• PP - dadzą MEGA zysk??????? Autor: ~Jarek [77.114.65.*]
    Nasunęła mi się taka myśl:

Załóżmy, że (dla równego rachunku) akcje kosztują po 2zł to PP są warte (orientacyjnie ) 2zł-1,4zł /2=0,3zł za PP

Załóżmy, że akcje zdrożały tylko o 0,2zł to 2,2-1,4/2=0,4zł za PP (wartość PP wzrosła o 50% w stosunku do obecnej ceny)

Teraz załóżmy, że akcje wróciły do wczorajszej ceny, czyli do 2,6zł 2,6-1,4/2=0,6zł (wartość PP wzrosła o 300% w stosunku do obecnej ceny)

Teraz załóżmy, że osobnik, który wczoraj kupił PP za ponad 2 melony wywinduje kurs akcji z powrotem do 3zł (pewnie go stać i na więcej) 3-1,4/2=8,0zł (wartość PP wzrosła o 400% w stosunku do obecnej ceny) Wynika z tego, że bardzo łatwo zarobić kilkaset % zysku, szczególnie, że na PP nie ma widełek cenowych...

Czy coś przeoczyłem?
  • Re: PP - dadzą MEGA zysk??????? Autor: ~Jarek [77.114.65.*]
    pomyliłem się, w drugim przykładzie wartość PP wzrosła o 100% a nie jak napisałem o 50%
  • Re: PP - dadzą MEGA zysk??????? Autor: ~wd [165.72.200.*]
    i tak w koncowce notowan pp bedą wywalać po 1 groszu, dziwie się, że kurs pp jeszcze tak dobrze stoi.
  • Re: PP - dadzą MEGA zysk??????? Autor: ~Jarek [77.114.65.*]
    Dlaczego tak uważasz? A dlaczego nie będą o 1000% droższe, czyli po 10groszy?

Być może masz rację, ale czy potrafisz to uzasadnić?
  • Re: PP - dadzą MEGA zysk??????? Autor: ~Jarek [77.113.247.*]
    Na innym wątku zarzucasz mi, że nie wiem co piszę a sam sugerujesz, że "rozwodnienie akcji" to nic innego jak cudowne rozmnożenie istniejących na rynku panierów. Teraz z kolei wyciągasz z rękawa cenę 1grosza za PP i nie potrafisz tego uzasadnić.

Co według Ciebie jest powodem tak znacznego obniżenia wartości spółki, która właśnie pozyska 68mln złotych na rozbudowę zakładów w Rumunii, aby znacznie zwiększyć produkcję?
  • Re: PP - dadzą MEGA zysk??????? Autor: filcenbut [91.94.228.*]
    jeśli myślisz że ktos wczoraj i dzisiaj skupilł miliony pp to Ty szybko uciekaj z giełdy bo kręcą Cię jak chłopa w sądzie. Ta szopka z megapakietami jest po to żeby ubrać naiwnych. Jeśli faktycznie zepchnęli 300-400k to wszystko. Wczoraj myślałeś że ktos skupuje po 0,41. Dziś myślisz , że ktoś broni 0,21. Jutro to samo po 0,12. A uzasadnienie zobaczysz po zamknięciu zapisów. Do tej pory muszą trzymać cenę starych akcji.
    Pozdrawiam
  • Re: PP - dadzą MEGA zysk??????? Autor: ~ppp [87.207.101.*]
    filcenbut co masz na myśli pisząc "A uzasadnienie zobaczysz po zamknięciu zapisów." ?
  • Re: PP - dadzą MEGA zysk??????? Autor: ~Władek W [80.53.158.*]
    Też dzisiaj walczyłem z chęcią zakupu, ale raczej bardziej prawdopodobne wydaje mi się, że akcje zejdą do blisko 1,4 . Na razie utrzymują je sztucznie, zeby emisja doszła do skutku. W niejednym przypadku prawo poboru wywalane było po groszu w znaaaczniee lepszych czasach.
  • Re: PP - dadzą MEGA zysk??????? Autor: ~kozia chrząść [80.53.158.*]
    Może mi ktoś odpowiedzieć bo weekend i nie chcę grzebać w necie.
    Do kiedy są notowane prwa poboru? i do kiedy trzeba zabezpieczyć środki na zapis na akcję
  • Re: PP - dadzą MEGA zysk??????? Autor: ~ppp [87.207.101.*]
    Pierwszy dzień notowania praw poboru 11 grudnia 2008 r.
    Ostatni dzień notowania praw poboru 16 grudnia 2008 r

Jeżeli masz np 10.000 PP
    to zapisujesz sie na 5.000 akcji NE i opłacasz je po 1,40 zł/akcje
    w terminie 17 - 19.12.2008r

