Czy jakieś info w drodze ?
Prezes kupować nie może więc kupuje ktoś inny. Raczej nie pod wyniki bo te będą słabe, zgodnie z zapowiedziami. Czyżby jednak HCz ??
Jeżeli akcje zachowują się lepiej od rynku to coś znaczy.
Fundamentalna sytuacja COG jest znana i nie przypuszczam żeby wyniki 2Q23 zaskoczyły rynek na plus więc musi być inny powód.
Zola w ostatnim wywiadzie wypowiedział się, że spółka podtrzymuje zainteresowanie akwizycjami.
Jak było z czeską spółką ?
Większość dowiedziała się po podpisaniu umowy więc osobiście nie miałbym nic przeciwko o informacji dotyczącej nabycia HCz.
Oczywiście może to być również tylko ruch spekulacyjny pod AT ale ja się nie znam na AT więc zakładam jakieś info
Info o państwowym funduszu wchodzacym, info o zejściu z giełdy, info o współpracy z hsw, a to tylko niektóre. Żeby nie było, zgadzam się z Tobą i dokupuje ale dziś obrót mizerny żeby coś wnioskować. Ja wciąż dokupuje pod fundamenty ale kto wie czy się nie sparze:)
Tak. Dużo się wydarzyło w 2022 ale w ubiegłym tygodniu akcje COG urosły o prawie 10%. To nie jest już spółeczka o kapitalizacji kilku mln PLN. Wzrosty o 10% muszą mieć jakąś podstawę. Drobnica nie kupuje bo drogo a Przemek nie może. Kupuje wiec ktoś kto wie więcej
A mnie bardziej zastanawia kto ma siłę ubić kurs na 6.5 jak trzy tygodnie temu czy teraz ostatnio na 7.3. obawiam się czy to nie ta sama persona i w co gra tak na prawdę. I kto sprzedawał po 6.5 kurcze...
Ja natomiast obstawiam że wyniki będą wystarczające aby utrzymać wycenę. Druga poł roku oczekujemy na otwarcie walcowni jak i poprawę w budowlance co już powoli można zaobserwować. Jestem dobrej myśli i do tego jeszcze warto podkreślić że spółka bierze udział w zbrojeniówce. Pozdrawiam cierpliwych!!
Eeee widać że słabo czytacie o spółce, jak wejdą infa o kontraktach na wozy i amunicję to cała giełda się zleci, a Wy akcjonariusze nic nie wiecie?
Zalecam : czytać, czytać, czytać.
Dostęp do internetu nieograniczony.
chyba ze beda niejawne bo dla zbrojeniowki, poza tym to tylko czesc biznezu Cognora, chociaz slyszalem ze zwiekszaja moce i ide inwestycje w HSJ. Jelcze rosomaki wilki a w polsce jest tylko Cognor :) dziekuje dobranoc pakiet akcji ktore mam dobija do szesciocyfrowegj liczby... czuje piniadz...