Ale dlaczego się dziwicie że jak podnieśli prognozy wyników to kurs spada? Przecież nawet te podniesione wyniki będą sporo słabsze od tych osiągniętych w 2022. Wg mnie nie ma podstaw do wzrostu kursu a nawet myślę ze po odcięciu dywidendy poleci w okolice 500zl. Nie przez przypadek fundusze zaczęły shortować Kęty :)
zgadzam sie z Toba,roslo pod dywidende,a poprawa wynikow,wcale nie jest rewelacyjna porownujac do 2022 roku,ale po co mi Kety po 700-800,niech lataja miedzy 450-550 i wyplacaja wlasnie 45-55 zl dyw i bedzie bajka,ale ogolnie jak ceny w gospodarce europejskiej nie spadna to cienko to widze.....
Wy sie chyba nigdy nie nauczycie i chyba juz zawsze bedziecie zdziwieni, ze dobra informacja a czasami kurs w dol... Zwyczajnie inwestorzy ktorzy to wczesniej przewidzieli, ewentualnie insiderzy realizuja zyski...
Gdzie tu wg Was jest dobra informacja?? Co z tego że prognoza 25% w góre jak ta prognoza i tak jest słaba. Zresztą Kęty przestrzegały że spodziewają się wyraźnego spadku sprzedaży i to widać już po 2 raportach.
Zysk netto za 2022 wyniósł 679 mln a wy się cieszycie że na 2023 podnieśli prognozę na 487??? To jest spadek r/r 28%
Przy tej inflacji zjazd na 500zł za akcje to będzie dobrze