• Gratuluje posiadaczom:) Autor: ~Zenek [77.222.243.*]
    I żałuje że nie jestem z Wami na pokładzie, bo utknąłem na innym dziadostwie które nie rośnie :(
  • Re: Gratuluje posiadaczom:) Autor: ~Polak [77.222.235.*]
    a na jakim dziadostwie się zawiesiłeś ?
  • Re: Gratuluje posiadaczom:) Autor: ~Zenek [77.222.243.*]
    Na GreenX. Myślałem ze wyrok o 4 mld pln na który tam czekam będzie szybciej i wrócę tu z pokaźnym kapitałem zanim MDG odpali. A tymczasem tu kurs odjechał, a ja się tam wędzę ech. No cóż, nie zawsze się uda plan, takie życie.
  • Re: Gratuluje posiadaczom:) Autor: ~Polak [77.222.235.*]
    zawsze możesz do nas dołączyć, jest jeszcze na to czas,
    czy Ty na forum parkietu jestes 69 ?
  • Re: Gratuluje posiadaczom:) Autor: ~Realista [194.28.35.*]
    Na razie nie ma żadnego info. Ale może będzie. Niby na szkoleniu mówili, że rynek sprzedaży może się ewentualnie rozszerzyć. Ja jednak zrozumiałem, że dopiero w 2024 roku.
  • Re: Gratuluje posiadaczom:) Autor: ~Lucyfer [5.173.31.*]
    Zawsze możesz posiąść .... póki nie odetnie
  • Re: Gratuluje posiadaczom:) Autor: ~sanderos [31.6.159.*]
    gdyby akcjonariusze wiedzieli że to idzie na 100 zeta brali by teraz na potęgę, ale czy to możliwe ..
  • Sanderos Autor: ~piracik33 [45.134.212.*]
    Mozliwe ,niemozliwe to sie okaze:):):)
    Czekalem na 25 i w koncu dokupilem po 29 taki to biznes zrobilem:)
    Nie zastanawia cie dlaczego posty o TEN z dnia wczorajszewgo skasowane?
  • Re: Piracik33 Autor: ~sanderos [31.6.159.*]
    Dnia 2023-07-28 o godz. 12:47 ~piracik33 napisał(a):
    > Mozliwe ,niemozliwe to sie okaze:):):)
    > Czekalem na 25 i w koncu dokupilem po 29 taki to biznes zrobilem:)
    > Nie zastanawia cie dlaczego posty o TEN z dnia wczorajszewgo skasowane?

moim zdaniem tam fundy sterują kursem i chyba zbierają miód, kto kasuje posty na TEN nie wiem, zwykły leszcz chyba tego nie robi bo by nie potrafił i właściwie po co miałby to robić, jedno jest pewne komuś zależy aby do obiegu nie trafiło zbyt wiele informacji.

