Dobra ?? A co w niej dobrego ??
Ten papier bedzie ciagle spadał, ludzie z zarzadu i wieksi akcjonariusze od kilku lat doją drobnych. W chwili obecnej papier kosztuje 5,5zł czyli ponizej wartosci ksiegowej.
Moim zdaniem docelowa cena to 3zł a gdyby kryzys na rynkach sie przeciagał to i 1,5zł. Przypomne ze spada on z 60zł - lol :-)
Warto tez zwrocic uwage iz kurs cofnął sie juz o 5 lat wstecz i dalej sie cofa.
Jest jakis trup w szafie i cos musi byc na rzeczy bo ze chca jak zwykle wydoic malutkich to wiadomo od dawna
Od prawie 2 miesiecy prowadza skup własnych akcji. Wiadomo, skup ma na celu podniesienie wskazników i zachamowanie spadków. jak zwykle jednak w przypadku ferrum jest na odwrót - w momencie rozpoczecia skupu cena zaczeła spadac z 9zł i spada do teraz. A przez te 2 miesiace - uwaga - skupili całe 0,1% tego co mają skupić do czerwca.
Dlaczego omijac? Spolka ktora robi skup akcji uczciwie, podnosi ich wartosc.
A to z prostej przyczyny ze bedzie mniej glodnych wokol kociolka gdy przyjdzie
rozdawac dywidende. Problem w tym, ze Ferrum oszukuje, oni co jedynie udaja
skup robiac ruchy pozorowane. Bo przeciez ten ulamek procenta to nie jest
zaden skup. Rynek to zauwazyl i spolke gremialnie olewa. Ale ja mysle, ze Ferrum
jest cos warte, byc moze 1.5 zl za akcje.
byc moze na innych rynkach tak sie dzieje ale na GPW wskaz mi choc jedna spolke ktorej kurs poszedl w gore w czasie skupu>Te ktore ja obserwuje leca na pysk
Dnia 2008-12-15 o godz. 15:30 ~kris napisał(a):
> byc moze na innych rynkach tak sie dzieje ale na GPW wskaz
> mi choc jedna spolke ktorej kurs poszedl w gore w czasie
> skupu>Te ktore ja obserwuje leca na pysk
Tak jest i tu sie zgadzam z Tobą leci na swój sparciały ryj a ja toto kupowałem po ponad 30 zeta.Boże co ja narobiłem.A dzis Ameryka czerwona jak psi ......... Zobaczysz jutro.
tez tak mysle: jest jakis trup w szafie i juz smierdzi.
Nie trzeba byc Szerlokiem Holmsem aby zgadnac co to takiego:
pewnie katastrofa z zamowieniami bo recesja juz puka do drzwi
niczym Wilk co udaje czerwonego kapturka do domu Babci.
Akcje spadaja juz jak olowiany balon. Ktos juz cos wie.
Ale co? Ja wiem, ze na koniec przyszlego tygodnia Ferrum bedzie
po 2 zl albo i nizej. Wykres pikuje. Koniec blisko.
gadu, gadu... baju, baju... firma ze swojej kasy robi skup bo nie ma zamówień ...oj baju, baju, gadu, gadu... Dla mnie to dłuuugoterminowa inwestycja, jedna z pierwszych, ja czekam.
Ja czekam już 2 lata,- wyprowadziło mnie to ku...stwo z równowagi wielokrotnie.Teraz sprzedać w moim przypadku to samobojstwo!!!! Tego śmiecia już nigdy nie kupię , nawet jeśli zarobiłbym na nim 100%, tylko, że od tej ceny musu urosnąć1500% conajmniej.Nie pozostaje mi nic innego jak życzyć zarządowi- powieście sie
No i dzis znowu spada. Wykres typowy dla tzw spirali smierci.
Kolega wyzej sie martwi, ze ma strate. Ja mu odpowiem dobrym
starym polskim przyslowiem: lepszy wrobel w reku niz golab na seku.
Lepiej sprzedac i miec te, powiedzmy 500zl niz siedziec i patrzec
az stracimy wszystko. Przeciez forse mozna trzymac na koncie i odkupic taniej,
gdyby ta spolka nie zdechal(w co ja b.watpie).