NA LOGIKĘ: Do wykupu mają ~2.700.000 sztuk akcji Zysk kwartalny to 30.000.000 pln
Przy cenie wykupu 150pln muszą zapłacić nam TYLKO tyle co zysk z 3 lat (TO I TAK DALEJ PROMOCJA, BIORĄC POD UWAGĘ PRZYSZŁOŚĆ TEJ FIRMY)
NIKT MYŚLĄCY NIE ODDAJE SWOICH AKCJI ZA 6-CIO MIESIĘCZNY ZYSK SPÓŁKI. A WSZYSTKIE KOMENTARZE GOBARTO, CEDROBU, IPOPEMY SĄ TYLE SAMO WARTE CO WYPOWIEDŹ TEGO....... Z GOBARTO, ŻE CENA 8 ZŁOTYCH TO CENA GODZIWA DO WYKUPU (PROPAGANDA DZIAŁA JAK ZA PRLu) A WY TO ŁYKACIE JAK PELIKAN
DLA MNIE CENA 150PLN TO ABSOLUTNE MINIMUM ZA BLISKO 20 LAT SPĘDZONE W TEJ SPÓŁCE!!!! ODDAJCIE ZA GROSZE I CZUJCIE SIĘ ZROBIENI W ........ PRZEZ CEDROB, BARDZIEJ DOSADNIE NIE DA SIĘ NAPISAĆ
Bardzo mądrze, ja też posiadam pakiet od 2014 i nie mam zamiaru oddac za pół darmo.
150-200 to jest ta cena która nas powinna interesować. A jak ktoś chce sprzedawać za c/wk 1 to niech sprzedaje. Mercator jak był przed zyskami miał c/wk 25. Wiec każdy ma swój rozum. Ja nawet się nie daje chwytać za cenę niższa jak 100. Poprostu te akcje są wiele wiecej warte i oni to wiedzą. Chcą skupić za czapkę gruszek
Dziś zaczynam wakacje, odcinam się na dwa tygodnie. :))) ZOBACZYMY JAK TO BĘDZIE PO OGŁOSZONYCH W TYM MIESIĄCU WYNIKACH TEJ PUBLIKACJI BOJĄ SIĘ, BO WIEDZXĄ ŻE TO DLA NICH "GWÓŹDŹ DO TRUMNY", POTEM NIKT JUŻ NIE ODDA
Dnia 2023-08-04 o godz. 12:34 ~Kris napisał(a): > Za 2 tygodnie minimum 66 PLN
Minęły nie dwa tygodnie tylko trzy miesiące a cena nie 60zł tylko nawet poniżej 30zł. Mało tego jest teraz ponad 10% niższa niż w momencie gdy prognozowałeś 60zł. Jeżeli Duda ma jeszcze akcje (tego na 100% nie wiemy) i jest tego około 5% to oni zdecydują po ile będą wykupione akcje. Gdy to sprzedadzą to Cedrob będzie miał 95% i ogłosi przymusowy wykup i nikt wtedy nie zrobi łaski tylko będzie musiał sprzedać po cenie jaką było płacone dla Dudy. Jeżeli to będzie 40zł to będzie po tyle, nie radzę liczyć na 150zł i więcej. Oczywiście pomarzyć wolno każdemu, to nic nie kosztuje J
tylko ze duda nie ma tych 5% akcji ,łatwo było można przeliczyć jak dość dużo osób wystawiło się w pewnym momencie w karnecie(duża część pisała tez ze nie wystawiła),wiec w moim przekonaniu Duda nie ma tych 5% ,jezeli coś posiada to może ze 3 % bo ze starych komunikatów sprzed wojny tak można wywnioskować
według mnie dudy już tu nie ma bo jak by był to już dawno by zrobili dill z cerdrob ,ponieważ nawet ostatnio co odkupili te dwie spółki za 30 milionów ,duda był w nich powiązany kapitałowo ,ja uważam że zostali sami więksi drobni tutaj.