Witam Wszystkich:) sorki za opóźnienie, ale zapomniałem ,że dzisiaj poniedziałek.Zapraszam do komentowania sytuacji an wszystkich giełdach i wszystkich "walorach" , na których można zarobić:)) Powodzenia Wszystkim:)
Nasi nie wierzą w Jankeskie odbicie chyba uznają że będzie powtórka z piątku. Mówiłem w piątek że u nas tak będzie i słabość w najmniej oczekiwanym momencie.
Przy okazji ubyło otwartych pozycji w trakcie sesji 400 a na Fix około 500 jagby zamykali L bo kurs spadał ew niech ktoś bardziej doświadczony zetknie.
Realizują zyski z L powód zapewne rating spadek lop nie potwierdza spadkõw więc pewnie zarobione S też się zamykają dlatego spadek lop a wnioski takie że spadek nieperspektywiczny (korekcyjny)
I robią na Fixach skoki a w ciągu dnia małe ruchy na oko powinni wyciągnąć wig za uszy lecz wszyscy wystraszeni jak dadzą to jutro też z L ucieknę chyba że jakaś siła się pojawi.
Nie wiem co jest ze mną nie tak ale jakoś mi nie podoba się jak stoimy w okolicy 2117-20. Znów jak ostatnio coś mi nie gra i Ska uwiera. Spuściłem wszystko i znikam. Przerwa się należy. Wrócę albo wyżej albo niżej ale dziś jeszcze do czegoś wrócę. Może nawet L.
Robią zwałkę "pod włos". Może nasz Grubas wyprzedza ruch na głównych rynkach ? Raczej to jest straszenie a jutro Orlenem zrobią powrót na szczyty. Na razie trzeba czekać.
Teraz na spadek poniżej 2110 też nie ma impulsu, no chyba że ktoś chce przeczyścić stopy. Dax jakoś spokojnie reaguje. Stany też jakby neutralnie. Pewnie szykuje się nam marazm w środku sesji z próbą wyciągnięcia w końcówce.
Jutro odcięcie dywidendy Orlenu, które rano obniży WIG20 o 25 punktów. Ja przewiduję odbicie Orlenu w górę i odrobienie straty dywidendowej w 2 - 3 dni. WIG20 wzrośnie po chwilowym spadku o 25 punktów.
Jakiś fundusz przyjął taktykę sprzedania Orlenu przed dywidendą. Wczoraj był dość spory obrót na tym walorze, ponad 100 mln. Mogą się przejechać na tym bo jutro rano mało kto odda Orlen 5,50 zł taniej. PEKAO od razu wróciło na wyjściowy poziom a później poszło ostro do góry. Na forum Orlenu aż roi się od naganiaczy na spadki.
Według mnie Jankes wczoraj zaburzył sytuację swoim wzrostem bo u nas ładnie się układało. Banan jest gotowy do głębszej korekty a jeśli dziś i jutro będzie przebywał w okolicy 2120 + w czwartek dywidenda PKN to trochę w dół może dołożyć. Zagadka co zrobią bazowe. Wydaje mi się że bez bazowych trudno myśleć o ataku na poprzedni dołek. Raczej na przeczekanie okolice 2120. Zakładam że znów mogą numer odwinąć w gorę ale jednak też i samodzielnie w dół. Mi się nie śpieszy poczekam co z tego wyniknie.