Średnia cena po minimach z 20 sesji przed 30 lipca to pi razy oko 0,71zł.
0,71zł*0,8=0,56zł.
2.666.236*0,56=1.493.092zł tyle w przybliżeniu pieniędzy trafi do spółki.
Wychodzi na to, że celem gry prezesa było ustawienie kursu pod emisje. Wybicie pod bardzo dobrą premierę Everdream Valley nie było korzystne z punktu widzenia emisji akcji.
Dnia 2023-08-02 o godz. 09:56 magicmike napisał(a): > za te pieniadze to co to za projekt bedzie? jakis smieciuch
Pozostaje jeszcze 2.4 mln akcji. Jeśli pozyska inwestora na ten pakiet w perspektywie 6 miesięcy, to spółka będzie dysponować 3-4 mln złotych. Mają produkcję w toku i premiery w 2024. Do tego otrzymają kasę od wydawcy. Jestem przekonany, że obecne poziomy będą wspomnieniem.
NIe takie spółki wracały do łask inwestorów. Tu nikt nie będzie pamiętał o tym, czy tamtym jesli kurs zacznie rosnąc i inwestorzy zobaczą możliwość zarobku. Na giełdzie dominuje chciwość i głupota.Jedno nakręca drugie. Czekam na ten moment, spokojnie dobierając.
Skoro o tym nie wiedziałeś, tylko dopytywałeś się na forum, to świadczy akurat źle o Tobie. Kolega wybrał niezłą strategię, biorąc pod uwagę że niedawno odbiło to na ponad złotówkę. Patrząc na obecny kurs jest ok. 70% do wyjęcia jak sytuacja się powtórzy.
Dnia 2023-08-03 o godz. 10:50 ~Free napisał(a): > Skoro o tym nie wiedziałeś, tylko dopytywałeś się na forum, to świadczy akurat źle o Tobie. Kolega wybrał niezłą strategię, biorąc pod uwagę że niedawno odbiło to na ponad złotówkę. Patrząc na obecny kurs jest ok. 70% do wyjęcia jak sytuacja się powtórzy. >
Dnia 2023-08-03 o godz. 09:17 magicmike napisał(a): > dzieki, wlasnie potweirdziles ze spolka nie ma zadnych fundamentow a jedyna zacheta jest spekulacja. smiec do kosza
No, to co? Do zobaczenia na innych spółkach, lub kiedy będą wg ciebie fundamenty. Ja tu zostaję, może dlatego, że nie mam złudzeń co do giełdy.