• Perspektywy Autor: ~TORES [87.207.48.*]
    Bardzo słabe perspektywy tej Spółki . Cena docelowa maksymalnie ca 25 PLN.
  • Re: Świetlane Perspektywy Autor: ~taki_jeden [142.54.160.*]

Fenomenalne perspektywy tej spółki. Najlepsze na polskim bananie.
    Cena docelowa minimum 2 500,- zł ( w pierwszym podejściu, potem cd.).

Świadczą o tym :
    • wyniki finansowe za ostatnie 2 lata ( zysk netto ok. 150,-zł/akcję)
    • akcjonariat ( głównie chodzi o A.Fesenkę i jego biuro na Broad Street NYC )
    • cena nominalna akcji
    • mała liczba wszystkich akcji
    • cena emisyjna ostatniej emisji ( opłacona gotówką )
    • fantastyczny Free Float w granicach 10%
    • posiadane nieruchomości ( głównie chodzi o Rezydencję Naruszewicza )
    • tajemniczy akcjonariusz z ponad 20% udziałem
    • jeszcze niepodzielony zysk netto za 2022 rok
    • zakres działalności po ostatnim rozszerzeniu
    • faktycznie jest to spółka polsko-amerykańsko-ukraińska ( patrz powojenna odbudowa Ukrainy )
    • b.ładny, dawno już spłacony kredyt CHF z 99,9% prawdopodobieństwem unieważnienia umowy sprzed kilkunastu lat
    • pękający w szwach sejf pełen kasy z rzekomymi tzw. stratami z lat ubiegłych
    • 70 mln PLN udzielonych pożyczek
    • międzynarodowe kontakty USA-UA-UAE-PL
    • flota ponad 50 zarabiających samochodów
    • faktyczny nadzór nad kilkoma innymi spółkami ( p.adresy spółek na Naruszewicza )
    • w każdej chwili możliwe wezwanie na zapisy do sprzedaż akcji ( po przekroczeniu przez A.F. 50% )
    • + kilka ... a może nawet kilkanaście jeszcze innych rzeczy

Nie ma na polskim bananie lepszej spółki,
    z lepszymi wynikami, zapasami, akcjonariatem, akcjami, perspektywami, itd.

Perła tylko i wyłącznie dla koneserów.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [69.30.242.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Świetlane Perspektywy Autor: ~JanKes [69.30.242.*]
    To ten sam troll golas. tores, toll, tol...
    Błąka się tu i kwiczy.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczyzwiązków przyczynowo-skutkowychprzewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.
    Termin "głupota" używany jest w stosunku do osób o niższym, bądź niewystarczającym ilorazie inteligencji.
    Termin ten nie jest używany obecnie w nauce, chociaż w XIX wieku próbowano tworzyć klasyfikację różnego rodzaju głupców i głupoty. 
  • Re: Świetlane Perspektywy Autor: ~Olszynek [37.47.115.*]
    Ok,wyluzuj,usunięto gościa.
    No ale taki jeden dobrze prawi.
    Cholerka,jakbym miał jeszcze kasiurki na dokupienie w tej cenie.
    Żal d.pe ściska.
    W dłuższej perspektywie,aż mi się nie chce patrzeć,że mam tak mało akcji.
  • Re: Świetlane Perspektywy Autor: ~ktoś-1 [87.101.35.*]
    Tylko muszą jedno załatwić - pseudo animatorowi łapy do krzesła przykleić co by się paroma akcjami nie bawił i zawsze w dół . No chyba
  • Re: Świetlane Perspektywy Autor: ~Wielebny [83.5.173.*]
    Bez zbijania w dół nie kupisz akcji "tanio"
    A dach trza naprawić
  • Re: Świetlane Perspektywy Autor: ~ktoś-no1 [95.40.224.*]
    Na zakupach byłem dużo wcześniej , wyrównałem paroma sztukami i parę procentów ff czeka na to co powyżej kliknięte i na te newsy od IT. Teraz rząd I , cola i takie tam .
    A co to za cicha zmowa w arkuszu na sprzedam , już 8 zleceń po 10k . Może to jakiś mały manifest " nie oddamy taniej" , dobra tak trzymać niech zabawowy zobaczy gdzie sie bawić
  • Re: Świetlane Perspektywy Autor: ~mc2 [37.248.167.*]
    Można się dołączać.
    Im więcej będzie tam akcji, to będzie wiadomo, że o tyle mniej jest dostępnych w obiegu, tzn. tych pochowanych w kieszeniach, skarpetach, szafach, sejfach, zapomnianych, u cioci na imieninach, zakopanych w słoikach i pod poduszkami.
    It may be funny.
    Zapomniałeś i na plebanii te na dach odłożone od Wielebnego
  • Re: Świetlane Perspektywy Autor: ~TORES [87.207.48.*]
    Jeżeli to taka perełka dlaczego nikt nie kupuję. Cena docelowa 25 PLN.
    Bredzisz i ordynarnie łgasz trollu, jak na typowego trolla golasa przystało.
    Są to potężne wolumeny przy takiej ilości akcji w obiegu.
    Cały FF to zaledwie 39 709 akcji a w arkuszu jest wystawiona ok. 1/5 z tego,
    z tego większość od 900,- zł w górę.
    Akcji prawie nie ma i nie będzie !
    Tu masz wolumeny skoro ślepy jesteś:
    https://stooq.pl/q/d/?s=ibs

Uwzględniając codzienne / tygodniowe / miesięczne wolumeny do ilości akcji w obiegu ( FF) spółka bije wszystkie rekordy pod tym względem i zostawia wszystkie inne spółki w tyle na polskim bananie.

