• Zadziwia mnie ta spółka Autor: ~Chudy [77.65.209.*]
    Backlog naprawdę zacny, dodatkowa ekstra premia do zysku - 4 miliony, dorzucili dywidendę, a to tutaj sobie stoi bez obrotu przy hosannie na szerokim.
    Rynek nie dowierza, że zarobią czy jest coś innego na rzeczy?
    Czekamy na kolejny kontrakt, który będzie zapalnikiem czy też może, ktoś musi swoje nazbierać???
    Jakieś pomysły Panowie?
  • Re: Zadziwia mnie ta spółka Autor: ~Pszczelasz [94.240.0.*]
    Też mam takie same spostrzeżenia... szczególnie ostatnio obroty mizerne. Ogólnie spółka może mało znana w porównaniu ze spółkami z WIG20 i płynność tu jest inna. Kontrakty są dobre i spółka wg mnie w porządku ale bez rozgłosu medialnego. Dywidenda szału też nie robi, także kółkowicze raczej pod nią nie będą kupować. Może tymi słabymi obrotami i ogólnym marazmem na tych akcjach ktoś chce więcej zebrać ,bo wie,że kolejne wyniki będą pozytywnie zaskakujące.
  • Re: Zadziwia mnie ta spółka Autor: ~Kubek [89.200.5.*]
    Każdy ma prawo sprzedać kiedy chce
  • Re: Zadziwia mnie ta spółka Autor: ~Pola [83.238.246.*]
    Połóż się spać.
  • Re: Zadziwia mnie ta spółka Autor: ~MC60 [5.173.149.*]
    Nie zadziwia, tylko jest za droga. Wartość księgowa akcji to 3,62 zł. Kto lubi przepłacać?
    Tak? - to zobacz WK PKPC... tam jest WK ~74zl a kurs około 16zl... i spada . Może Atrem do dołu za GKI?
  • Re: Zadziwia mnie ta spółka Autor: ~ssss [178.73.8.*]
    Odpowiedź na ten post w na kanale GKI: https://youtu.be/ixhWzyayWDQ?t=221
    Dziękuję za link. Miłego dnia życzę.
  • Re: Zadziwia mnie ta spółka Autor: ~Chudy [77.65.209.*]
    Dzięki za link. :))))

Niezmiernie mnie zaskoczyli, że odnieśli się wprost do mojego postu. :)))) To bardzo miłe z ich strony i widać, że Panowie są na bieżąco z forum bankiera. :D Także dziękuję Panowie. ;-)

Co prawda wypowiedź o handlu wakacyjnym nie trzymała poziomu, to już kolejna jak najbardziej.

Przekaz podprogowy odnośnie wartości godziwej został również wysłany w rynek.
  • Re: Zadziwia mnie ta spółka Autor: ~Kubek [91.226.160.*]
    Wartość firmy rośnie...
    Akcjonariusze sprzedają ten walor aby pojechać na wakacje... a jak wrócą, to znowu kupią akcje ATREMU :-) z wakacji może przywiozą pamiątki, bo o pieniądze będzie trudno. Wakacje z roku na rok coraz droższe . Może sprzedaż lub brak zakupu spowodowana jest tym, że przed dywidendą kurs jest wysoko? -jak myślicie?
  • Re: Zadziwia mnie ta spółka Autor: mowca [188.47.118.*]
    Szanowny przedmówco, uważam ,że dywidenda ma tutaj charakter symboliczny (pokaz chęci utrzymania polityki dywidendowej i dzielenia się zyskiem) i nie ma większego wpływu na obecny kurs. Po informacji o kontrakcie z Orlenem kurs wystrzelił i obecnie spółka jest przewartościowana i musi udowodnić swoją wartość. Spółka poprzez dobrą komunikację studzi zapał inwestorów co odbieram jako odpowiedzialne podejście do interesu - a także dobry sygnał długoterminowo. Kto miał zarobić ten zarobił +60%. Na dalsze wzrosty moim zdaniem musimy poczekać.
    Dziś kolejny dzień studzenia zapału inwestorów.
[x]
ATREM 0,82% 49,00 2025-11-07 16:45:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.