• Re: Gratuluje posiadaczom:) Autor: ~Yto [85.255.232.*]
    Bo nie biorą leszczyno trolowata,tylko Ty jesteś taki ograniczony ze musisz się konsultować na forum I strugać sobie noski z forumowym znafcą buhahahahahahahahahahahahahahah Buhahahahahahahahahahahahahahah
  • YTO odpowiem ci tylko RAZ moze zrozumiesz:):):) Autor: ~piracik33 [45.134.212.*]
    Nie wiem dlaczego robisz z siebie na sile osobe nie pelnosprawna umyslowo skoro dobrze wiesz, ze siedze na papierze od jesieni i duzej ilosci to po pierwsze. Po drugie dobrze wiesz ze 80 % nie ruszam a 20% sobie obracam ,staram sie sprzedac na lokalnej gorce i odkupic w dolku co oczywiscie sie nie udaje zawsze.
    Najwieksza dla mnie niewiadoma jest ze tak sie do mnie doczepies odtatniojak sam z to samo robiles na poziomach 18-15 i nie miales z tym zadnego problemu:)
    Ostatnie posty o ukrytym S spowodowaly u ciebie furie wiec domniemam ze nie swiadomie popsulem ci plany :):):)
    Pisz co chcesz i tak mam to w glebokim powazaniu a kultura zawarta w Twoich postach swiadczy tylko i wylacznie o Tobie.:)
    Milego dnia i niebotyczny zarobkow na tych 7k co masz:):):)
  • Re: YTO odpowiem ci tylko RAZ moze zrozumiesz:):):) Autor: ~Yto [85.255.232.*]
    Człeku zrozum ze ja nie ruszam moich akcji.kupilem i trzymam i nic nie robię z nimi mimo twoich kolejnych fantazji z d.... wzietych. Rajcuje mnie wysyłanie zdjęć na fb ludziom których mam w znajomych,a ich nie cierpie,moimi zarobkami na nic nie robieniu,a oni muszą ciężko pracować aby zarobić 5tys miesiecznie. I jak widzą +100%,+200% to im gula skacze jak tobie,że pol forum z ciebie ma bekę,a mnie nazywałeś pustym!!! A jadę z tobą Bo próbujesz przez swoje wpisy, ugrać coś pod siebie jako znafca korekt do 24 :))) a tym samym manipulujesz emocjami i decyzjami mniej doświadczonych inwestorów,tylko tyle i aż tyle
  • Re: YTO odpowiem ci tylko RAZ moze zrozumiesz:):):) Autor: ~Yto [85.255.232.*]
    Nie wiem dlaczego robisz z siebie na sile osobe nie pelnosprawna umyslowo ....I jedyną osobą z tymi problemami jesteś ty ,gdy piszesz,że nawet slepy widzi,że musi zejsc (do24 taki miałeś plan widzenia) buhahahahahahahahahahahahahahah Buhahahahahahahahahahahahahahah
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.30.116.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.30.114.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: YTO odpowiem ci tylko RAZ moze zrozumiesz:):):) Autor: ~SramNaNikiegoWrealu [148.252.128.*]
    Niki wyobraz sobie co bym Ci zrobił w realu, jak bym mógł cię spotkać,jesteś odważny na forum tylko to i nie man więcej. Pamiętaj przegrywie co pisałeś że nikt już tego powyżej 12 zł kupować nie będzie I że spadnie do 6zl. 6zl to ty jesteś warty intelektualnie na tym forum bo w życiu jesteś wart mniej niż 0
  • Re: YTO odpowiem ci tylko RAZ moze zrozumiesz:):):) Autor: ~Niki [37.30.116.*]
    Zapraszam do tańca gampiiuuuu. Nawet czytać ze zrozumieniem nie potrafisz. Takich mamy forumowych yntelygentow:)))
  • Re: Gratuluje posiadaczom:) Autor: sandman76 [78.11.110.*]
    Dnia 2023-07-28 o godz. 12:37 ~sanderos napisał(a):
    > gdyby akcjonariusze wiedzieli że to idzie na 100 zeta brali by teraz na potęgę, ale czy to możliwe ..

przecież braliśmy na potegę przy 8,10 i 12.8 i to nawet bez myśli o 100zł.
    nie wiem skąd u Ciebie stwierdzenie, ze nikt tego nie kupuje, albo - że nie kupował.

Przecież tu było pisane na jesieni 2022 w jakim kierunku to idzie tyle razy, że trzeba było sie bardzo postarać, żeby tego NIE KUPIĆ
  • Re: Gratuluje posiadaczom:) Autor: ~do_autor [31.6.159.*]
    Dnia 2023-07-27 o godz. 17:11 ~Zenek napisał(a):
    > I żałuje że nie jestem z Wami na pokładzie, bo utknąłem na innym dziadostwie które nie rośnie :(

Zenek niebawem korekta, na korekcie będziesz miał okazję kupić MDG w promocyjnej cenie, bo później będzie odjazd kursu i gra na odcięcie drobnicy od autostrady...
  • Re: Gratuluje posiadaczom:) Autor: ~Kok [188.147.4.*]
    Fundusz Biofund wie co robi zakup akcji po 44 zł..... zaczynamy panowie marsz po swoje..... Mieliśmy 300 zł a dla czego nie możemy mieć 150 zł....

Biofund Capital Management LLC podpisał umowę dotyczącą objęcia 49,99 proc. głosów na WZ Medicalgorithmics za wkład pieniężny w kwocie 13,8 mln zł oraz niepieniężny w postaci 100 proc. akcji w Kardiolytics Inc. - poinformował Medicalgorithmics w komunikacie. Transakcja ma łączną wartość 220,3 mln zł.

Poza wniesieniem wkładu pieniężnego Biofund zobowiązał się zapewnić Medicalgorithmics dodatkowe finansowanie do kwoty 13,8 mln zł w okresie 3 lat od dnia objęcia akcji spółki, w zależności od uzasadnionych potrzeb spółki oraz możliwości pozyskania finansowania.

