Jak na razie to od czasu kiedy kupiłeś to papier leci. Nie widzisz tego? Technika jest nieubłagana na tym papierze i prędzej czy później 9xx tu zobaczymy. Nie piszę tego z żadnej złośliwości, ale po co się oszukiwać. Ja siedziałem tu ponad dwa lata z 12xx do 20xx i spowrotem na 14xx, bo wierzyłem w ten papier tak jak Ty. Ale to ciężki papier, typowa spółka value, według mnie bardzo dobra, ale teraz jest w branży trudno i to nie jest czas na kupowanie. W przyszłości cudów typu 30-50 zł tu przez długi czas nie będzie, ale 20 zł nie wykluczam.
Chyba jednak tak nisko nie spadnie. Wynik za I kw całkiem przyzwoity w takim otoczeniu jakie mamy. Przyznaję że 4,1mln zysku to spore zaskoczenie po stracie w poprzednim kwartale.
Może zahaczy, może nie... Wróżenie z fusów. Już 2 czy 3 lata temu przy nieporównywalnie słabszych wynikach kurs miesiącami krążył miedzy 12 a 15 zł. Przecież chyba wiadomo było, że żadna spółka nie będzie w nieskończoność podwajać co roku zysków i ustalać nowe rekordy. Kiedyś musiało nadejść przesilenie. Tylko czy mniejszy zysk powinien od razu powinien zwalić kurs ponad 30% ?