Do 31.12.2008 r akcje NE pojawią sie na rachunku.
  • Re: PP - dadzą MEGA zysk??????? Autor: ~kozia chrząść [80.53.158.*]
    Dzieki o to mi chodziło.
  • Re: PP - dadzą MEGA zysk??????? Autor: ~filcenbut [91.94.56.*]
    Odpowiedz sobie na kilka pytań:
    1. czemu służyło poderwanie kursu na 3 zł?
    2.kto wywala miliony pp jeśli akcje po 1,40 to okazja?
    3.kto dysponował wielomilionowymi pakietami skoro M.S. deklaruje wykupienie kompletu? (udział ponad 5% wymaga zgłoszenia)
    Sugeruję, że cana starych akcji utrzyma się na poziomie 1,90-2,40 zł do czasu zamknięcia zapisów, bo inaczej kto by je składał? Po zachowaniu kursu pp mam podstawy sądzić, że promocja starych akcji zacznie sie zaraz potem i osiagnie poziom 0,90-1,00. Asymilacja poderwie kurs max. 1,20
  • Re: PP - dadzą MEGA zysk??????? Autor: ~jaqcek [87.96.11.*]
    Dnia 2008-12-12 o godz. 21:28 ~filcenbut napisał(a):
    > Odpowiedz sobie na kilka pytań:
    1. czemu służyło poderwanie
    > kursu na 3 zł?
    2.kto wywala miliony pp jeśli akcje po 1,40
    > to okazja?
    3.kto dysponował wielomilionowymi pakietami
    > skoro M.S. deklaruje wykupienie kompletu? (udział ponad 5%
    > wymaga zgłoszenia)
    Sugeruję, że cana starych akcji utrzyma
    > się na poziomie 1,90-2,40 zł do czasu zamknięcia zapisów,
    > bo inaczej kto by je składał? Po zachowaniu kursu pp mam
    > podstawy sądzić, że promocja starych akcji zacznie sie
    > zaraz potem i osiagnie poziom 0,90-1,00. Asymilacja
    > poderwie kurs max. 1,20

piszesz o kursie 1,20 a niby dlaczego nie 3-8zł takie kursy już były zatem są realne natomiast 1,20 to nowa opcja !!!!!!!!!!!
    ja sugeruje PP wzrost o 6gr czyli +30% w poniedziałek a akcje +10-15% a dlaczego???? a bo tak !!!!!!!!!!!! a tak serjo te 6gr na pp to pryszcz do zrobienia a daje +30% jak ludzie widzą +30% na pp to akcje same rosną a ludzie kupują pp i interes się kręci potem podciągnięcie akcji na 4zł i ludziska wykupują akcje za nabyte pp bo widzą swietny interes 2pp po 20gr daje 40gr +1,40zł =1,80 zł a akcje na giełdzie po 3-4zł czysty zysk

a amisja musi być udana i jeszcze jedno gra na spadki musi miec jakiś kres bo zarabia sie na wzrostach a kupuje na spadkach skoro kurs w dwa miesiące spadł z 6 ,5 ,4 i 3zł to może spadał po to aby tanio kupić PP ??????? - po co ma spadać na 10gr za akcje ??? żeby wszyscy uznali że to śmieć

oczywiscie to tylko jeden z wielu planów mogacych być realizowanych ,zawsze jest tak że kierunek ustala sternik a załoga dowiaduje się gdzie jest dopiero gdy zobaczy nazwe portu do jakiego włśnie wpłyneła
  • Re: PP - dadzą MEGA zysk??????? Autor: ~filcenbut [91.94.234.*]
    Masz rację. Barlinek może być po 4zł, 8, a nawet 25. Wtedy na pp mozna będzie zarobić jeszcze więcej. Tak jak i Bioton może być po 30 skoro 2 lata temu był po 35. Pytałeś to odpowiadam. A zyski radzę liczyć po sprzedaży a nie przed kupnem. Widziałem już wiele takich akcji jak dziś i wczoraj. Oczywiście mogę się mylić. Jeśli jednak cena pp podjedzie pod 10gr proponuję przemyślec sprawę. Pytasz dlaczego Barlinek miałby kosztowac 60gr. A czy rok temu po zwale na 16 zł uwierzyłbyś w 2zł?
    Pozdrawiam i obyś miał rację