Kardiolytics od 2018 r. rozwija algorytmy sztucznej inteligencji, które autonomicznie analizują i dostarczają lekarzowi informacje kwantyfikujące ryzyko wystąpienia zawału serca, typują szereg biomarkerów korelujących z wystąpieniem chorób kardiologicznych, jak i przedstawiają kompleksowy obraz struktur serca pacjenta w postaci modeli 3D. Modele wzbogacane są o najważniejsze parametry będące wynikiem analizy numerycznej mechaniki płynów, które są niezbędne do postawienia diagnozy oraz zaplanowania dalszej ścieżki leczenia pacjenta.

W wyniku transakcji Medicalgorithmics stanie się pośrednim wyłącznym właścicielem (jako właściciel 100 proc. akcji w Kardiolytics) praw własności intelektualnej do rozwijanej przez Kardiolytics technologii bezinwazyjnej diagnostyki schorzeń i obrazowania układu krwionośnego opartej na sztucznej inteligencji.

Zgodnie z umową dojdzie do emisji 995.276 akcji na okaziciela serii I, 1.194.331 akcji imiennych serii J, 1.433.197 akcji imiennych serii K oraz 1.353.580 akcji imiennych serii L po cenie emisyjnej 44,27 zł za jedną akcję. Oznacza to, że cała transakcja ma wartość 220,3 mln zł.

Wartość wkładu niepieniężnego Biofund wynosi 44,89 mln USD i została określoną wyceną sporządzoną przez BakerTilly.

Akcje Biofund będą wprowadzone i dopuszczone do obrotu na Giełdzie Papierów Wartościowych w ramach obowiązujących wyjątków od sporządzania prospektu. Strony zakładają wprowadzenie wszystkich akcji Biofund do końca 2026 roku.

Inwestor zobowiązał się, że w okresie 24 miesięcy od dnia rejestracji w KRS podwyższenia kapitału zakładowego w ramach transakcji będzie głosował za wyborem dwóch członków Rady Nadzorczej spośród kandydatów zgłoszonych przez akcjonariuszy mniejszościowych spółki, innych niż indywidualni, którzy posiadają akcje uprawniające do nie mniej niż 3 proc. i nie więcej niż 10 proc. głosów na walnym zgromadzeniu spółki.

W ocenie zarządu Medicalgorithmics w wyniku transakcji powstanie podmiot z doświadczeniem oraz kompetencjami m. in. w rozwijaniu algorytmów do automatycznej analizy obrazów tomografii komputerowej serca i układu krwionośnego oraz sygnałów EKG, bezinwazyjnej diagnostyki schorzeń i obrazowania układu krwionośnego, ze strukturą organizacyjną posiadającą kompetencje w zakresie projektowania, rozwoju oraz certyfikacji wyrobów medycznych, co pozwoli opracowywać nowe produkty na rynku diagnostyki kardiologicznej oferujące m.in. długoterminowe monitorowanie pracy serca u pacjentów z podejrzeniem choroby, zaawansowaną diagnostykę ambulatoryjną oraz diagnostykę wewnątrzszpitalną.

Ponadto w ocenie zarządu dzięki posiadanej sieci dystrybucji poprzez partnerów biznesowych możliwa będzie komercjalizacja nowych rozwiązań kardiologicznych na najważniejszych rynkach.

Zarząd Medicagorithmics podjął decyzje o zakończeniu przeglądu opcji strategicznych, z uwagi na rozważenie wszystkich scenariuszy możliwego finansowania dalszej działalności grupy kapitałowej spółki. Wybranym w ramach opcji strategicznych scenariuszem, który - w ocenie zarządu - jest najlepszy z perspektywy rozwoju grupy kapitałowej spółki, jest scenariusz transakcji z Biofund Capital Management.

(PAP Biznes), #MDG
  • Re: Gratuluje posiadaczom:) Autor: ~hormon [37.47.180.*]
    Bardzo dobre przypomnienie dla jeszcze niezdecydowanych, czy warto kupić pakiet akcji na długi termin. Oj warto. Czekamy na certyfikację VCAST w FDA i w dalszej kolejności przez EMA oraz rozwój kolejnych technologii na bazie AI.
  • Re: Gratuluje posiadaczom:) Autor: ~nieTroll [188.127.29.*]
    Widzę że nie tylko ja po rozstrzygnięciu grx trochę kasy chce tu wrzucić.. wpływ wyroku na kursy innych papierów będzie bardzo ciekawy. Bo mogą być spore przepływy kapitalu
[x]
MEDICALG -5,51% 30,00 2026-05-18 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.