.
co to znaczy - ubrany w pli? czy po obecnej cenie 0,67 vs przychody ktoś poczułby się ubrany po 27-28 zeta? śmieszne i niepoważne, 5 dych jak psu buda spółce się należy....
To znaczy, że me^lepeta kupowała pod Wieśka kilka lat temu i prawdopodobnie już od jakiegoś czasu jest bez papiera i poprawia sobie humor wyjąc tu na forum i spędzając z nami czas xD Taki de^bilizm w czystej postaci :)
Z przychodów i zysku za 2Q, a także z ebitdy za 2Q. Doskonale zdaję dobie sprawę że słabej dynamiki w całym 1H2023 o czym wspomniałem. To jest już zupełnie inna spółka niż kiedy stery obejmował Żbikowski. Czekam na około 7 baniek netto w 3Q
no faktycznie beznadzieja to spółka: SPRAWOZDANIE FINANSOWE Przychody ze sprzedaży 40 458 +22.41% r/r Zysk operacyjny (EBIT) 4 362 +25.74% r/r Zysk przed opodatkowaniem 3 975 +14.98% r/r Zysk netto 3 839 +37.75% r/r Aktywa razem 81 704 +10.98% r/r Kapitał własny akcjonariuszy jednostki dominującej 34 358 +7.35% r/r do tego rating A I wsk Altmana 6.7! c/z 8,6.... https://www.biznesradar.pl/notowania/PLATIGE-IMAGE#1d_lin_lin
Daj spokój nikt nie pisze,że beznadziejna poza jednym id^iotą! Tylko warto widzieć rzeczy takimi jakie są. Zrobią 7 baniek w 3Q i z 1-1,5 mln w 4Q i będzie rekordowy rok. Ale 1Q był słaby i tyle. 2Q rekordowy i czekam na 3Q żeby zobaczyć co pokazą Ile zarobią pomimo wzrostu kosztów bo nadal się tego spodziewam skoro chcą zwięszyć zatrudnienie do swojego targetu!
pewnie niewielu czytało wyniki? wakacje - na forum klepki niewielu gości, a tutaj ranking...193! kompletna cisza i niewiara idealny czas na akumulowanie wyniki za 1 kw to już odległa historia wyniki za 2 kw to już historia czekamy na wyniki za 3 kw i podzielam opinię b-cz, że to będą kolejne rekordy
kilka hehe, czy tylko mnie przytrafiło się zbyt wczesne kupno? każdy z was idealnie kupił w dołku? wątpię ale, mam tę możliwość, że dokupuję kiedy pojawiają się nowe środki biorąc pod uwagę sytuację fundamentalną i obecny dość niski kurs to na pewno teraz jest najlepszy czas na kupno pli
Dnia 2023-08-09 o godz. 09:53 ~Kibic przy*głup napisał(a): > Znowu ad personami, ale rozumiem twój dysonans po reakcji rynku na wyniki. A jak bym był ubrany w PLI to pisałbym posty jak fanpli albo ty czyli często i z optymizmem. Znaczy bredzisz. Od dawna jestem zdania, że ulokują darmowe emisję dla zarządu, rady nadzorczej i pracowników, a akcjonariuszy wyp....... w kosmos.
Rozumiem, że twój ostatni post to jest ad rem, a nie ad personam bo dotyczy Biedronki... i o czym z tobą dyskutować me*lepeto, jak ty tylko kurs widzisz i na tym opierasz swoją znajomość spółki i jej core biznesu. 3 lata na forum i ani jednego posta nt spółki
Zresztą tak jak wszystkie twoje posty są ad rem xD
Dnia 2023-08-09 o godz. 09:19 ~Kibic prz*ygłup napisał(a): > Beka na 100%. Znowu odpał i widły.
Tak jakby choć jeden post wcześniej w dyskusji dotyczył wpływu wyników na kurs..... XD