Ktoś żarł ostatnio ostro myślałem że coś wie , a wychodzi że brał w ciemno. Console labs ich olały bo pewnie wiedzą że sprzedaż d.. nie urwie a sami pewnie skupiają się na contraband gdzie mogą sporo zarobić.
Panowie, chyba jakieś inne newslettery czytamy. Gdzie jest napisane, że sprzedaż im nie pokrywa wydatków?
Dla Ciebie brak zwrotów kosztów produkcji jest tożsame z niepokrywaniem wydatków? Niezłe kłamstwo...lub niewiedza.
Liczyliście, że HO będzie hitem? Przecież cały świat VR to jest tylko ciekawostka a nie coś, co jest głównym źródłem dochodu.
Jak dla mnie nie ma w raporcie niczego niepokojącego. Succubus się sprzedaje i zarabia, pracę trwają, inwestują w nowe rzeczy. Nie ma tam nic, co dla świadomych inwestorów miałoby skłonić ich do sprzedaży akcji.
Bzdury. Nikt na giełdzie nie gra pod newsletter. A ważne info pojawiłoby się w komunikację spółki przed publikacja newslettera. Wzrosty na spółce nie miałyby tym nic wspólnego. Info dopiero może się pojawić lub ktoś zwiększa udziały.
@Metiallegro,
Nie wiem, czy do mnie kierowała posta, czy tylko tak wyszło? W każdym razie nigdzie nie pisałem, że gra się pod newsletter. Pisałem, że nie ma w nim niczego niepokojącego, co by mogło mieć wpływ na kurs.
Ale jak widzę wpisy, że "wielki hit" się nie sprzedaje to jednak wszystkiego się powinienem spodziewać :)
Wszyscy mówili przed premierą że będzie wielkim hitem i że koszty wrócą się w pierwszych dniach sprzedaży a jest zupełnie odwrotnie jeśli nie pojawi się jakieś ciekawe espi to będzie ciężko utrzymać 4 zl
Kto i gdzie tak mówił ? VR to nisza na której ciężko zarobić ale trzeba ją rozwijać bo może okazać się przyszłościowa. Sam succubus zwrócił się wielokrotnie. Zwróćcie też uwagę że MMS będzie miało przynajmniej 2 premiery na rok. To bardzo dużo jak na takie małe studio. Console labs podpisała z MMS dość niekorzystne dla siebie umowy ale gry i tak będą musieli wydać wcześniej czy później.
W poprzednich newsletterach pisali taka informacje że sprzedaż pokrywa biezace koszty teraz takiej informacji nie widzę. Orgy z tego co pamiętam miało kosztować ok 500k i pisali że liczą na zwrot w ok miesiąc i jakiś zysk na przyszłość , ale założenia były że wyjdzie na steam, a jest na gog i sami piszą że gog ma znacznie mniejszy zasięg. Zresztą niedługo raport zobaczymy jak poszło.
Nie wprowadzaj proszę ludzi w błąd. Wysuwasz swoje tezy, które traktujesz jako pewnik i w taki sposób je komunikujesz na forum. Nie mówię, że nie masz racji, ale nie mówię też, że masz. Nie siej paniki, skoro sam nic nie wiesz :)