Nie ma takiej drugiej spółki !

W niektórych miesiącach wolumeny przekraczają nawet 100% FF !!!
    Pokaż mi trollu-golasie drugą taka spółkę !
    Nie musisz ! Nie ma takiej !
    Ostatnio w lipcu '23 wolumen przekroczył 100% FF ( ponad 40,5 tyś akcji w ciągu jednego miesiąca !)
    ... Ale ty troll i golas i tak tego nie zrozumiesz.

https://stooq.pl/q/d/?s=ibs&c=0&i=m

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczyzwiązków przyczynowo-skutkowychprzewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.
    Termin "głupota" używany jest w stosunku do osób o niższym, bądź niewystarczającym ilorazie inteligencji.
    Termin ten nie jest używany obecnie w nauce, chociaż w XIX wieku próbowano tworzyć klasyfikację różnego rodzaju głupców i głupoty.
  • Re: Świetlane Perspektywy Autor: ~JanKes [69.30.242.*]
    To jest dobre:

Rodzaje głupoty:
    A. Głupota teoretyczna to przekonanie o posiadaniu wiedzy, której w rzeczywistości się nie posiada.
    B. Głupota praktyczna to nieumiejętność odpowiedniego postępowania i zachowania.
    C. Głupota społeczna to brak samodzielnego myślenia i działania grup społecznych mogąca być przyczyną powstawania fanatyzmu i łatwości ulegania manipulacji.
    D. Głupota kojarzona jest często z brakiem inteligencji kognitywnej.
    E. Głupota salonowa – termin zaproponowany przez Hochego wobec osób określanych de.bilami, którzy na tyle opanowali trudną terminologię, że niektórzy mogliby ich uważać za osoby inteligentne. Określenie tego typu głupoty jako salonowej oznacza, że mogli oni "przebywać na salonach".
  • Re: Świetlane Perspektywy Autor: ~Torez [87.207.48.*]
    MC jak nie masz konkretnych argumentów to sięgasz po grubiańskie metody obrażania. Jeszcze raz jeżeli jest tak dobrze dlaczego jest tak źle. Ja odnoszę się żeby było jasne do perspektyw notowań ( kursu ) tych akcji a nie jej wyników. W przypadku tej Spółki maja one mniejsze znaczenie. Może z 25 PLN trochę przesadziłem . Ale czeka ją pewny zjazd kursu w okolice ca 50,00 PLN. Co będzie póżniej pokaże czas.
    Spadaj trollu.
    Jeszcze nie napisałeś ani jednego mądrego zdania. Wręcz przeciwnie.
    Rzucać głupimi cyframi każdy dureń potrafi.
    Specjalizują się w tym zwłaszcza trolle-golasy.
    ale uwielbiacie się molestować słowem klikanym , spadnie ok. dobierzemy. Prześledź wykres na jakich obrotach to piłuje w dół - do stu paru szt max, do góry masz na sprzedaży od pseudo animatora parę szt i to wszystko . Poniżej zlecenia się nie ustawiają , liczą na taniość . Nie nazbierasz za wiele na tym poziomie , a coraz więcej zleceń na 10 k się pojawia . Może to jakiś happening i wszyscy drobni powinni się w to pobawić , przynajmniej będzie widać ile jest w dobrych rękach
  • Re: Świetlane Perspektywy Autor: ~Paweł [185.124.187.*]
    Co z tego że ustawie zlecenie na 10k jak moje BM zaraz to kasuje
    Dokładnie.
    W moim gł. bm jest tak samo. Takie zlecenia dranie po prostu anulują.
    A ponieważ mam kilka rachunków to wiem, że w innych biurach nie ma z tym problemu.
    przy składaniu zlecenia musisz mieć opcję podtrzymaj lub coś w trym stylu - tak ma BDM , lub zadzwoń do biura musi być taka opcja . Ja końcówkę na próbę dzisiaj wystawiłem , a co iść to z rozmachem
    od jutra wywalamy po 10 k wszyscy wszystko , a niech się dzieje i ten od zwalania paroma sztukami niech się buja
  • Re: Świetlane Perspektywy Autor: ~Olszynek [37.47.118.*]
    No właśnie,a jak nam połkną te nasze akcje po 10k jutro? Zostaniemy golasami na peronie i co?
    I prowizja mi wyskoczyła 16000zł
    Chyba zdejmę to z rana.
  • Re: Świetlane Perspektywy Autor: ~Torez [87.207.48.*]
    Zgodnie z scenariuszem kierunek ca 50 PLN.
    Brednie typowego trolla golasa.
    Wystarczy jedno większe zlecenie i już jesteśmy powyżej stówki.
    Akcji nie ma i nie będzie.
    Musi to na rusi a w Polsce jak kto chce.
    Nigdzie nie będę dzwonił. Nie będę się z koniem kopał.
    Mam za to w tym biurze inne zalety, których nie ma gdzie indziej, np. prowizja 0,18% ... a zlecenia bezterminowe nie są mi anulowane na koniec każdego roku ... i np. w każdej chwili mam podgląd w ciągu roku jaka jest kwota do PITa-8C i mogę w grudniu dokonać 'optymalizacji podatkowej' :)
[x]
IBSM 0,00% 69,00 2026-05-27 09:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.