więc tak...
po nowym roku będzie 40600187sztuk akcji
-12447491sztuk bedzie miała Elka (nie uwzględniajac kolejnych dokupień :) )
-3305170 sztuk będzie miał Kosiorek (nie wiem czy cos teraz posiada)
-1967614 sztuk będzie miał Lenertowicz
-6000000 sztuk będzie miało samo Jago na kolejne przejęcia
(17720275 sztuk akcji najwieksi akcjonarjusze + 6000000 sztuk Jago)=23720275 sztuk akcji czyli free float mniejszy od 50%
Pozdrawiam i nie odpowiadam za rachunki bo dawno matemetyki nie miałem :)
sorki nastapiła mała pomyłka u lenertowicza :D malutka o zero...więc tak...
po nowym roku będzie 43325387 sztuk akcji
-12447491sztuk bedzie miała Elka (nie uwzględniajac kolejnych dokupień :) )
-3305170 sztuk będzie miał Kosiorek (nie wiem czy cos teraz posiada)
-4692814 sztuk będzie miał Lenertowicz
-6000000 sztuk będzie miało samo Jago na kolejne przejęcia
(20445475 sztuk akcji najwieksi akcjonarjusze + 6000000 sztuk Jago)=26445475 sztuk akcji
spółka dobra, branża też wydaje się bezpieczna, ale niestety zasięg recesji jest tak duży, że nabieram przekonania że zrobiłem wielki błąd pozostając z tymi akcjami
nalezy zauważyć, ze w ostatnie dni spadek jest genereowany przy małym wolumenie... w poruwananiu z zeszłym tyg wolumen zmniejszył się kilkakrotnie... ogólnie ajkaś paranoja panuje na rynku związane z swiętami i wiedźmami :) a tu dadac trzeba łączenie ze stormmem... gdzie parytet i oczekiwanie trzyma kurs nisko, a po drugie na uwiezi z kursem stormmu
ps. ja czasem też trace, ale jeśli przy 2,26tydz temu się przedawałem bo uznałem ze za tanio to tym bardziej teraz... więc do nowego roku na luz
albo ktoś celowo zaniża zeby lada chwila sie nachapac, albo mamy doczynienia z jakimś debilem co sypie po tak niskich cenach...przy takim wolumenie...ludzie ósma sesja na czerwono...albo tak zaleszczony walor ze spada bez powodów, albo celowa strategia udziałowców... zal bierze ze brak kasy na odkupienie od tej osoby
Nie patrz na to. Sprzedaje jakiś leszcz a potem będzie wszystkich wyzywał, bredził że go ktoś oszukał i że wszystkie spółki zbankrutują. Takich idiotów jest sporo. A ja wesołych, spokojnych i rodzinnych Świąt życzę Tobie i wszystkim akcjonariuszom Jago. Pozdro!