• Re: PP - dadzą MEGA zysk??????? Autor: ~marap [62.69.216.*]
    A co by było gdyby w ostatnim dniu notowań PP akcje kosztowały by np. 1,2zł???
    Nie wiem czy sam sobie nie odpowiem ale chyba kupowanie akcji z pp było b y nieopłacalne czy tak???
  • Re: PP - dadzą MEGA zysk??????? Autor: ~fido [77.254.83.*]
    dlatego pisze ze tylko idioci i leszcze oddaja teraz ponizej 3 zł warto poczekac nawet rok by zarobic 100% debile sprzedaja ponizej 3 zł
  • Re: PP - dadzą MEGA zysk??????? Autor: ~mama [77.254.83.*]
    to prawda barlinek to jedna z niewielu firm wypuszczajaca emisje podczas bessy to oczywiste ze chca kupic tanio papiery bo wiedza ze za rok bedzie za 6 zł minimum i oddadza tym co teraz sprzedaja za 3 he he barlinkowi nie potrzebna teraz ta kasa daja sobie znakomicie rade bez tych 60 ml zł prezes kupuje -zarząd kupuje -pracownicy kupuja to jest jednak prawda ze kupuja te papiery ci co wiedza ze juz nigdy taniej nie bedzie zarobia krocie na tych papierach wspomnicie moje slowa
  • Re: PP - dadzą MEGA zysk??????? Autor: ~załamka [83.4.208.*]
    do kiedy był termin zapisów na pp?
  • pół roku temu pewien analityk powidział mi.... Autor: ~zasobny [83.6.222.*]
    że tylko Barlinek będze rósł, wszystko bedzie spadać, mylił się, ale uświadomił mi jak to dobra firma, wskaźniki, będa rosły pozytywnie, raport za 4 kwartał bedzie bardzo dobry, co chyba jest jasne dla każdego kto troszeczkę poczyta, Sołowow nie czarujmy się, zbyt dużo widział żeby pozwolić na nepowodzenie emisji i zwałę kursu, Ci co w to wierza mogą się przeliczyć, To nie jest cienias, lecz gracz z długim stażem, kto chce grać przeciwko niemu? A akcje teraz są raczej hmm jakby rzec tanie.
  • Re: pół roku temu pewien analityk powidział mi.... Autor: ~małpa [87.205.236.*]
    no właśnie masz racje tez twierdze ze cos tu nie gra akcje sa za tanie chyba chodzi im o to by skupic papiery bo faktycznie wszyscy pracownicy co maja pare groszy kupuja prezes kupuje i zarząd kupuje wiec kto sprzedaje ponizej 3 zł chyba leszcze giełdowi pseudo gracze kupowali po 6 lub 5 a nawet 4 złote by oddać za 3 zł tylko leszcze tak graja sam dałem sie na to złapac dobrze ze czesc odkupilem za 2,70 poczekam rok i pewnie lepiej zarobie niz na innych papierach . a propo tego rajdu ze srody po infie ze solowow skupuje papiery co sie takiego wydarzylo ze byla taka zwala NIC POWTARZAM NICCCCCCCCCC wystraszone leszcze kupily po 3 zł w srode a w piatek oddały po 2.10 he he he debilizm bo inaczej nie mozna tego nazwac nie ma zadnych przesłanek do takiej zwały inwestorom powinno teraz zalezec na wzroscie szczegolnie tym co maja pp i akcje kupione za 6-7 zł bo wtedy nabyli pp a oni oddaja papiery nie ma zadnych przeslanek by oddawac ten papier tak tanio tymbardziej ze na poziomie 2,50 jest ogromne zbieranie papierów popatrzcie na obroty 3 ostatnie sesje grubasy zabierały a leszcze oddawały nikt nawet zarząd nie potrafi uzasadnic takiej zwały na 2 zł kto oddaje na takich stratach fundusze przeciez dokupuja wraz z ing czy ktos madry ale naprawde madry potrafi mi to uzasadnic ps.ale nie ten co kupil za 5 i oddał za 2,10 ktos mądrzejszy to jedna z pierwszych emisjii w bessie czy nie daje wam cos to do myslenia w perspektywie np.1 roku
  • Re: PP - dadzą MEGA zysk??????? Autor: ~Jarek [77.113.92.*]
    Dzisiaj rano była próbka tego o czym pisałem. Gdyby wystarczyło Wam cierpliwości i zimnej krwi to zaroślibyśmy wszyscy. Jutro grubasy mają ostatnią okazję aby wyrwać Wam PP. Jeżeli nie okażecie się frajerami to zarobicie na święta.
  • Re: PP - dadzą MEGA zysk??????? Autor: ~hehe [80.53.189.*]
    hehehe,
    a akcje jutro beda wywalac po 1,40. strasznie sztucznie sie to trzyma na poziomie 2zl.
  • Re: PP - dadzą MEGA zysk??????? Autor: ~filcenbut [91.94.106.*]
    I tu pomyłka ~`hehe. Od jutra na 2,30 i tam się pokisi do końca zapisów. Jak zapisy będą szły dobrze - spadnie, jak źle - wzrośnie. Zwałka po 20-tym
[x]
BARLINEK -3,17% 1,22 2014-01-07 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.