jestem początkującym inwestorem mieszkam w barlinku 300metrów od zakładu mam pytanie do inwestorów - czy ci co sprzedają akcje tej firmy poniżej 3 zł kupili ją też poniżej tej ceny a czy wy wiecie ze francuzi często odwiedzaja barlinek firma miała opcje walutowe ale nie spekulowała i nie straciła na nich ani złotówki a co do tych co nabyli pp mając akcje za około 6 zł teraz oddacie za 3 zł a za rok kupicie od cwaniaków za 6 zł i znowu oddacie za 3 zł tacy z was inwestorzy .prezes kupuje akcje zarząd kupuje akcje pracownicy kupują akcje a "inwestorzy" ba "gracze giełdowi" sprzedają -- a co niektórzy trzymali akcje za 6 zł by nabyć pp i oddać je za 20 groszy lub by kupić akcje za 1.4 i oddać za 3 zł więc średnia cena około 5 zł i oddajecie za 3 zł więc skąd macie pieniądze by sprzedawać na takich stratach nierozumiem dlaczego nie trzymacie kursu na poziomie 4 zł i w panice oddajecie ludzie zastanówcie sie przyjedzcie do barlinka zapraszam pozatym popatrzcie ze sprzedawane sa małe ilości a zbierane duże pakiety .pozdrowienia z prowincji barlinek który dziękuje za tanie akcje za rok pseudo cwaniaczki i pseudo gracze odkupicie po 6 zł a my biedni pracownicy wam odsprzedamy dziś kupione akcje pozdrawiam
coś w tym jest sam kupiłem drożej i sprzedałem taniej teraz jestem stratny mam jeszcze troche pp sam niewiem co robić ale masz racje kurs zwalili poto zeby skupić akcje dlatego taka niska cena emisji by za mniejszą kase zebrać więcej akcji a co do kondycji barlinka słyszałem ze w dobrej sytuacji a francuzi podpisali umowe na materiał odpadowy to prawda spółka wzorowo zarządzana hm kupują papiery to ewidentne moim zdaniem by emisja doszła do skutku musi kosztować 4 zł a póżniej fakt 6 zł no i masz racje ci co wiedzą oddadzą dziś kupione papiery za 6 zł
2.5 zł wiec rozumiem ze sprzedałeś ze stratą przestraszyłeś sie . a czy ty wiesz i masz pojęcie o inwestowaniu rozumiesz ze zyski pokazuje sie wtedy gdy sie chce sprzedac akcje a straty wtedy gdy chce sie kupic papierki zastanow sie i zanim zaczniesz bawic sie w gieldowe inwestycje zapraszam do ksiazek. ps. ach zapomnialem ze ty kupiles akcje jak zapowiadali ze bedzie dobrze i placiles po 10 zł za papier i w piątek oddałes za 2.10 gratuluje zysku twojego i mega strat spółki barlinek he he
napisał ktoś ze zyski lecą na pysk w barlinku a jak wytłumaczysz fakt kiedy wartosc ksiegowa była 1,50 zł a kurs akcji był na poziomie 20 zł a teraz kurs akcji 2,50 zł a wartość księgowa około 5 zł bo za twoja kase zainwestowaną w giełde zmodernizowano zakład kiedy poszły duże inwestycje zrestrukturyzowano zakład a inwestycje to owszem koszta i wtedy zyski małe wiec takie tepaki jak ten co to napisal sprzedaja akcje a madrzy kupuja np.prezes bo i po co dzielic sie zyskami kiedy mozna za male pieniadze kupic akcje od tych którzy najpierw drogo kupili i wpompowali w zakład he he dobre naucz sie inwestowac długoterminowo patrz np.mostostal export w ciągu 14 lat moznabyło 2 razy kupić tanio i 2 razy sprzedać drogo inwestując 10 tys.zł pierwszy raz zarobić można było 100 tys zł i za następne 7 lat tak samo więc za zainwestowane 10 tys zł mogłeś zarobić około 500 tys.zł więc do usłyszenia na barlinku za 1,5 roku zaręczam ze siedząc cich na tym papierze kupionego dziś zarobisz wiecej niż na jakimkolwiek
informacja dla wszystkich ktorzy tu pisza prosze jesli juz sprzedaliscie papiery barlinka z duza strata nie wypisujcie bzdur tylko pozwolcie niektorym inwestorom kupic tanio papierki tej spółeczki jeszcze kilka dni trzepania leszczy ponizej 3 zł potem odpał na 4 zł by wciągnąc tych z pp i jazda na północ i nie martwcie sie jak sprzedaliscie za 3 zł oddamy wam za 7 zł i zobaczycie ze wezmiecie a dlaczego zastanowcie sie sami prezes kupuje zarzad kupuje nawet pracownicy kupuja to tylko leszcz i debil sprzedaje zobaczcie ile zebrano papierow przez ostatnie 3 dni gieldy na prawej stronie gdy pojawilo sie wiecej papierkow zabierali odrazu a juz wogole to idiotyzm sprzedawac za 2 zł po co wogole gracie na gieldzie skoro kupiliscie za 3 i oddajecie za 2 myslicie ze odkupicie za 1,4 przeciez ci co nabrali pp mieli akcje za 6-7 zł i oni nie oddadza taniej niz 4 zł bo bessa juz sie konczy a barlinek zrobil emisje na koniec bessy a nie jak inni na hossie zrobili to by mogli tanio kupic zrozumcie to tepaki wreszcie oni maja kase nie potrzebuja tej emisji potrzebowali przed kryzysem bo chcieli nowej fabryki teraz przetrwaja z dobrze zarzadzanym zakladem i pieniedzmi
To wielki lanie wody Kruk Krukowi oka nie wydłubie to nieroby za ciężka kasę na koszt podatnika udając nawiedzonych. W rzeczywistości to zepsute zdegenerowane towarzystwo !
