Nie mam sprawdzonego info, tylko szukam potwierdzenia. Mój znajomy twierdzi, że na koniec przyszłego tygodnia, albo max w tygodniu po 15 sierpnia będzie ESPI. Zasadniczo gość ma zwykle dobre info, ale sam jestem sceptykiem. Może się tez okazać że info nie będzie należało to "rewolucyjnych". Ja myślę ze tu trzeba czekać do raportu za III kwartał. Na tę chwilę pojedyncze osoby sprzedają i pojedyncze kupują. Większość po prostu czeka, a spadki na obrotach 15k akcji to jest to odrobienia bardzo szybko jeśli popyt dzięki dobrej informacji wzrośnie. Forum tu też generalnie zamilkło. Wszyscy wiedzą, że wycena spółki jest wyższa, ale wydaje się że już nikt do tego nie przywiązuje uwagi i liczy się info o kierunku "zagospodarowania" kasy z ugody. A - jeśli ktoś zamierza tylko wymądrzać się a nic nie wie w temacie to choć raz się zlitujcie i nie spamujcie.
Tak! Jesteśmy bezpieczni! Wczoraj w Białowieży latały Białoruskie helikoptery! Kolejna kompromitacja PiS a manekiny z tej organizacji zaprzeczają i zapewniają, że jesteśmy dalej bezpieczni...
Mój znajomy z realnego świata. Natomiast widząc wpisy pod moim postem bez krzty merytorycznego odniesienia do poruszanej kwestii żałuje, że w ogóle poruszyłem temat. Okaże się jak będzie - i tak zamierzam trzymać pakiet akcji, który mam niezależnie czy ESPI się pojawi w sierpniu czy nie i czy będzie miało ono wpływ na kurs. Mam swoje własne cele. Tu nie ma szans na poważną dyskusję i wymianę informacji. Wszystkiego dobrego życzę.
Dziękuję Bartłomiej za podzielenie się tą informacją. Trochę podniosłeś na duchu, bo też trzymam. Może espi będzie dotyczyło informacji o spłacie pożyczki przez RG Ventures dla 06Magna? Ciekawe, czekamy w takim razie skoro nikt tu nie ma żadnego info którym mógłby się podzielić.
O jakiej merytoryce mowa? Sprawa jest wygrana - wyrok I instancji i prejudykat! Zbliża się termin długo wyczekiwanej apelacji i w przeddzień ugoda? Cała ta powiązana sitwa nabiera wody w usta. Skandal!
Przez ponad ćwierć wieku nie tyle wyparowało, także to żaden problem. Teraz Bartłomiej przeczytaj, co napisałeś. Od info to tutaj zarząd, a nie twój kumpel. A jak transparentnie i na bieżąco nas informują, to wszem i wobec wiadomo.
Trzeba zrozumieć, kto tym funduszem zarządza. Nieroby, pieniacze stali się milionerami. Ich świat jest mlekiem i miodem płynący, chociaż spółka jest nasza. Takie cuda są tylko w państwie prawa i sprawiedliwości! Więc po co to w ogóle zmieniać?
Sorki ale zarządzający NFI byli wybierani daaawno temu, gdy pis nie istniał.
Zatem winnych szukać w rządzie, który NFI utworzył najgorsza prywatyzacja.
Na południu w CSRS /CSRF była wtedy kuponovka. A u nas "powszechna prywatyzacja "
Zobaczcie na kursy pozostałych NFI