Tak trzymać nie dla pasożytów szczególnie w sutannach !
Czas wielki to zrobić, bo Kurski z PIS dawno powiedział ciemnocie wszystkie bajki można wkleić! Czas wielki odciąć czarne pijawki od kasy Państwa! Szczególnie pseudo nauczycieli od piekła nieba i rodzących dziewic !
dlatego trzeba robic na gieldzie dokladnie tak jak oni jesli kupuja a teraz napewno kupuja bo widac to po zleceniach ze zabierane sa duze pakiety to trzeba kupowac a to najlepszy moment na kupno ja juz jeden zły ruch zrobilem na tej spolce bo posluchalem takich debili ktorzy kupuja za 7 zł oddaja za 3 zł i dokupuja za 2,5 i szczyca sie ze tanio kupili albo mysla ze odkupia za 1,40 a moze za 1 zł ludzie to juz koniec bessy teraz pobujamy sie troche po dnie i jazda do 2012 roku w gore taniej juz nie bedzie w ubieglym tygodniu fundusze odblokowaly 1 mld zł jak myslicie na co na obligacje
dzis ci co oddali po 2.30 beda odkupywac za 2.80 sam sprzedalem ze stratami jestem debilem a ustalilem ze oddam za 4 zł uleglem panice i leszczom koniec basta dzis kupuje i oddaje za 4 zł nawet za rok
4 zł to moze byc juz w czwartek w przedziale miedzy 2 do 3 zł rynek jest wyprzedany bo frajery oddały po 2,50 a ta zwałka byla po to by dokupic papiery bo pociag za szybko odjechał wiec sami widzicie sile tego papieru tu pieniadze nie stanowia problemu jest malo papierow bo prezes ma 70 % teraz pracownicy i zarzad 10% wiec zostanie ze 20 % trzeba kupowac fakt bo ci z pp tak latwo nie oddadza pp nabyli majac akcje za 7 zł
Może spróbuj używać przecinków i kropek. Zacznij pisać z uzyciem wielu zdań, zaczynając kolejne wielka literą. Ten bełkot który wydaliłeś z siebie jest zupełnie niestrawny.
Dnia 2008-12-15 o godz. 08:35 liza napisał(a):
> Jak Pan ocenia pomysł zakupu BRK czy inwestować w stare
> akcje-nie zamraża to gotówki czy wejść w pp.
Mimo wszystko dziękuję.
Zaniepokoił mnie spadek w wynikach za IIIQ,wstrzymanie inwestycji w Rosji uważałam to za dobre posunięcie -biorąc pod uwagę,że przesunęli środki na modernizację zakładu w Rumunii.
to prawda rozmawiałem z przedstawicielem handlowym tej firmy mieli jakieś spotkanie podobno 4 kwartał i przyszły rok to mega zyski wymienili im auta zainwestowali w jakies produkcje odpadów dla francuzów co ma im dać 50 mln zysku w 2009 z samych odpadów coś ten kurs za niski zobaczcie że kupują tylko duże pakiety z prawej strony coś tu śmierdzi będzie odpał na 6 zł
co za idioci oddają tak tanio ludzie 4 kwartał na dużym plusie 2009 mega zyski świetna kondycja nic nie stracili na opcjach euro w góre tania siła robocza kontrakt z francuzami ja nie rozumiem kto sprzedaje poniżej 3 zł banda debili .faktycznie na polakach możnz zarobic prawo dla pana sołowowa dymać leszczy ile wlezie